Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.
jagttiger pierko z husi vytrhnuť do oleja potajme namoč keď mama šnicle vysmáža a potieraj . Možno to zabere a možno ani nie .
begus, iboo má pravdu, 8-čka je trochu priveľa na takú biednu baskulu, ja by som to riešil 7x65R. ◄ reagovať
begus - čo vydrží - všetka česť jej.S konštruktérom kozlíc ZH by som rád pri pivku hodil reč.Nejde o to, kedy sa rozpadne, ale kedy na nej budeš cítiť obrovské vôle a neskutočne lahký chod všetkého a o dvojvýstreloch ani nehovorím. ◄ reagovať
Iboo, no nemyslim si. Konstruktery ZH vedeli co baskula vydrzi, ked do programu zaradili aj gulove kozlice. ◄ reagovať
no u nas ju má par polovníkov a čo som sa snimi bavil tak samá chvála,spolahlivá zbran ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie co říkáte nástřelu na 100 metrů na víčko o 3x3 cm ze ZH?(7x57R) (autor: Pepousek7).
Príspevok presunutý z diskusie co říkáte nástřelu na 100 metrů na víčko o 3x3 cm ze ZH?(7x57R) (autor: Pepousek7).
Jaro rozviedol som to obšírnejšie trocha :) Teraz keď sa všade hovorí o diverzifikácii tak som tu diverzifikoval šírku stránky :)))
Bodo gratulujem a prajem všetkým veľa zdravia. ◄ reagovať
Eduard to čo tu vyvádzaš? Ako to vypadajú tie tvoje príspevky? ◄ reagovať
bodo48- gratulujem - držte sa, veľa zdravia a šťastia ◄ reagovať
bodo1948 - aj ja sa prikláňam ku gratuláciám :) všetko naj a hlavne toho zdravia . ◄ reagovať
Gratulujem a želám malinkej veľa pevného zdraviam šťastia, lásky, dariteľnosti - celej rodine. A nech pokračuje v otcových šľapajách. ◄ reagovať
Lovecccc veď v číne sa vyrába takmer všetko . Dokedy bude v číne to zriadenie ako je čiže Monarchia komunistickej strany kedy je človek prinútený dret za hrsť ryže 12 hodin denne v neludských podmienkach .Dovtedy ich bude celý svet využívať ako lacnu pracovnú silu . Technologie sú však dodržané s tho by som strach nemal . Ale či robia Bushnel v číne to naozaj neviem . Ja si myslím že v USA ale neni to nejako podstatné . ◄ reagovať
eh som stránku rozondial :)))
Prečo je Zeiss lacný ? Že by bol horší od meopty ? :)))
odkaz ◄ reagovať
Busshenl je Americká značka - ale j možné že ich už Čina pajcuje ako skoro všetko . Ale myslím že pri kupovaní Bushhnelu by nebol problém zistiť krajinu pôvodu -stačí nazrieť do papierov. ◄ reagovať
odkaz />
neni bushnel ako bushnel . ◄ reagovať
Lovecccc osobne mam meoptu 7x50 A vyfučala mi už 3x a je vyfučaná i teraz ked mrzne rosí sa zvnútra .Povrchová uprava je ešte stále nekultivovaná . Ano s porovnaním s Belarusom je lepšia belarus má nitku na 100 m sa ti zaňu schová srnec :))))) Som umieral smiechom .Kamarat má 7x50 meoptu tiež mu vyfučala a pridal sa i posun osnovy .do trojice máme ešte jednu meoptu zhodou náhod je taktiež vyfučaná . Takže s troch su pokazené 3 ks . A to je slušné :))) ◄ reagovať
milanko12 - ja viem že u každej značky sa vyskytne poruch - to je predsa normálne , ale u meopty to je toho akosi priveľa nemyslíš ? Model 7x50RD- od výroby poruchový - málo spokojných užívatelov. Model 6x42 - bezporuchový dobrý , model 7x50 asi 70% ludí čo poznám a majú ho - tak ho už dávali plniť dusíkom - lebo sa im zahmlieva , 1,5-6x42 - dobrý , 3-9x42 a tu sa vyskytujú tiež problémy - kde pri streľbe z 3x na 100m a streľbe 9x na sto m bol bočný posun asi 4cm i ked zoskupenie dvojstrelov držal. 3-12x50 dobrý , 3-12x56 dobrý (niekedy moc oslňuje svetelný bod ).
Takže tu som len chcel povedať že Meoptu nerobí len vynikajúci 3-12x56 ale aj poruchový 7x50 (RD) a dalšie modely . Viem že ich má kopa ľudí na slovensku a je to dobrá optika -ale myslím že ma nadsadenú cenu ! Lebo plaťiť sa má za kvalitu a nie za niečo čo budem reklamovať . ◄ reagovať
Gratulujem Bodo....my sme Ti tú dcéru už aj zapili ako sa patrí. ◄ reagovať
A je to dcéra,ALE AJ TAK BUDE lOVKYŇA,A BUDE VEDIEŤ PERFEKTNE STRIEĽAŤ,ALE TO JE moje zbožné prianie.Držte palce,kto môžte....dík BOĎO1948 a teraz sa musím.........som to plánoval,ULOVIŤ dobrého sarvaša skôr,ako splodím potomka,ale nevyšlo,vadí,.......vôbec nevadí ,čo má prísť,príde.Budme skromný. ◄ reagovať
Chlapi ja mám momentálne iný problém,taký milý,teraz som sa vrátil z porodnice,do rána budem mať prvého potomka,ale to len tak mimo témi.:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ◄ reagovať
Aj tej najlepšej značke sa stane, že sa pokazí. Pokial to nieje nejaké extrémne, že je vadný každý druhý kus tak nevidím dôvod na obavu, ale veĎ vždy si môžete vybrať. Ja poznám vela spokojných užívateľov bushnellov,ale rada sportsman (od 7x57 až po 30-06) a takisto kopec spokojných užívatelov puškohladov tactical (od 7,62x39 cez 30-06 až po 8x57 JS) zatial bez poruchy, dobrý obraz aj za šera . Volakedy som chálil puškohlady fomei. mám doma jeden, z tej najskoršej série. udržal neskutočne vela výstrelov, bolo s ním strelené nejaké to zviera. Až mne na mojej bývalej jednotke 7,62x54R sa mi cca po 70 výstreloch stalo, že zmizol kríž, aj to zlyhalo lepenie kríža. rektifikácia bola pevná. Nemusí to platiť ale vždy, mňa to nejako extra nerozhádže keď ma zradí optika za 70€ :)))) ◄ reagovať
lovecccc -ty si vies predstavit kolko polovnikou ma na gulovniciach meopty?to ze sa vyskytne porucha je normalne pri takom mnozstve si myslim aspon ja sak nato su zaruky aby ti to spravili nie? polovnikou co maju bushnell ja nepoznam ani jedneho a myslim ze na slovensku ich je ovela menej oproti meopte myslim ze rapidne menej!!! a za elite pytaju strasne prachy a je to cinsky smejd ...dam ti stranku sktorej si bushnell objedas za polovicu s ceny ako stoji na slovensku.... ◄ reagovať
Koľko % zveri sa nastrieľa za šera, resp. pri splne /okrem líšok a diviačej zveri/. Predpokladám, že zodpovední vtedy nestrieľajú trofejovú raticovú zver. Stoji to naveky dokazovať jeden druhému, ktorá značka je lepšia, ak to druhý nechce akceptovať ?
Každy si kupuje to, na čo má a čomu verí, že je pre neho najlepšie. Nechajme ich tak. Tu ich nepresvedčíme.
Ale tu sa asi začalo diskutovať o presnosti ZH, či nie ? ◄ reagovať
presne !toto je dobrá otázka ! prečo je Meopta taká drahá -ked je poruchová ? Sám za seba hovorí model 7x50RD ktorí si na českých fórach zasluhuje otváranie vlastných tém .
K busshnelu Elitte 4200 iba toľko - že ho všade radia k strednej triede a dodnes som na žiadnom fóre naň nenašiel jedno krivé slovo .
neviem čo máš na malorážkach ale Elite to nebude :) ◄ reagovať
vysvetli mi preco ceska meopta je v usa taka draha ako na slovensku a bushnell je v usa o 60% lacnejsi ako u nas???? moj skromny nazor je taky ze nieco stoji dovoz ale skor si myslim ze americania vedia ze bushneell nieje ani stredna trieda ani elite to ze ma nazou elite ho medzi elitu este neradi preto je taky lacny v usa len na slovensku obchodnici vyuzivaju ludi a pytaju zato take prachy...myslim si ze bushenll sluzi v pohode ale spokojny snim nebudes nikdy...osobne vlastni 2 na malorazkach viem co hovorim....skiel je strasne vela druhou a bushnell nedava kvalitne sklo aj ked volnym okom to nieje postrehnutelne... ◄ reagovať
Rozumieme sa. Tiež si myslím, že Docter. Edu tak Ty tvrdíš, že by si lepšie videl puškohľadom 4x56 ako 4x32? Tak tomu mám rozumieť? ◄ reagovať
rys 2 brilantnosť obrazu pre poľovníctvo vôbec neni podstatný podľa mna . Hlavný je výkon za šera . Osobne by som prijal 4x 56 puškohľad miesto kadejakých variabilných . aj keď potočený variabil na 1,5 zväčšenie neni na spoločnej poľovačke k zahodeniu . Ešte raz poviem že variabil a jeho brilantnosť je ťažko rovnat s pevným ohniskom .Podobne je to i pri fotoobjektívoch . Nechcem to tu rozoberať do podrobna čo je chromatická aberácia ,prečo to v rohoch na fotke vinetuje ,prečo su polarizaky cirkularne ako sa s nimi toči ,načo slúži UV filter atd je toho veľa . Zeiss jena ma jednu chybičku že neni plnena plynom taktiež je ťažká a ťažko nastaviteľná . Preto sa mne zdá prežitá ako brontosaurus :)) Neviem isto ale niečo sa mi zdá že závod Jena prebrala firma Docter . Takže aj Jena sa dočkala špičových puškohľadov. Okrem toho používať 4x32 puškohľad ani nedoporučujem v noci pre jeho slabučký svetelný výkon . To tak pre malokalibrovku alebo vzduchovku . ◄ reagovať
Edu, áno seadler. Asi sme sa nepochopili, puškohľady - ich výkon sa samozrejme skúšajú za zhoršených svetelných podmienok, prípadne v noci. Na to sú vlastne určené. Ale brilantnosť obrazu sa normálne skúša a porovnáva aj za denného svetla. To si ešte neskúšal? ◄ reagovať
Rys variabil sa nedá porovnavať s pevným ohniskom . tie parohy su asi Seadler celkom slušna vec za tie peniaze .
rys mal som zeissa hodil som ho do kontajnera nebavilo ma štelovať ho na mojej 8x57 JS kladivom na klapkovej montáži . Samozrejme to bolo skoro pred 20 rokmi .
Inak na obed skúšať brilantnosť obrazu puškohľadu to si ma pobavil :))))))
Pepusek jedna otázka - To si strielal guľovú alebo brokovú hlaveň ? :)) ◄ reagovať
rys2 - áno viem o čom hovoríš, ale práve tá jediná kombinácia a to 4x32 a 30mm robila z toho nič niečo. Porovnaj si napríklad meopta artemis 2000 3-12x50 a deľ spolu so mnou 50:4=12,5 pri tak istom priemere tubusu. OK, proste iné nebolo, pred 300 rokmi neboli ani mechanické mieridlá poriadne vývoj ide dopredu.
Hej páni okolo tých ZHčiek, začali sme sa tu baviť o dvoch rozdielnych veciach a to sústrel a rozptyl, tak prosím uveďte debatu na pravú mieru. Jedna vec je niečo iné takisto aj druhá. ◄ reagovať
Edu, mal si Ty zeissa? Tento mal brilantný, jasný, dokonalý-vynikajúci obraz dokonca zo širokým zorným poľom. Asi mesiac dozadu som bol u kamoša doma a porovnávali sme fyzicky tri puškohľady - nie čo sa týka dizajnu, ale čo sa týka HLAVNE brilantnosti obrazu a zorného poľa. Bolo to na pravý obed a puškohľad bol: stará zeisska vo výbornom stave ( takmer nepoužívaná ), nikon Monarch variabil a ten nemecký puškohľad s emblémom jeleních parohov ( neviem si narýchlo spomenúť ). By si bol prekvapený. ◄ reagovať
Dobrý je bushnell nič sa neboj ◄ reagovať
Edu, ale ja nie som negramotný a viem, čo je napr. bushnell v rade elite - nespochybňujem. Opýtaj sa kolegov poľovníkov, čo bolo lepšie+ktorý puškohľad mal lepšiu výkonnosť, spoľahlivosť a trvácnosť. Či bývalá zeisska DDR, alebo tie dovozové lacné sračky s umelými sklami a trhajúcimi sa krížmi na "ťažších kalibroch". Zeissku si mohol dať kľudne aj ťažké kalibre. Aspoň ja mám takú skúsenosť. ◄ reagovať
Rys 2 bushnelom 4x32 uvidiš presne take hovno ako zeiss jena 4x32 . To že sa našli plastove hračky za par sto korun porovnávať s optikou ktorá stala niekolko platov za komunizmu je neadekvatne . Porovnať by sa dala z swarovskím ,smitidt&Bender,Docter,Carll zeiss,leica,optylyth,steiner,kahles atd . Nebol zlý lebo ho nebolo s čím porovnať :))) Bushnel je parádna lahučka kovova optika s použitím výborného skla vo výbornom pomere kvalita verzus cena . A dlhou zárukou . ◄ reagovať
no tak busnel 4xhovorí sám za seba :)) ◄ reagovať
Však dal som tam pomlčku- LACNEJŠIE VERZIE. Ja som mal konkrétne bushnel 4x32 +nitková zámerná osnova. Kríž sa mi utrhol a za šera som ním nevidel s prepáčením ani hovno. Zeisska mi drží dodnes a vidím viac, ako s tými uvedenými sračk..i ◄ reagovať
ray2 - prečo zatracuješ Busshnel ? možno tie nižšie triedy sú nekvalitnejšie- ale na model Ellite 4200 2,5-10x50IL - som nepočul jediné zlé slovo - záruka 30 rokov dobré sklá , antireflexné vrstvy , osvetlený bod cena okolo 17 000 do 20 000- to nemusí byť zlé . Je to stredná trieda . ◄ reagovať
Iboo- 23:40
ale tie zeissky na tú dobu neboli zlé. Ešte dlho po revolúcii si DDR zeisska držala primát oproti šmejdom, ktoré sa k nám začali dovážať - ( Niko stirling, Bushnel, Norkónia- lacnejšie verzie a pod. ). Boli to šmejdy a nikdy viac! Tieto tri puškohľady som osobne vlastnil + 2x Zeiss a oproti Zeissu to boli jednoducho sračky. A číslo 4x32 + hrubý T. kríž na zeisse neboli na zahodenie. 32:4=8 a Ty vieš veľmi dobre, o čom hovorím. Obzvlášť pri splne. Dnes je to samozrejme iné. ◄ reagovať
inak som na ujovom pocitaci preto pisem s jeho niku.....
MILANKO12 ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.