kategoria moze sluzit i pre mladeho polovnika ktory nema dostatocnu skusenost.. tam to moze pozorovat v jednej rubrike a nemusi chaoticky hladat v kategorii lesna zver v prirode a kazdu foto otvorit a citat ci tam nieje nahodou napisany vek samozrejme ze i odhad z foto nemusi byt 100% pravda no nejaku zdokonalovaciu hodnotu to ma...cize logiku to podla mna Ondrisko urcite ma!Tí ktori aktivne polujeme, vieme ze odstrel zvery sa kona hlavne na zaklade spravneho odhadu veku..atd
tiez si myslim, ze obmedzenie poctu fotiek je dobry napad. a s tym paci-nepaci mi je to osobne jedno, ale mozno by nebolo zle zrusit hodnotenie. ako uz bolo povedane, komenty stacia. ◄ reagovať
Ja som to tu už navrhoval zrušiť pači-nepáči a taktiež ,že by bolo možno dobre určiť nejaký max. strop napr. 50-70 fotiek,ktorý by nutil autorov lepšie vyberať pridané fotky ako aj mazať zlé a pridavať lepšie. ◄ reagovať
Podľa mňa by to tiež bolo lepšie bolo bez hodnotenia, iba komenty. Však aj tak sa veľmi malo vyskytujú hodnotenia "nepáči"... ◄ reagovať
mne by inak tiez stacili komentare :-))...hodnotenie trebars nechat len na fotosutaze ;-) ◄ reagovať
Edo mne tiež.Dokážem sa prispôsobiť a nemám s tým problém len,aby všetci pochopili o čo ide :-) ◄ reagovať
Ale je mi to šuma fuk čo vymyslíte s tým budem žiť :) ◄ reagovať
Milank asi máš kus pravdy . v bodovaní by bolo zle nedobre a zbytočne by sa tu nejake vašne rozduchavali.
S fotoservrov ked pozriem na FA kde su desattisíce uživatelov a vidim kam to dospelo musim sa smiať :) ◄ reagovať
Hm... známkovanie 1-5 anonýmne(veľká zloba), potom páči-nepáči anonýmne(zloba) neskôr verejne(aj tak to nie je ono).Čokoľvek sa spraví stále to bude to isté a podľa mňa to nezmení ani žiadny fotokôš aj,keď je to možno fajn nápad.Prečo?Pretože 90% zaregistrovaných nemá ani základy fotografovania.Uvedomiť si treba jednu podstatnú vec a to,či je táto stránka venovaná len fotografií,fotografovaniu,hodonoteniu alebo nejakej foto súťaži alebo záľube,ktorá si vraví poľovníctvo a láske k prírode.Akekoľvek hodnotenie tu budeme mať,vždy to bude len zloba,zámienka niekomu ublížiť a dôvod na hádky.Ľudia na tejto stránke nehľadajú super bezchybné fotky.Chcú len pridať tú svoju,lebo majú na to možnosť.Chcú sa pochváliť svojim novým úlovkom,trofejou,zhodom a podobne,pretože je to stránka o poľovníctve.Takým je jedno,či je tá fotka z mobilu alebo neviem aká,hlavne že je tu na webe.Taký nemajú ani páru načo je tu hodnotenie Páči-Nepáči.Aj keď dostane fotka požehnane veľa nepáči,aj tak ju autor nezmaže sám,lebo si stále myslí,že je super.Pretože jednoducho lepšiu nemá.Všetky hodnotenia,ktoré tu boli a ktoré by tu mohli byť,boli a sú super,ale to by tu museli byť len fotky od Edu,Oriolus,Godi,Dudusko,Hodoň,atď atď atď čiže taký,ktorý tomu rozumie a nejaká tá kritika ho posunie vpred.Osobne mi je jedno,či tu bude hodnotenie akekoľvek,ale najradšej by som bol a to je aj môj návrh...zrušiť hodnotenie úplne...ponechať len možnosť komentovania.Veď sa len pozrime koľko ľudí tu dnes hodnotí?Hodnotia tu fotografi,ktorí boli v top10?Prečo nehodnotia teraz?Budú hodnotiť,keď tu bude fotokôš?Stránka je spravená veľmi jednoducho a preto je možno aj úspešná.Načo ju komplikovať? ◄ reagovať
som za fotokoš pokial bude tiež možnosť nahliadnuť ake fotky skončili vo fotokoši . Potom to bude mať význam a možnosť posúdenia či je to prínos alebo je to naopak . ◄ reagovať
batuska, kým tu bolo anonymné hodnotenie, tak kopec nepáči mali aj super fotky... teda vlastne vtedy to bolo ešte známkovanie... preto bolo anonymné hodnotenie zrušené ◄ reagovať
mne sa ten nápad moc nepozdáva. teda nie že by tu neboli fotky, ktoré si zaslúžia poslanie do fotokoša... len si myslím, že je to zbytočne prekomplikované a celkovo zbytočné.
obe možnosti, či už anonymné alebo neanonymné posielanie fotiek do fotokoša má svoje negatíva. taktiež podľa mňa nie je dôvod, aby sa nanič fotky len presunuli do inej katórie (tzv. fotokoša), lepšie by bolo vymazať ich úplne. a na to už je vytvorený systém automatického mazania. ale keďže sa hodnotí tak ako sa hodnotí (teda hlavne všetci dávame páči), tak tento systém nemá absolútne žiaden účinok. ale prečo by sme mali dávať nepáči, keď sa často stane, že jedno nepáči sa niekoľkonásobne vráti? proste chcem tým len povedať, že akékoľvek opatrenia týkajúce sa hodnotenia fotiek sú úplne zbytočné, pokiaľ je myslenie ľudí ktorí sem chodia také aké je. bohužiaľ ale je to tak. ◄ reagovať
Edu, taku fotku, ktora ma viac nepaci ako paci si tu nevidel preto, lebo hlasovanie nie je anonymne :-) ◄ reagovať
Ostrovid samozrejme tebe všetká česť .Mnohokrát prejavia deti väčši inteligenciu ako dospelí. Nemysel som samozrejme všetky deti ! ◄ reagovať
Baťuška neni to zlý nápad .Ale na druhej strane nájdi jednu fotku čo má viac nepáči ako páči . Ja som taku ešte nikdy nevidel . 99.9 % návštevníkov tuto zmenu fotokoša ani nezaregistruje. ◄ reagovať
Edu aj ja som ,,dieta,,... ale aspon nedavam nepaci dobrym fotkam... teda tym chcem povedat, ze nie vsetky deti si z tejto stranky robia humor. ja si myslim ze toto je super stranka, a neviem co by som bez nej robil :) ◄ reagovať
moznosti je samozrejme viac....fotka sa nikam nemusi presuvat....len sa napr. pod nahladom objavi cervena bodka...ktora bude hovorit...ze fotka ma viac hlasov z fotokosa ako z paci....a pod...a potom zalezi len namne ci si totku otvorim a pozriem alebo sa nou nebudem zaoberat....mozno nahlad rozhodne o tom, ze si ju otvorim a ohodnotim aj ked ma cervenu bodku:-) ◄ reagovať
podla mna je dolezite ako rozhoduje vacsina....ak ma fotka dost hlasov paci, tak ju par aj ked anonymnych zavistlivcov nemoze poslat do kosa.....ale fotka velmi nekvalitna a bez obsahu sa velmi rychlo moze ocitnut vo fotokosi...lebo vacsina ju preradi do fotokosa....je to samozrejme na diskusiu... ◄ reagovať
D4 možností je viacero .Je tu veľa malých detí ako su Jakubson alebo deti s falošnými údajmi ktoré majú zo stranky humor . Napríklad tu je jeden bavorak : odkaz /> Bude je duševne nespôsobilý alebo je to dieťa . Takéto zlé deti ked sa ich nájde zopár pohádžu do koša kľudne celú galeriu sú schopne si urobiť 10 kont len aby škodili . Samozrejme ,že takýchto vecí je schopný aj dospelý človek . Mne je to uplne jedno .Len som upozornil na to ,že ľudia dokážu v anonymite veľké zákernosti ! ◄ reagovať
Alebo návrh: (vyjadrite sa), čo keby do fotokoša mohol hádzať iba ten, čo má priemer napr. nad 0,85 (z hodnot -1 az 1), alebo iba ten čo má napr. 20 fotiek nie v koši ale normal v kategóriách?
skúste porozmýšlať či by to bola blbosť, nejaké takéto obmedzenie, a potom verejné? anonymné? ... to neviem ◄ reagovať
Ostrovid ale keď to bude tajné budú ľudia hádzať do koša kadečo . Ja mám skúsenosť ,že tam hádžu najlepšie fotky aby do predu dostali svoje mobilovky . Nuž ja som tiež za uvidíme . Minimálne by som nechal možnosť aby admin verejne videl kto aku fotku vyhadzuje do koša a aby ani nie pre to že to kontroluje ale preto aby to bola taká kontrolka na zamyslenie sa nad anonymným konaním . Na strane druhej ako môže niekto hádzať moju fotku do koša keď fotografii absolútne nerozumie ? ◄ reagovať
Ja si myslim ze to je dobry napad s tym kosom. a asi by to bolo lepsie anonymne... ako povedal Edu: Pokial však hodíš verejne niekoho do koša samozrejme že 50% ludi to pride vratit :)) ◄ reagovať
Admin mne osobne je to jedno .Skúšobne sa dá kade čo vyskúšať . S anonymitou mám však len tie najhoršie skúsenosti . Pokial však hodíš verejne niekoho do koša samozrejme že 50% ludi to pride vratit :)) ◄ reagovať
batuska - ten tvoj nápad s fotokošom je celkom zaujímavý. Či to ponechať na anonymné hodnotenie do fotokoša, to nie som si veľmi istý :-? zaujímal by ma i názor ostatných. ◄ reagovať
A odpoved znie .Nie to nie su tie bodky oni tam boli ale až som cvakol asi ušli ! ◄ reagovať
suhlas......vela fotografii ma vynikajuci obsah...neskutocny moment...a kvalita???( zasumena fotka, neostra apod...) ale dufam, ze kazdy sudny clovek pri takejto fotke nebude ocakavat, ze utociaca medvedica bude perfektne kompozicne umiestnena a perfektne zaostrena a este bude mat odlesk v oku!!!!.....fotka dokumentujuca neopakovatelnu udalost ma inu hodnotu a to obsahovu - aj ja mam takych niekolkol...proste obsah niekolkokrat prevysi kvalitu......ja mam na mysli fotky....kde v nazve je napisane srnecky a ked si fotku otvorim pytam sa kde??? - to su tie bodky v pozadi??? ◄ reagovať
Horar stevo pametam si na tu medvedici ako aj ine momentky. Nevadi mi ani uhyń ak to nenzhyta guča ale je vidno čo to bolo. ◄ reagovať
Edu. Vôbec mi nejde iba o ,,prezentaciu ulovkov, zdochlin,.."a meranie-kto ma vacsieho... Boli tu aj fotky (napr. utok medvedice), ktore neboli bohvieako kvalitne, napriek tomu sa kazdemu pacili. Zachytavali totiz jedinecny a neopakovatelny moment (klobuk dole pred autorom). Tam sa nikto nezamyslal, ci je medvedica uprostred zaberu, ake je svetlo, pozadie, ako sa tvari napadnuty,.. Jednoducho- boli to POLOVNICKE MOMENTKY. Co sa tyka uhynov- aj na nich je vidiet, co v tom reviry žilo a z vacsej casti vinou nezodpovedneho polovnika niekde v hustine nedohladane uhynulo (vacsina uhynov je fotena v sezone, 200 m od posedu :-(( ◄ reagovať
alan 30 fotiek je smiešne ja som tu mal 600 fotiek a naozaj neviem ktore by som zmazal .
Vlasto neposudzuj národ podľa seba :) To že si Ty čestný ako ťa aj osobne poznám neznamenám ,že bude každý !!! ◄ reagovať
Je tu ešte možnosť zrušit hodnotenie. Každemu dať možnosť uložiť maximalny stanovený počet fotiek napr. 30 čo bude každého nútiť nechávať tie najlepšie. ◄ reagovať
Je to na diskusiu....anonymne by bolo iba tlacidlo fotokos....ostatne tlacidla po starom.....ja osobne si myslim, ze je viac ludi dobrych ako zlych a myslim, ze by to plnilo ucel.....a na tlacidlo fotokos by si klikol, ak by sa ti fotka nepacila iba raz....takze aby to bolo neobjektivne ta zavist by musela byt hromadna.....
Prave podla nazorov inych som sa docital, ze ak niekto dal na fotku nepaci, oznaceny mu to hned vratil a oznacil nepaci niekolko jeho fotiek :-)..takze vsetko ma svoje pre a proti.... ◄ reagovať
Anonymita, tu už bola a bolo to zlé, stačí aby každý si prečítal platné pravidla pre prideľovanie fotiek a fungovalo by to celkom fajn. ◄ reagovať
Aha Vlasto žije :))
No neviem či je správne anonymné bodovanie .Podľa mna to má sklon k anarchii .U ľudí pracuje zavisť a z nej prameniaca nenávisť . Ja čo mám skúsenosť tak v anonymnom hodnotení len tu najhoršiu . Prešiel som veľa súaži kde si ľudia skákali po hlavách len preto aby potopili kvalitnu fotku ◄ reagovať
Precital som si tuto plodnu diskusiu a navrhujem adminovi taketo riesenie - aspon pre inspiraciu :-)
a.) Vytvorit novu kategoriu s nazvom Fototkos
b.) Do hodnotenia fotografii pridat jedno tlacidlo - Fototkos ( paci, nepaci, fotokos )
A ako by to pracovalo?
Tlacidlo fotokos by sluzilo na hodnotenie fotografie nie po obsahovej, ale po subjektivnej stranke. Samozrejme toto hodnotenie musi byt anonymne a kazdy prihlaseny uzivatel ma max jeden hlas - bod.
Ak pocet bodov z tlacidla fotokos prekroci pocet bodov z tlacidla paci, tak sa tato fotografia automaticky presunie do novej kategorie - Fotokos a kategoriu do ktorej bola povodne pridelena opusti.
Samozrejme nie navzdy - aj v kategorii Fotokos moze nadalej zbierat body a ak sa skore otoci bude opat preradena do povodne pridelenej kategorie.
Ta anonymita je velmi dolezita a tlacidlom fotokos moze vela ludi rozhodnut o tom ci fotka ma pravo zostat tam kde je alebo je natolko nekvalitna, ze patri do fotokosa.
Okrem toho, ze by sa velmi rychlo vycistili jednotlive kategorie od velmi nekvalitnych fotiek - zverejnene by vsak zostali :-), mozno by aj niektori fotografi, ktorych fotky by zaplnali fotokos nasli v sebe tu sabareflexiu a radsej publikovali len to co je pozeratelne.
A verim, ze by to prospelo i tomuto portalu, ak by v kategoriach, ktore su nazyvane fotorafie z.....zostali iba fotografie :-) ◄ reagovať
To je pekné že ša tešíš budú jamky na líčkach :)) ◄ reagovať
Edu, myslim, ze vies ako som to myslela...profesionalne...no akoze sa tomu venujes, fotografovaniu ako takemu....no ako to povedat...no nie ako ja, vezmem fotak co mam po ruke a nieco, naco natrafim cvaknem a ked sa zadari aj makro a ak to nebodaj aj nejako vyzera sa tesim... :-) ◄ reagovať
Danka z bývalej top 10 na lovu zdar poznám skoro všetkých a poviem ti že ani jeden tu na lovu zdar nie je profesionálny fotograf .Osobne sa venujem foteniu zrkadlovkov venujem asi 2 roky ◄ reagovať
Horarstevo to máš pravdu ,že nie každý kto má záľubu v poľovníctve musí mať záľubu aj v prírode ako celku . Proste sú lovci ktorý chcu vidieť trofej,ulovok maximalne jelen,muflon,srnec svina a kašlu na nejakeho dudka,rybarika ,motýle,rastliny ,hubya veci podobné . Napriek tomu sú to veci ktoré sú súčasťou našej prírody a kedže sú tu pre tieto veci vytvorené špecialne kategorie ,tak tu majú svoje miesto . Koľko ľudí toľko chutí ja som minule povedal že sa mi hnusia fotky rozložených zdochlín . Ty si zasa povedal že si ich rád pozrieš a kto nechce nech nepozerá. Admin urobil anketu kde sa viacej ľudí vyjadrilo pre zachovanie kategorie úhyn a ja to plne rešpektujem. Nikto nechce aby si si otvaral motýla alebo ine veci ktore ťa nezaujímajú . Ide len o to či sa fotka ktorú si niekto otvorí divakovi páči alebo nepáči . Na svete je okrem poľovníctva ešte aj jedna vec ktorú by mala fotka obsahovať .Je to určitý príbeh a jej estetická hodnota .Je to vlastne prezentovanie okolia ako ho vníma oko toho ktorého fotografa .
Hlavné čo mi vadí keď niekto na otazku či sa mu fotka páči odpovedá drístami tipu :
-je stiahnutá z netuNEPÁČI
-to si Ty určite nefotil NEPÁČI
-takto sa to nedá odfotit NEPÁČI
-ten vtak je vypchatý NEPÁČI
a iné zvrátenosti . Kto chce vidieť originál rád mu ho poskytnem bez drístaníc pod fotkou . V konečkom dôsledku sa takto strapnia iba hodnotiaci .A to nehovorím koľko fotie mi ukradli .
Alan sú to tisíce fotiek ktore sa nedaju pozerať a napríklad ja nemám ča denne 12 hodin hodnotit fotky ani zaujem lebo keby som ich hodnotil svedomito nahneval by som 90% fotografov na lovu zdar a to nechcem .
Milank kto chce vedieť fotit môže si dať fotky na fotoservre tam ho prebehnú ohňom a za pár mesiacov sa fotit naučí . Kto nechce nech nevie :))) ◄ reagovať
trosku suhlasim s horaromstevom...s tym principom.... su tu asi dve skupiny ludi...ti co sa fotografovaniu venuju profesionalne a ti ostatni, ako aj ja... a najst spolocne pravidla asi bude riadna fuska...snad sa to podari k uspokojeniu oboch ;-) ◄ reagovať
Navrhujem rozlisit hodnotenie na: ,,Paci sa vam tato fotografia?" a dalsie: ,,Paci sa vam , co je na tej fotografii?" Ja fotografovaniu nerozumiem, ale osobne si radsej pozriem ,,polovnicku momentku fotenu mobilom" ako kompozicne,..... prepracovanu profi fotku naaranžovaneho bodliaka -aj ked tie fotky su kraaasne, no skor patria na nejaky server o foteni, ako o polovnictve. Moj nazor. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.