jaroslav103: dobre píšeš, ja banujem do dnes že som si radšej nekúpil Horneta v prevedeni ZH 307 guľobrok 12/ Hornet to je naozaj super kombinacia na líšky. ◄ reagovať
Kúpil som si na líšky 222rem a po 2 strelených kusoch som zistil ze do cca 70 metrov trhajú kožušinu na výstrelovej strane. Keby som si mohol vybrať z gulovničiek,kúpim si Horneta. Zase strelba na 200 metrov je s 222kou istá rana. Záleží od toho v akom revíri poluješ. Podľa mňa ideálny na líšku je guľobrok 12/222. ◄ reagovať
Len aby sa to "správne" strelivo "nezháňalo" 15-20 rokov... a potom sa zistí, že nič až také prevratné sa nenašlo. P.s- veľmi rýchle 5,6- kové kalibre s malou váhou strely si robia "svoje" ( po náraze sa preklápajú atď atď) a s tým sa dá ťažko niečo robiť. Teda podľa mňa. ◄ reagovať
Máte pravdu 5,6x50RMagnum je "presolená polievka", strieľali sme zatiaľ z toho iba S&B, ale to je "smrtonosná zbraň", zatiaľ líšky, alebo srnčie totálny STOP, v ohni, no a devastácia úmerná STOPke, ale do "presolenej polievky" treba doliať vodu a pár zemiakov a je to vyriešené, takže aj hľadanie správneho streliva urobí výsledok podľa želania... Fantastické poľovačky na líšky formou posliedky, ak je to guľobrokom, na blízke prekvapenie streľba brokom 12/4mm 42,5gr. no a gulička už ďalej. Sola 222 a 223 na posed. ◄ reagovať
Povráva sa, že do kozlice je najvhodnejší patrón s okrajom R (rantom). P.s- podľa starého zákona by som uprednostnil z menovaných 5,6x52R/12, ale teraz je už situácia zas iná, keďže ostatnú rat. mimo srnčej z nej už nejde loviť a naviac táto je na líšku trochu zbytočne "silná", tak čil mudruj :-o) P.s- a 5,6x50RM je ako presolená polievka. Už asi len 222, 22-250, 223 aj za cenu toho, že sa ti v GB môže zlomiť kolíček, resp. za mrazu môže nastať problém s vytiahnutím bezokrajovej nábojnice :-o) ◄ reagovať
K sawage sa neviem vyjadriť, neštudoval som to. Po naozaj podrobnom štúdiu webu, konzultácii s odborníkmi z oblasti poľovníctva, balistiky a zbrojárstva, keď som sa rozhodoval medzi 222rem. a 223rem. ja som sa rozhodol pre 222rem. Ak Ti ide o kožušinu, doporučené strelivo so strelou V-max. ◄ reagovať
Na lisky idem ja do 22-250 rem strelivo 40 gr v-max hornady. ◄ reagovať
Dakujem za rady. Hornet to nebude. Neviem sa rozhodnut 222, 223 alebo sawage, ale urcite chcem gulabrok, ide mi hlavne o kozu lisky ktory kaliber a strelivo by ste odporucili a niaku slusnu flintu do 800€. ◄ reagovať
Keby som mal ešte raz kupovať zbraň len na líšky, mačky, pytľ. psov, jazveca, drobných šeliem, škodlivú pern. zver a poľujem v lesnom revíri, kde strieľam najčastejšie do 150metrov, tak uprednostním Ho22 ( obzvlášť ZKW 465 ) pred Rem. 222. ◄ reagovať
len držať sa grafu nie je tak smerodajné ako si to odskúšať v terči..Však jasné že ak niekto chcel strieľať na 200m a viac líšky nekúpi si Hornet, to je fakt ale zasa aj s Hornetom sa t dá to je fakt.. ◄ reagovať
Aby sme sa rozumeli snipko. Ja Ťa nechcem uraziť a nechcem nič vyvracať čo Ty tvrdíš. Uvádzam iba fakty. Chcem chalanovi poradiť, aby kúpil dobre. Nie je to o naťahovaní nás dvoch. Pozri graf, ktorý pridal namor676. Na 250m strela padne 50cm. Stojí to za to, aby som na tieto poľovné vzdialenosti kupoval horneta? Ako napísal Bleiker: prekračovať vzdialenosť 130m u horneta je hazard. Plne s ním súhasim. ◄ reagovať
A tu je Winchester HP 3,0g do 400m ◄ reagovať
Ja nevyskakujem, len tvrdím to čo ty vyvraciaš.. ◄ reagovať
Snipko tu máš oficiálnu tabuľku Winchester - doporučené strelivo na líšku: odkaz Moc by som s tým u horneta nevyskakoval. Zázraky sa nedejú. ◄ reagovať
jan2222: pozri akú ma ONV Hornet so strelivom Winchester HP 3,0g a uvidíš.. A je zbytočné porovnávať Hornet a 222 Rem. Pre zaujímavosť uvediem ONV Winchester HP 3,0g je 149m a to je už o inom. ◄ reagovať
Orol sranduješ? Podľa Frankonie odkaz ONV na hornet u RWS je 136m. Na 200m ti to padne 19,1cm a údaj nad 200m tam už ani nie je, lebo je o ničom. ◄ reagovať
222remington má ONV u RWS 181m. To tiež niečo hovorí. ◄ reagovať
Ako píše bleiker. Najlepšie vlastnosti Ho22 sa prejavia pri streľbe na zver tak do 140 (160)metrov, čo však neznamená , že sa nedá na líšku aj na 200m, prípadne viac ( výkon má ešte dostačujúci ). Dá, ale tam už nastupuje výraznejšie horšia balistika ( treba vedieť nadložiť ), čo robi problém. ◄ reagovať
jeges never tomu,hornet ma ONV cca 130m a prekračovat nejako VYRAZNE tuto hranicu je nezodpovednost,aj ked ide iba o škodnú.Hold,na Slovensku máme viac majstrov sveta ako strelcov... ◄ reagovať
S tým Hornetom by som na 200m veľmi nešiel. Netvrdím že sa to nedá, ale nie je to pravidlo. Ak vycálujem 650 EUR za pušku, tak to čo chcem, má byť pravidlo. Ja som práve z tohoto dôvodu predal Horneta a idem k 222remingtonu. ◄ reagovať
Dá sa vystreliť aj na 270m na líšku a aj ju trafiť Hornetom, sám som to dokázal, len ide o nastrelenie, kvalitné strelivo a oporu pri streľbe. ◄ reagovať
22 Hornet by sa dalo streliť aj na 200m??? Lebo keď pri -10-tich vidím líšku na 200m a na vábenie nereaguje by mi bolo lúto že nemôžem vystreliť lebo som si vybral zlý kaliber. ◄ reagovať
Ja keď som chcel kožu z líšky tak som vyslovene lovil Brokom 12/12 hlavne 76cm do 40m na návnade alebo vábením. ◄ reagovať
Samozrejme chcem zúžitkovať kožu aj preto chcem guľabrok len si neviem vybrať aký kaliber streľba okolo 150m ale niekedy aj na viac keď by bolo treba aby sa dalo, zato sa bojím od 22 hornet. ◄ reagovať
Presne tak, treba zvážiť, či zúžitkuješ kožušinu, alebo nie..., tam už ide do popredia aj streľba brokom. ◄ reagovať