Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.
jagttiger pierko z husi vytrhnuť do oleja potajme namoč keď mama šnicle vysmáža a potieraj . Možno to zabere a možno ani nie .
MS marian hej už som držal Blasera v rukách, názor nemením. Mauser je mauser ◄ reagovať
ale nejdem spat vy idete?, dobru noc ◄ reagovať
Choď radšej spať aj medvede už spia!!! ◄ reagovať
jezisi kieho otca si myslite ze toho medveda strelil v tomto mesiaci ha?, takze,, združenie si poda ziadost na odstrel, ak sa vam to nepaci dam vam cislo natoho ujca nech mate pokoj na duši ◄ reagovať
na medvede sa nerobí žiaden plán lovu,/ nie odstrelu ako píšeš/, ale sa píše žiadosť na ministerstvo na každého medveďa zvlášť. A v dnešnej dobe t.j. januári sa už medveď neloví, takže si sa dopočul zle!!! ◄ reagovať
pan Sokolik,,, ,, v dnešnej dobe nie je plan odstrelu medvedov v revíroch na orave ani s polovice splnený vraj som sa dopocul ◄ reagovať
to ja neviem povedat bohužial ako to bolo naozaj,, ◄ reagovať
problém je vybaviť jedného medveďa, a so šikovnosťou ľudí to nemá nič spoločné, skôr s byrokraciou úradov. ◄ reagovať
neviem netrepem hovorím to šo som počul ,,, prečo myslis ze by sa to nedalo vybavit hm? ludia su dnes už šikovný ◄ reagovať
FLATretriver, netrep! na 4 medveďov naraz ani jedno združenie ešte nedostalo povolenie, a zadarmo ak to vybavil kamarát, tak to bola určite " černota" !!! ◄ reagovať
tak to nebol on, on to mal zadarmo lebo to zduženie dostalo povolenie na odstrel 4 medvedov tusim ako mi vravel a jemu to vybavil priatel zadarmo ◄ reagovať
áno toho som myslel. Na Liptove strelil Bratislavčan medveďa. Nechápem, zaplatia za to celý mailant. ◄ reagovať
ktoreho chlapa myslis? ten čo šiel na toho maca s mosinom,, nie nebol s bratislavi ◄ reagovať
ten chlap bol z Bratislavy? ◄ reagovať
bibasso ,, serus jasne napisem ty do posty ◄ reagovať
FLAT, som z Oravy, mohol by si upresniť niečo o tom ulovenom medveďovi? Nevieš kde to bolo? Čisto len zo zvedavosti, mackov máme veru dosť ◄ reagovať
Mosin je vyložene vojenská zbraň. Aj poľovné zbrane sú odvodené z vojenských, predsa len Mosin akosi viac vyzerá ako vojenská. Je to na každom jednotlivcovi akú si vyberie zbraň. Je to asi tak ako s vínom, najlepšie víno je to, ktoré chutí. ◄ reagovať
MSmarian,, je to krasna zbran aj blasser je krásna zbran ,ja ked som o tom prvý krat pocul tieš mi to neesedý ako polovna zbran tej pan čo ho vlastný si ho ale nevie vynachválit, teraz sním ulovil na orave medveda ◄ reagovať
mne sa tiež Mosin veľmi páči, len mi vôbec nesedí ako lovecká puška. Na historické streľby, alebo pre fajnšmekrov je to moc pekná puška. ◄ reagovať
s toho mosina som strielal a je to dobraa večička samozrejme ze blasser je nieco ine ale mosin je skôr srdcovka ◄ reagovať
iboo už si niekedy v živote videl Blasera v skutočnosti? ◄ reagovať
pardón za preklep
partizánov ◄ reagovať
malá korekcia, 76 EUR na rok, na mesiac je to 6,3 EUR na den je to 21 centov. Priemerný fajčiar prefajčí omnoho viac ako jedného Blasera. Stači s ilen prehodiť priority a myslím si, že minimálone polovica poľovníkov by si ho mohla v pohode kúpiť. ◄ reagovať
Mnohým sa zdá byť Blaser drahý, lenže je to puška na celý život. Keď vezmem jeho cenu cca 2300,- EUR s tým, že ho budem používať 30 rokov, to je 76,- EUR na mesiac, to je cca 2,5 EUR na deň. Priemerný fajčiar to prefajčí za deň. Takže niet o čom diskutovať.
V dnešnej dobe niektorí poľovníci poľujú s Mosinom, ktorý pamätá ešte partyzánov, a Blaser je určite z kvalitnejšieho materiálu predpokladám, že vydrží minimálne 100 rokov. ◄ reagovať
Iboo ja mam vo svojom okoli asi 20 ludí čo maju blasera od cal.6,5x55SE až po 338 Lapua mag. a su max.spokojný.ja mám dva aj R93 Offroad profesional 8x57JS,300WM aj R 95 gulabrok 30-06/12x70 a tiež som max.spokojny... ◄ reagovať
Mňa názor puškára nezaujíma, je to môj názor a môj pocit. čital so mniekoľko odborných článkov na tému Blaser, hodnotenie bolo velmi dobré. Poznám 10 ľudí, ktorí majú Blasera a nikto nenadával. ◄ reagovať
MS marian- o môj názor nejde, ale napíš pre srandu 5 mien puškárov, ktorí potvrdia že Blaser R93 je dobrá puška. ◄ reagovať
Výbava od Blasera je špičková, okrem pušky som si nakúpil aj oblečenie Blaser. Je moc dobré. ◄ reagovať
No myslim že ked predá ZH-čko tak na Blasera mu nevyjde.ale aj ja mu ho vrele doporučujem. ◄ reagovať
Sokolik, doporučujem to s čím mám skúsenosti. Nemám dôvod nevychvaľovať Blaser, veď je to najlepšia puška kto kedy akú vyrobil. ◄ reagovať
9,3x62 najlepsi kaliber na trhu? :-))) Novorocne vtipy.....a zbozne priania. ◄ reagovať
MSmarian aby si sa z toho tvojho Blasera nepoondial, stále ho tu vychvaľuješ, v každej druhej téme diskusie. Myslím že sú aj iné guľovnice čo sa Blaseru vyrovnajú! A možno aj za menej grošov. ◄ reagovať
Begus, skutočne to dobre zváž či budeš strieľať za drahé peniaze so starou haraburdou alebo si za možno aj menšie peniaze kúpiš kvalitnú pušku. Ak investuješ 2000 EUR do hlavní, tak to radšej pridaj ešte dve stovky a za tie peniaze môžeš mať Blaser R93 štandard. Kaliber Ti doporučujem 9,3x62. Je to najlepší kaliber aký je k dispozícií na trhu. ◄ reagovať
Begus myslím si že nemáš prehlad čo by ťa vyšli gulové hlavne sériové a nie nové rátaj cca 1000eur a to este nemusíš byť spokojný so sústrelom.a na zákazku vyrobené rátaj 1700-2000 eur.Takže najrozumnejšie bude aby si predal gulobrok a kupil si sólo gulovnicu v 8mm kalibry a vyjde ťa to lacnejšie. ◄ reagovať
Ak ti môžem doporučiť, už do toho neinvestuj ani Cent a radšej si kúp nejakú poriadnu flintu. ◄ reagovať
Sokolik dnes, 16:56:
begus, iboo má pravdu, 8-čka je trochu priveľa na takú biednu baskulu, ja by som to riešil 7x65R.
----------------------------------------------------
Sokolik, nezavádzaj tu nezmyslami. Kaliber 7x65R namáha baskulu o cca 14-15% väčšími silami než osmička (8x57JRS). Osmička dokonca namáha záverový systém o cca 5% menej než 7x57R. ◄ reagovať
Ja viem že vydrží,ale koľko. Ja som mal ZH 302 skeet, vystrelil som z nej 500-700 výstrelov a už dupľovala a mala vôlu na háku! Tak som to dal opraviť, a predal, nech aj druhí poteší. ◄ reagovať
Sokolik - akože ona tá baskula to vydrží, ale za akú cenu.
begus - bez na PID a tam kontaktuj uzivtela s nickom "basky" on ma gulovu kozu ZH344 ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.