Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ZBRANE ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia

autor: off begus
pridané: 4.1.2010 20:02

Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.

počet zobrazení: 34 092
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 13.12.2015 o 21:53

jagttiger pierko z husi vytrhnuť do oleja potajme namoč keď mama šnicle vysmáža a potieraj . Možno to zabere a možno ani nie .

dať hlas príspevku | počet hlasov: 22

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 281 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie problem sustrelu na kozlici ZH (autor: trdlo).

off Poacher, 19.7.2010 o 18:08

som rád trdlo, že Ti to ide ok. Podľa mňa si s tým bophato v praxi vystačíš ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pepies, 19.7.2010 o 17:16

Vilko len jedna technicka informácia v tvojom pripade jedna o ROZPTYL a nie o sústrel :-)) ◄ reagovať

off trdlo, 19.7.2010 o 15:34

no dakujem za reakcie!!! ja som si teda posedel na strelnici a vzdy som to nechal vychladnut...vysledok je taky za na 100 m trafim 2e mincu kazdou ranou ale po 10 min.intervaloch :o) to mi staci ...ved s nou nepojdem na jatky!!!a na komisionalky mam 8x57 a ta ide ok!este raz dakujem !!PALO ◄ reagovať

off Poacher, 8.7.2010 o 11:49

Retriever, áno konštrukčne sa tento efekt dá výrazne znížiť, ako aj použitými materiálmi, no České kombinované zbrane to vykazujú pomerne často. ◄ reagovať

off FLATretriver, 8.7.2010 o 11:45

ja mam gulobrok 30_06/12 hľavne mám heym a baskulu blaser R 95 , ked som bol na strelnii strielali sme cca 5_6 striel rychlo zasebou a sústrel bol vyborný, podla mna ide len o konštrukciu zbrane ◄ reagovať

off Poacher, 8.7.2010 o 10:42

Trdlo to čo opisuješ je u guĽobrokov normálne a dosť bežné, zvlášť u starších ročníkov. Fyziku neoklameš ak spojíš dne hlavne napevno a jedna sa zahrieva a druhá nie, tak proste funguje systém ako na bimetalickom pásiku, kde dochádza k rozdielnej tepelnej rozťažnosti vplyvom tepla. GuĽová sa roťahuje a broková drží čo má za následok deformáciu hlavní do vychladnutia. Musíš sa s tým buď vysporiadať a to tak, že nastreľuješ len studenú zbraň a po každom výstrele ju necháš úplne vychladnúť kým vystrelíš znova. V praxi málokedy strieĽaš viac ako 2 x rýchlo za sebou tak by Ti to malo stačiť, ak máš vyššie nároky, vymeň zbraň buď za lepšiu konštrukciu, alebo sólo guľu. ◄ reagovať

off orol, 7.7.2010 o 22:31

Konkrétne o guľobrokoch ZH, výraznejšie u 100- kovej rady sa to tvrdí už viac desaťročí a tieto ponosy poľovníkov sú tiež si myslím oprávnené. Prvá, resp. druhá rana ( resp. tretia ) strieľaná za sebou ide dobre, ďalšia nie. Osobne som používal guľobrok ZH rady 200 a 300 ( 224 – 7x57R/12 a 324 7x57R/16 ). Môžem zodpovedne prehlásiť, že som sa s týmto problémom „uletených“ rán osobne nestretol. Prvá, druhá a tretia rana strieľaná bezprostredne za sebou do nástreloveho terča bola vždy OK. Štvrtú, piatu ranu atď som ale nikdy z GB zbraní ZH neskúšal – zrejme by to išlo naozaj „do čerta“. Čo mám ale neskoršiu osobnú skúsenosť so zbranami GB ČZ – 584 v kal. 7x57R/12 a Brno 502,1 v kal 5,6x52R/12 a Brno 502,4 (? ) 243/12, s týmito som strieľal päť- osem výstrelov z guľovej hlavne za sebou bez vychladnutia a ostal som ( nie len ja) veľmi prekvapený presnosťou uvedených zbraní. Strieľal som na 50m a vstrely sa dotýkali, resp. boli v tesnej blízkosti vedľa seba. Osem výstrelov za sebou som naposledy skúšal z 5,6x52R s výborným výsledkom. P.s- pozri tam ešte dôkladne montáž, optiku, prípadne skús zmeniť strelivo, pretože 20 cm ako píšeš je naozaj dosť a moc mi to nesedí ( malo by to byť určite menej ). 100- rada ZH nemá myslím tiež napináčik a spúšť je tam tvrdá – strhávanie tam nejaké tiež je. Skús to tiež strieľať na 50m!!!, čo to povie. ◄ reagovať

off FLATretriver, 7.7.2010 o 21:20

chalani zahodte zhačka do pola a prišporte si na normálnu pušku ◄ reagovať

off parola, 4.7.2010 o 20:44

tiež mam zh a ten isty problem a najhoršie to je na kontrolnych strelbach,fakt ako piše horarstevo na jednu ranu... ◄ reagovať

on horarstevo, 4.7.2010 o 19:39

Je to sposobene nerovnomernym roztahovanim obidvoch hlavní /gulova sa strelbou zohrieva a roztahuje, brokova nie/...teoreticky: ak zohrejes aj brokovu, nastrel by sa nezmenil :-DD.....GB je skratka na jednu ranu... ◄ reagovať

off iboo, 21.1.2010 o 18:38

MSmarian - Dˇakujem za prvý dôkaz niečoho v Tvojom podaní, idem si vypiť... ◄ reagovať

off MSmarian, 21.1.2010 o 18:35

na streleckej sutaži poľovníckeho trojboju sa strieľa jednotnou strelou na 50 m na diviaka. S IZ kou som bol schopný trafiť 3 desiatky, s tým, že som na desiatku aj mieril. Kam zamieriš tak aj trafíš. ◄ reagovať

off iboo, 21.1.2010 o 18:30

MSmarian - "Veľmi presne strieľa jednotné strely" je takisto veľmi subjektívny názor. Čo je to veľmi presne ??? ◄ reagovať

off MSmarian, 21.1.2010 o 15:37

Hynčík, pohľad na kvalitu je veľmi subjektívny. Ďalej bude mpísať o svojej brokovnici.
Je to puška, ktorá má veľmi kvalitné a pevné zámky, chrómované hlavne a kvalitné čiernenie. Nemám obavy keď prší, sneží. Mám na nej veľmi kvalitnú pažbu, ktorá je svojou povrchovou úpravou veľmi odolní voči vode. Keď idem na poľovačku, nemám obavy ,že by sa mi mohla pôsobením vody nejako poškodiť.
Pre bežné poľovanie, je dostačujúca. Lov na kačice, bažanty a pod. Zahrdlenie 0,5 a 1 je tiež vyhovujúce. Veľmi presne strieľa jednotné strely, IZ je možné použiť aj na súťaž. ◄ reagovať

off Hyncik, 21.1.2010 o 9:02

MSmrián- jednú mám aj ja doma ale nič " veľmi kvalitné " na nej nevidím. Iba ak si to myslel pomer : cena -kvalita (500eur) tak potom OK na bežné poľovanie úplne stačí.. Osobne si myslím že "veľmi kvalitná" puška vyzerá inak. ◄ reagovať

off MSmarian, 21.1.2010 o 8:39

Hynčík, uvedom si, že IZ nie je nijaký krám, je to veľmi kvalitná puška. ZH sa jej zďaleka nevyrovná. ◄ reagovať

off lesnica1, 20.1.2010 o 22:03

odpoved bude ešte ťažšia :-) ◄ reagovať

off iboo, 20.1.2010 o 22:02

Hyncik - ťažká úvaha.... ◄ reagovať

off Hyncik, 20.1.2010 o 22:01

MSmarián- V inej téme Ibovi píšeš že "nikoho" neurážaš ! Prečo si mu potom sem napísal "krámov"? Akými zbraňami si poľoval doposiaľ ty? Ked bude mať begus 44 rokov ako ty-tak si aj on možno kúpi blasera. Prečo si radšej nepoložíš otázku " kedy sa TY zbavíš tých predražených "krámov " čo tu už rok inzeruješ ? ◄ reagovať

off posed33, 20.1.2010 o 21:55

: )))))))))))) kde chodis na tie hefty ? : ) ◄ reagovať

off Blaser300VM, 20.1.2010 o 21:21

Skor si myslim, ze to je takmer nemozne zbavit sa toho srotu. To sa da len kupit. ◄ reagovať

off iboo, 20.1.2010 o 20:40

MSmarian - na počkanie.... ◄ reagovať

off MSmarian, 20.1.2010 o 18:14

begus, už si sa tých krámov zbavil? ◄ reagovať

off iboo, 14.1.2010 o 23:23

begus - bol si na PID a skontaktoval si sa s "baskym" ? ◄ reagovať

off begus, 14.1.2010 o 8:32

Dobry den, velmi dakujem tym co napisali nieco rozumne k teme. A tym co to tu vyuzivaju ako zabavu, doberaju si jeden druheho a trepu odkazujem, nech si na tento ucel zalozia novu diskusiu. Vidim, ze tato diskusia tu fakt nema uroven. Je to velka skoda, myslel som si, ze sa tu fakt dozviem nejake zaujimave informacie. Dakujem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off iboo, 10.1.2010 o 21:02

FLATretriever - môj gulobrok nechceš? mne je zbytočný. solimkenaj - mám pocit že až teraz tu niekto trafil klinec po hlavičke. palec hore ;-) ◄ reagovať

off posed33, 10.1.2010 o 19:21

FERO nemas pravdu bohuzial aj pri demonstraci aj pri menstruaci tecie krv : )) ◄ reagovať

off MSmarian, 10.1.2010 o 18:43

Neviem ako si tu kto predstavuje odbornú debatu. Každý by mal písať skutočne o tom s čím má skúsenosti a nie len teoretiské vedomosti. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off FLATretriver, 10.1.2010 o 18:38

podla mna je to dobrý zbran ja si ZH tento rok zohnat ◄ reagovať

off MSmarian, 10.1.2010 o 18:30

iboo, s CZ550 som poľoval 7 rokov ◄ reagovať

off fero, 10.1.2010 o 12:48

Belson- bingo...trafil si klinec po hlavičke. Niečo podobne som chcel napísať aj ja už dávno, upustil som od toho. Keď tu zablúdim pozerám už iba fotky a inzerciu. Niektorí ako že odborníci si pletú pojmy s dojmami a demonštráciu s menštruáciou ale zrejme im to nevadi. Mám iba jednu otázku na vás - majsterko Marian a EDU - či od toľkého híkania nad "blaserovčinou" vam nezačali rásť uši ako majú niektoré nepárnokopytníky. Čo tak pozrieť sa do zrkadla? Alebo založiť nové portály jeden "BLaser" a "Protikomunisticky odboj". Ľúto mi je iba mladých začínajúcich poľovníkov ktorí potrebujú informácie ale tu sa ich bohužiaľ nedozvedia. Príklad téma Meopta: 44 príspevkov - konkrétne ku téme 4-5 odpovedí zbytok drísty o komunistoch, MORA, ETA , VSŽ a samozrejme "blaserovčina" od MSmarian a EDU. Belson tu im asi nemáš čo povedať, lebo nie si taký "odborník" ako oni, partnerov na odbornú debatu ako si mal na mn-polovnictvo tu nenájdeš. ◄ reagovať

off Belson, 10.1.2010 o 7:49

Formulácii “nemám mausera, len mauserov systém“ rozumie (alebo mal by rozumieť) aj poľovnícky novic. Na tomto fóre najčastejšie a najhlasnejšie „počuť“ ľudí, ktorí buď majú vážne medzery v odbornosti (a zdá sa, že tu platí priama úmera), alebo sú tak zaslepení hlásaním svojich „blazerovčín“, že nedokážu príspevok toho druhého ani poriadne prečítať. Často je to aj jedno aj druhé.
Mimochodom, majsterko Marian, keď si tu pred troma dňami vyhlásil kaliber 9,3x62 za „najlepší aký je k dispozícii na trhu“, zaujalo ma to, ale zdržal som sa. Dúfal som, že na základe xwolfovej narážky sa dozviem čosi viac, nestalo sa. Nebolo by do pľacu niečo serióznejšie na túto tému? Mám na mysli nejaké odbornejšie argumenty než fakt, že ho vlastníš ty….. ◄ reagovať

off iboo, 9.1.2010 o 23:25

MSmarian - videl a mal si v rukách bežnú CZ550? určite áno - takú mám ja. ◄ reagovať

off MSmarian, 9.1.2010 o 17:57

Prepáč za preklep
Iboo ◄ reagovať

off MSmarian, 9.1.2010 o 17:57

Oboo, tu Ti predsa Tvoj názor nikto neberie. Nemůžem vychvaěovař Mausera, i keď si nyslím, že je to tiež dobrá puška, lenže videl som ju len na obrázku. Bolo by nezodpovedné ak by som sa vyjadroval k Mauserovi. ◄ reagovať

off iboo, 8.1.2010 o 23:24

lesnica1 nie, blasera som držal za gumu. pepies nemám mausera, len mauserov systém.A to že som dosť inklinoval k ruským zbraniam hovorí o mne čo ? Názor nemením - lacné zbrane vhodné ako polotovar, sem tam aj kvalitnejšie. Som tolerantný, ale nemám rád keď neikto až príliš chváli svoj chvost až tak, že nik iný nemôže mať pravdu (česť výnimkám) ◄ reagovať

off lesnica1, 8.1.2010 o 22:43

čo ? kto si doberá mariána?! budem musieť zakročiť ....:-) ◄ reagovať

off pepies, 8.1.2010 o 22:30

Iboo každý sme nejak začínali.podla informacii si inklinoval dost k ruským zbraniam.ja som začínal so ZKK a rosslerom.teraz ty máš Museračo je super zbran a ja 2 blazerov čo podla mna a Mariana je super zbran a tak stale nechápem prečo si ho tu doberate???Každý nech poluje so zbranou ktorá sa mu páči a vyhovuje mu. ◄ reagovať

off lesnica1, 8.1.2010 o 22:27

iboo-dúfam, že si ten blaser držal za drevo! ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 281 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM