Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia

autor: off vlavar
pridané: 12.11.2009 16:12

Je ohrozená existencia SPZ vznikom SPK?

počet zobrazení: 94 375
počet hlasov: 4

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 27.2.2016 o 15:21

Zdravím priatelia, v dnešnom denníku SME je článok o poľovníctve. Nedá mi nereagovať na stanoviská.P.Šuba, prepáčte, že to píšem sem, ale určite to čítate, možno aj prispievate.Vy máte v poslednej dobe smolu,či je to už výzva na odstrel vlkov, určite dobre myslená, obráti sa to proti Vám.Zastupovanie "maďarských poľovníkov" zo Slovenska, zase nejaký maďarský novinár sa chcel ukázať, no smola.Ale to čo zase teraz, no musim reagovať. Vy ako riaditeľ SPK nepoznáte par.5, čl.1..fyzické a právnické osoby?? je SPK profesná komora??? odkedy?? no Vy máte prácu a komore ako profesionál, z našich členských príspevkov..to, že to má SPK v stanovách?Tuším to už chcete meniť???r.2003 petícia..viete o čom bola?? asi nie, určite nie o žiadnej komore..aj ja som ju podpísal, aj celá moja rodina, aj chlapi v krčme..aj ženy z kostola...no ešte ste nebol riaditeľom..tak tu nepíšte hlúposti..náklady na SPK..asi pred tromi rokmi ste v denníku Pravda tvrdil, že komora potrebuje na svoju činnosť cca 150 000 eur, pred dvomi rokmi p.Lebocký, jeden večer v telke cca 350 000, na druhý deň to bolo vyše miliona, teraz zase vy 535 000 eur..Páni Vy si robite z nás srandy, vy ako riaditeľ SPK nás neviete presne informovať???P.Šuba vyzývam Vás odstúpte....čo najskôr, protestujem, aby ste bol za takúto prácu odmeňovaný aj z mojich členských príspevkov...A na záver, my chceme anarchiu???My máme návrhy na riešenia, na zmeny, pre 60 000 poľovníkov, ktorí musia prispievať do SPK.Len nikoho v SPK to nezaujíma....TOTO je ANARCHIA ČO TU PREDVÁDZATE ....teraz som si uvedomil, že asi máte toho veľa..riaditeľ SPK, SPZ, preto sa občas na hlavičke SPZ podpisujete ako riaditeľ SPK, podnikateľ v poľnohospodárstve ako SHR, majiteľ a prevádzkovateľ penziónu, zástupca poľovníkov v rôznych medzinárodných organizáciach, služobné zahraničné cesty, poľovačky..no skutočne v dobrom, seriózne, nie je toho trochu veľa??? A na záver, kedy už budú za SPK dávať aj nejaké stanoviská oficiálny zástupcovia..prezident, viceprezidenti??čo tak napr. p.Supeková, čo to vlastne robí v SPK??? A nie úradník, ktorý to nezvláda...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 50

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off hubert2012, 21.11.2017 o 9:58

ZPO Hubert podporuje stanovisko SLOS Pribina. Situáciu okolo moru diviakov nepodceňujeme, ale nesúhlasíme s tým, aby vedenie SPK p.Lebocký aj so svojím riaditeľom toto zneužili. Myslím si, pokiaľ by oni dostali prostriedky na nákup chladiacich zariadení, mohlo by to dopadnúť horšie ako s CT v Piešťanoch. Ak sa rozhodne ministerstvo finančne pomôcť, tak sa to dá aj cez vererinárnu správu, ale musí to byť hlavne transparentné a to SPK nedokáže. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off hubert2012, 20.11.2017 o 14:56

Reakcia na konferenciu v Nitre o AMO. SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off kuzmican, 28.10.2017 o 12:09

zostalo tu nejak ticho , viete niekto ako pokračuje oddelovanie spk od spz ? delí sa alebo to zostane jednobunečný orgán? a vie mi tu niekto vysvetliť aký je rozdiel medzi lekárskou komorou a polovníckou ,keď lekárska je dobrovolná a poľovnícka povinná? , žeby život zajaca mal väčšiu cenu ako človeka a preto poľovníci musia byť pod kontrolou? za rozumné a aj duchaplné odpovede ďakujem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

on lanus, 15.6.2017 o 14:10

kuzmican - Dôsledné delenie t.j. aj tých čo sedia na dvoch stoličkách tiež na-poli !!! by situáciu v oboch inštitúciách "jednou ranou normalizovalo" . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off kuzmican, 15.6.2017 o 9:39

chcú oddeliť SPZ od SPK - chvályhodné, len neviem aké je spojenie Lebockých keď prezident SPK je Tibor a prezident SPZ je tiež Tibor . To sú len menovci alebo súrodenci alebo otec a syn alebo je to tá istá osoba ktorá si istí príjem ak by komora náhodou spadla? Ak je to tá istá osoba tak potom je aj celý snem spz klamstvo v priamom prenose ◄ reagovať

off hubert2012, 13.6.2017 o 15:10

Goret, je to chyba nás všetkých, hlavne mlčiacej väčšiny. Keby sme sa všetci postavili na odpor, zmeníme to, spomínam ako pred tým, ako US rozhodol/ policky rozhodol/, že vraj povinné členstvo je v súlade s ústavou, podľa nás nie je v súlade ani zo zdravým rozumom, vtedy sa zrazu začali k nám hlásiť niektorí funkcionári SPK, vraj tá komora je hlúposť a treba ju zrušiť a pod. Nevedeli čo bude, tak hladali zadné dvierka.Po vynesení rozsudku mi zrazu prof.Točka napísal, že si neželá, aby som rozprával, ako povedal pred cca 70 delegátmi OPK v Nitre, vraj ak by bola SPK nepovinná, z večera do rána sa nám rozpadne.Je to na nás, ako bude ďalej vyzerať naše poľovníctvo, či bude iba pre určité skupiny, alebo aj pre normálnych poľovníkov. Je smutné, že veľa poľovníkov stále nechápe, kam nás SPK vedie, likviduje naše poľovníctvo.A zbadajú to zanedlho, keď skončia zmluvy a nebudú môcť poľovať, len už bude neskoro.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

on goret, 13.6.2017 o 14:11

Hubert, pridám ešte jeden "objav": ak SPK slúži iba SPZ na ovládanie diania v našom poľovníctve, nebude to výlučne chyba SPZ. Bude to aj chyba tých, ktorí SPK, ako združujúcu poľovnícku organizáciu, neuznávajú a snažia sa ju zrušiť. ◄ reagovať

off hubert2012, 13.6.2017 o 11:04

Goret, prepáč, že to tak napíšem, objavil si Ameriku, každému ja jasné, že SPK slúži iba na ovládnutie slovenského poľovníctva bossmi SPZ. ◄ reagovať

on goret, 13.6.2017 o 10:37

Hekler, asi nielen mne to pripadá akoby SPK bola v područí SPZ, čo by ma ako člena SPZ mohlo tešiť, ale neteší. ◄ reagovať

off hubert2012, 13.6.2017 o 8:42

V smernici o rozvoji poľovníctva píše asi. s.prezident, že chcú oddelit SPZ od SPK...hlavne, že sa dal zvoliť za prezidenta SPZ. Kedy už táto banda skončí???? Dokedy im to dovolíme... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Hekler, 13.6.2017 o 8:31

z môjho osobného pohľadu poľovníka a člena SPK je to uznesenie niečo strašné, veď páni s SPZ sa zabudli prepnúť z pozícií SPK do SPZ !!! veď sa správajú a schvalujú si úlohy ako SPK !!! No a čo už má hladať uznesenie SPZ na stránke SPK tak to teda nechápem ... kedy už SPZ pochopí že je len jednou PO v rámci SPK a kedy sa už SPK takto začne správať k SPZ ??? ... ak to nechápu a oni to účelovo nechcú pochopiť tak je potrebné zabezpečiť aby vo vedení SPK nebol nikto z vedenia SPZ ... ináč sa tu nič nezmení ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

on lanus, 12.6.2017 o 20:02

V SPZ sú "otvorenejší " : odkaz ◄ reagovať

off hubert2012, 6.6.2017 o 19:08

Zdravím priatelia, dnes bol na dni poľa v Dvoroch nad Žitavou aj pán Fico, ako prechádzal medzi ľudmi, podal mu ruku aj prítomný p.Lebocký, objali sa..je to na FB, dúfam, že som dobre videl.. ◄ reagovať

off Lovec67, 5.6.2017 o 17:04

Blíži sa mám termín 10.7.2017. To je dátum snemu SPZ v Nitre. Bude páni platný. Doteraz nik z kompetentných neodpovedal na moju predchádzajúcu otázku. ◄ reagovať

on goret, 31.5.2017 o 9:06

Hubert, aj olomoucké syrečky sú voňavejšie a pre gurmánov lákavejšie, keď sú správne odležané :) takže vyčkajme času ako hus klasu. Všetko zlé je aj na niečo dobré a spôsob a množstvo informácií zo zasadania našeho najvyššieho orgánu, ktorými nás obdarila naša vrchnosť isto nepridá na spokojnosti radových členov s takouto vrchnosťou. ◄ reagovať

off kuzmican, 31.5.2017 o 8:39

lanus nič nie je tajné , všetko funguje peniaze sme odviedli , a ďalej už len držať jazyk za zubami a hlavne neotravovať otázkami inak by sme šli proti záujmom spk a to naša vrchnosť za naše peniaze určite nechce ◄ reagovať

off hubert2012, 31.5.2017 o 8:34

Goret, žiadne periodikum, na stránkach SPK by malo byt podľa zákona zverejnené všetko, napr. správa dozornej rady zo snemu v minulom roku...určite by to bolo zaujímavé čítanie o tom ako nejaký úradnik zodral pneumatiky na novom požičanom aute,musia vydržať cca 100 000 km, keď si zoberieme že Isuzu berie min 9 l na 100 km, tak koľko to bolo EUR??Platíme ich my, cesta do práce napr. Trnovec -Bratislava a kde ešte...Umývanie auta, poplatky do firmy ktorá zabezpečuje servis pri vydávaní PL, právne služby, príspevky na Halali a pod. To by bolo čítanie, keď som od p.Vančurovej žiadal správu, vraj mi ju nedá, takža takto to funguje...a nemáme mať podozrenie z korupcie v SPK???? Prečítajte si reakcie verejnosti na článok o odhalení korupcie v SPK...smutné..takto sa vytvára obraz o našom poľovníctve..kto ho vytvára?? "Osobnosti nášej SPK"..to je môj názor.... ◄ reagovať

on goret, 31.5.2017 o 6:22

možno nejde o utajovanie, len to musí najprv vyjsť v niektorom tlačenom periodiku ◄ reagovať

off hubert2012, 30.5.2017 o 21:37

Lanus, nemali čas, riešili korupciu....kedy začne SPK dodržiavať zákon ako "osoba povinná" ????Tento jej prikazuje absolútnu transparentnosť, minimálne voči všetkým poľovníkom,členom SPK, ktorí financujú túto firmu na základe zákona.... ◄ reagovať

on lanus, 30.5.2017 o 20:14

Je mesiac po sneme a okrem jeho "osnovy" ktorá bola zverejnená po dvoch týždňoch sa na verejnosť " nedostala ani čiarka" takže je zrejmé že na "oficiálnej správe" ak nejaká existuje ?! sa skvie pečiatka " Prísne tajné" !!! odkaz ◄ reagovať

off hubert2012, 4.5.2017 o 21:57

Nereagujem na ľudí ktorý sa nevedia, alebo boja identifikovať, my máme o čom písať, ale nemóžu zástupcovia právnickej osoby hlasovať na sneme inej právnickej osoby.Ale v tejto anarchii ktorú reprezentuje naše poĺovnictvo, kde drvivá väčšina poľovníkov nerozoznava, že je tu skoro 1000 PO a tieto by mala podľa zákona zastrešovať SPK a tieto organizácie majú akurát povinnosť platiť tzv. členské prispevky a na nič sa nepytat,tak to tu môže potom fungovať. Vďaka poľovníkom, ktorí nevedia a ani nechcú vedieť čo sa v našom poľovníctve deje.A funkcionárom SPK to vyhovuje.. ◄ reagovať

off Lovec67, 3.5.2017 o 20:47

V zmysle platných stanov a predpisov som zvedavý či bude platný takýto hlas na celoslovenskom sneme SPZ. Aspoň bude mať Hubert a Pribina o čom písať. Myslím že sa jedná o okres PE. ◄ reagovať

off Sager, 28.4.2017 o 22:19

V zmysle stanov SPZ (platných od 13.7.2012) §6, ods.2., členov prijíma a eviduje kancelária OKO alebo RgO SPZ v mieste trvalého alebo dlhodobého pobyt a nie podľa miesta poľovného revíru. Podľa mňa hlasovacie právo na okresnom sneme SPZ a byť volení majú len títo členovia. Člen SPZ môže byť evidovaný len v jednej OKO/RgO SPZ. Ale organizačný a rokovací poriadok SPZ hovorí v článku 8 niečo iné. ◄ reagovať

off Jager68, 28.4.2017 o 20:33

Nechajte Imra.....už vrátil sponzorskú Navaru....už sa nevozi,,gratis"......Navara je v Nissane na predaj...-40% ◄ reagovať

off 1967, 28.4.2017 o 19:55

Zdravím kolegovia. Chcem sa spýtať zodpovedných riadiacich pracovníkov SPZ. V okrese trenčiánského kraja prebehol snem SPZ čo je v tomto období bežné a zatiaľ v súlade so zákonom 274/2009 a s jeho novelami. Na snem SPZ boli povolané všetky organizačné zložky v okrese aj tie ktoré sú mimo SPZ ,čiže právnické osoby. Boli povolané aj organizácie , ktoré sú evidované v iných okresoch /konkrétne BA/ ale vykonávajú právo poľovníctva v danom okrese. Tieto konkrétne zastupovali poľovníci, ktorý v danom PR sú len v štatúte hosťa.Všetci zástupcovia poľovnických organizácii mali hlasovacie právo. Podotýkam v okrese je cca 15 poľ.organizácii a štruktúre SPZ je podľa OU odbor PLO sú len asi tri. A teraz otázka.: Bolo to v súlade so zákonom a stanovami SPZ. A majú zvolený funkcionári právo zastupovať okres na celoslovenskom sneme SPZ . ◄ reagovať

off apple, 22.11.2016 o 12:25

tak znovu: "Schválenie výzvy vedeniu SPK na zmeny v slovenskom poľovníctve" ... bola schválená? ak nie, tak kto a kedy ju ide schvaľovať, ak áno, tak už mala visieť a burcovať! a naozaj by ma zaujímalo, kto z odborníkov mal referát k tým dvom bodom? zaujíma ma to z jedného dôvodu: ak sa našiel odborník, čo vie zasvätene k téme hovoriť a nepletie dve na tri, tak je to konečne nejaký výsledok. (poznávaš to slovko?) je to zásadná vec, a tak sa nediv, že sa o ňu zaujímam ja, ale i iní. takže prosím kratučkú odpoveď. ďakujem ◄ reagovať

off hubert2012, 22.11.2016 o 10:15

V programe bol takýto bod, priznám sa, že sme ho tam dali trochu omylom, na seminári sme ho opravili. Súhlasím s názorom, že SPK nie je ten orgán, ktorý je ochotný niečo zmeniť z našich požiadaviek, ale bude musieť, minimálne transparentne informovať o tom čo má, podľa zákona,ale aj členskú základňu, ktorá ho financuje. To si stále niektorí funkcionári a úradníci, nechcú uvedomiť. Výzva bude adresovaná všetkým poľovníkov, NR, ministerstvu, vláde a aj SPK.Tak to malo byť v programe a tak sme to aj opravili.Takže bude musieť prísť zmena zákona a to už nepustíme z rúk. ◄ reagovať

off apple, 22.11.2016 o 10:06

zžvažoval som, či vôbec zareagovať aby som nevyslovil nebodaj nejaké domnienky, no primäl ma obsah pošty. dovolím si nereagovať na veselú paranoju, ostatok skúsim zhrnúť takto: v roku 2011 som sformuloval a bol schválený nejaký dokument, ktorý získal reálnu aj podporu. napodiv tie tézy z neho platia i dnes, hoci už máme vedomosti omnoho širšie. skúste posúdiť sami, sú to tie tézy, na ktoré reaguje predstaviteľ: odkaz . v tomto momente nejdem rozoberať, ako to skončilo. nasledovali rôzne bezbrehé neprávosti od komory, no so zdvihnutou hlavou sme im ukázali, že to také jednoduché nebude. no niektorí miesto právneho postupu zvolili iniciatívy poza chrbát a tak tu máme dnešok, ktorý sa vďaka neschopnosti vnímať realitu neposunul nad nad rámec roku 2011. vidím návrat do starých koľají a moc ma to mrzí. neveríte? zacitujem z programu seminára: "Schválenie výzvy vedeniu SPK na zmeny v slovenskom poľovníctve" - nuž komora je ten oprávnený orgán, ktorý má a môže robiť zmeny?????? na druhej strane ma potešilo, že už viacerí začínajú vnímať realitu a pýtajú sa. oprávnene? myslím že áno, veď tu sa to propagovalo atd.... no ak to bola akcia za zavretými dvermi, tak to treba na rovinu povedať. tie dotazy sa mi vidia legitímne, nejdú nad rámec avizovaného, tak prečo taká nervozita? ◄ reagovať

off hubert2012, 22.11.2016 o 6:19

Vidím, že ste reagoval, myslím, že som Vám dostatočne vysvetlil, prečo som Vám navrhol, že si môžme zavolať, vôbec tu nešlo o to, preniesť debatu na súkromný kanál. Ak to tak chápete, je to Váš problém.Napísal som, že nejaké diskusie na tomto fóre asi nič nevyriešia, píše tu určitá skupina ľudí, ktorí majú názor, ale nie je ich veľa.O tom, čo sme riešili, o čom sme diskutovali, som informoval v príspevku 18.11. a tiež som Vám dal informáciu, že sme pozvali štátneho tajomníka.Prepáčte, ale ak Vás naša činnosť zaujíma a chcete ju podporiť, máte priestor. Pekný deň... ◄ reagovať

off Matvej, 21.11.2016 o 23:20

Ešte raz, vy ste túto tému / debatu preniesli na verejné fórum, prečo ju teraz chcete presmerovať na súkromný kanál? A našli ste si čas napísať odpoveď takmer na jednu normostranu, ale nenašiel ste si čas odpovedať na 2 moje jednoduché otázky? Ehm.. ◄ reagovať

off hubert2012, 21.11.2016 o 22:53

Pán Šturlajter, ani ja sa nemusím za nikoho schovávať. Tlmočím tu svoje názory, ale Vaše otázky tu už kládol náš spoločný priateľ, s ktorým máme mnohé názory spoločné, ale niekedy iné názory na riešenie situácie, ktorá tu je. Ale asi je to v poriadku, to že sme sa odmlčali, malo aj svoje dôvody, ktoré poznám ja. Nebolo to celkom tak, pracujeme stále. Nevidím problém komunikovať aj osobne, napr. cez mobil, ja tento spôsob uprednostňujem a myslím, že je to normálne. Dnes som napr. hovoril asi s 8 poľovníkmi, nemám čas si tu dopisovať. V mnohom s vami súhlasím, len chcem povedať, že je tu situácia, kde mnoho ľudí čaká ako to dopadne a potom sa niekde pridajú, preto tu môže fungovať SPK a aj SPZ. Jeden úradník s vedenia SPK viackrát poukázal, aké majú náklady na výkon práva poľovníctva v zahraničí. Ale poľovníci v zahraničí majú iné príjmy, ako poľovníci na Slovensku. On určite má, z našich príspevkov a iných, nazvime to "aktivít".Myslím si, že keby tak netransparentne fungovalo poľovníctvo napr. v Rakúsku, Nemecku alebo v Taliansku,ako u nás, tak vedenie takej organizácie by už nebolo, možno by sedeli v base.U nás je všetko možné. My o zmenu bojujeme už niekoľko rokov a budeme ďalej.Ale kde je tá mlčiaca nespokojná väčšina? Mnohí majú plno rečí, keď ich nik nepočuje.Ale kritizovať vedia, tak aj Vy ak máte názor, že treba zmenu, pridajte sa aktívne k nám, ak máte pripomienky, názory, radi Vás vypočujeme, ale nekritizujte ma, že som s vami chcel hovoriť osobne. Tu sa toho veľa napísať nedá..K tomu, že som otvoril tému, iba som stručne informoval o tom, čo sme riešili, bude zverejnená výzva, kde bude možné reagovať, pripomienkovať a hlavne podporiť.Na budúci rok, má ministerstvo v pláne novelu zákona o poľovníctve, tak hlavne na to sa musíme SPOLOČNE pripraviť, aby si zase nejaká skupina bossov slovenského poľovníctva niečo neupravila na svoje podmienky.To bude veľmi dôležité... ◄ reagovať

off Matvej, 21.11.2016 o 21:15

Vážený pán Cagala, Ja osobne vystupujem sám za seba. S kým sa poznám, to neskrývam a tiež sa nesnažím presmerovať verejnú diskusiu na súkromný kanál. Ak by ste bol tak transparentný ako tvrdíte, tak by takáto situácia ani nemohla vzniknúť. A ak mi chcete povedať, že zdieľať názor s Jarom Papom je problém, tak ten pravý problém bude na Vašej strane.. A to so všetkou úctou. Ja si myslím, že to čo chýba slovenskému poľovníctvu je transparentnosť a otvorenosť. Tak ako SPZ a SPK vytvorili v podstate kartel a sú zastupovaní tými istými ľuďmi takmer na každej úrovni riadenia a fungovania, tak podobná situácia nastala postupne aj s Pribinou. Tak ako mi boli Vaše snahy sympatické, akosi ste utíchli a nie je mi úplne jasné prečo. Takže ak sa chcete od SPZ a SPK naozaj odlíšiť, tak sa neuchyľujte k ich spôsobom komunikácie a ukážte, že sa za svoje počiny nemusíte hanbiť. S pozdravom Matvej (aka Matúš Štulrajter, ktorý naozaj hovorí sám za seba). ;) ◄ reagovať

off hubert2012, 21.11.2016 o 19:44

Pán kolega nič neskrývame, informovali sme že zverejníme výzvu, hlavné tézy sme odsúhlasili, ale všetko má svoj postup, len mám podozrenie, že zase tu niekto niečo skúša..Už sa tu niekto velmi podobným spôsobom pokúša zistiť postoj ministerstva, nemám problém, bol pozvaný štátny tajomník, ktorý sa ospravedlnil, ale je pripravený komunikovať a žiada informáciu zo seminára. Stačí informácia aj pre Vášho priateľa? Určite ako ho poznám, nie. A to čo je protiprávne nezmení jeden seminár, akurát môže dať návod, ako to zmeniť, o tom sme tiež hovorili, ale kto chcel vedieť, mohol prísť, každý bol pozvaný... ◄ reagovať

off Matvej, 21.11.2016 o 19:09

Neviem či som nevhodným spôsobom položil otázky, ale vy ste uviedli túto tému do verejnej diskusie, preto si nemyslím, že je vhodné ju posúvať do telefonického rozhovoru. Alebo niečo skrývate? (pre pochopenie prosím kliknite na priložený obrázok) S pozdravom Matvej (alias Matúš Štulrajter) SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

off Matvej, 21.11.2016 o 15:19

Vážení diskutujúci, Rád by som sa zapojil do debaty tiež. :) Za prvé na začiatok by som veľmi rád skonštatoval, že mám z prvej ruky skúsenosť s KARTELOM SPZ & SPK. Keď som si žiadal o prvý poľovný lístok, nikto sa ma nepýtal, či chcem členstvo v SPZ. Rovno a bez akejkoľvek otázky mi dali do ruky členský preukaz a vypýtali necelých 100 € za 5 ročné členstvo. Tiež ma zarazilo, že dve rôzne organizácie, z ktorých jedna minimálne by mala byť naozaj NEZÁVISLÁ (narážam na SPK) zastupujú tí istí ľudia. A tiež ma zaujíma: 1) Ktorý odborník na seminári vystúpil a v skratke o čom. 2) Kto bol z MPRV SR a k čomu sa vyjadroval. A hlavne preto, že hubert2012 tu píše o kadečom protiprávnom, tak aká bola odpoveď a záver zo semináru? ◄ reagovať

off apple, 20.11.2016 o 19:56

peter, už to nie je pekné, najprv k poslednému príspevku: prosím ťa, naozaj nemusíš opakovať moje príspevky (naposledy 16.11.2016 o 13:28). ľudia tu vedia čítať. riešiť to nechceš, tú info už máš dlho, tak prečo to opisuješ? --- bol odborný seminár, o ňom povedz viac. kto z odborníkov vystúpil a o čom, čo na na to delegát z ministerstva. v tvojej informácii to nie je. sem tam mi ktosi volá kvôli info, bolo by pekné ich doplniť (mne sú to nanič, ja si viem domyslieť). ďakujem aj v ich mene. ◄ reagovať

off hubert2012, 20.11.2016 o 19:40

Ešte jedna otázka...čo nám dala SPK od r.2010 ??????My sme dali do nej vyše 9,3 milióna EUR ???????????????? Na toto by som rád počul vysvetlenie od vedenia SPK, OPK.?????? Existencia takejto organizácie a jej činnosť likviduje slovenské poľovníctvo...to je môj názor.... ◄ reagovať

off hubert2012, 20.11.2016 o 18:15

Je zaujímavé ako tu funguje SPZ. Možno sa budú zase niektorí búriť, asi skôr funkcionári, ale nevadí. Nie som členom SPZ už 12 rokov, z toho ako to u nás v okrese fungovalo mi bolo zle.To je asi problém mnohých poľovníkov a preto si zaregistrovali samostatné PO, len z dôvodu poistenia sú aj členmi SPZ. Táto organizácia tu do r.2010 robila väčšinu poľovníckych akcií,od r.2010 všetko iba SPK, aj keď to robia stále tí istý ľudia. Ale už pod hlavičkou SPK, za peniaze komory. Tak prečo majú stále také vysoké členské v SPZ, každý okres iné, niekde sú rozdiely aj 100 % ???Nebolo to náhodou dobre premyslené, keď ľudia odchádzali zo SPZ, ten strácal moc a vplyv na samostatné PO, vznikla SPK, ale do nej musia všetci platiť a zase to majú v rukách funkcionári SPZ.Myslím si, že tu ide o dobre premyslený tunel, do SPZ idú peniaze z členského, ale peniaze na činnosť z SPK...A platíme to všetci... ◄ reagovať

off apple, 18.11.2016 o 20:13

Jager68, revír užíva akési "ustredie spz" a je v ňom kopa peňazí z vášho členského. to som preukázal už v roku 2012, aj neplatnosť zmluvy. no tohoto roku som znovu pripomenul, ako si boľševik nastavil výpalné tak, aby ani to nemusel platiť do komory. avšak za školské revíry sa platiť musí.... ako nazvať takého "poľovníka" čo pytliači, preukázateľne mu zaniklo členstvo,... a ani sa nejdem na noc viac rozčuľovať. naraz sú to novinky? ◄ reagovať

off apple, 18.11.2016 o 20:02

si pozorný čitateľ. zatiaľ všetko podstatnejšie, o čom tu bola reč je už v aj v dávnej histórii tejto stránky. a máš správne info, sám som ich sem dal a ja si za za svojim stojím! ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov