Je ohrozená existencia SPZ vznikom SPK?
Zdravím priatelia, v dnešnom denníku SME je článok o poľovníctve. Nedá mi nereagovať na stanoviská.P.Šuba, prepáčte, že to píšem sem, ale určite to čítate, možno aj prispievate.Vy máte v poslednej dobe smolu,či je to už výzva na odstrel vlkov, určite dobre myslená, obráti sa to proti Vám.Zastupovanie "maďarských poľovníkov" zo Slovenska, zase nejaký maďarský novinár sa chcel ukázať, no smola.Ale to čo zase teraz, no musim reagovať. Vy ako riaditeľ SPK nepoznáte par.5, čl.1..fyzické a právnické osoby?? je SPK profesná komora??? odkedy?? no Vy máte prácu a komore ako profesionál, z našich členských príspevkov..to, že to má SPK v stanovách?Tuším to už chcete meniť???r.2003 petícia..viete o čom bola?? asi nie, určite nie o žiadnej komore..aj ja som ju podpísal, aj celá moja rodina, aj chlapi v krčme..aj ženy z kostola...no ešte ste nebol riaditeľom..tak tu nepíšte hlúposti..náklady na SPK..asi pred tromi rokmi ste v denníku Pravda tvrdil, že komora potrebuje na svoju činnosť cca 150 000 eur, pred dvomi rokmi p.Lebocký, jeden večer v telke cca 350 000, na druhý deň to bolo vyše miliona, teraz zase vy 535 000 eur..Páni Vy si robite z nás srandy, vy ako riaditeľ SPK nás neviete presne informovať???P.Šuba vyzývam Vás odstúpte....čo najskôr, protestujem, aby ste bol za takúto prácu odmeňovaný aj z mojich členských príspevkov...A na záver, my chceme anarchiu???My máme návrhy na riešenia, na zmeny, pre 60 000 poľovníkov, ktorí musia prispievať do SPK.Len nikoho v SPK to nezaujíma....TOTO je ANARCHIA ČO TU PREDVÁDZATE ....teraz som si uvedomil, že asi máte toho veľa..riaditeľ SPK, SPZ, preto sa občas na hlavičke SPZ podpisujete ako riaditeľ SPK, podnikateľ v poľnohospodárstve ako SHR, majiteľ a prevádzkovateľ penziónu, zástupca poľovníkov v rôznych medzinárodných organizáciach, služobné zahraničné cesty, poľovačky..no skutočne v dobrom, seriózne, nie je toho trochu veľa??? A na záver, kedy už budú za SPK dávať aj nejaké stanoviská oficiálny zástupcovia..prezident, viceprezidenti??čo tak napr. p.Supeková, čo to vlastne robí v SPK??? A nie úradník, ktorý to nezvláda...
Reakcia na príspevok od hubert2012, 23.11.2020 o 14:12 :
nemyslím ,že pri tunajších 10 tich prispievateľoch ku tejto té
me by to dačo vyriešilo ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od hubert2012, 23.11.2020 o 16:04 :
Neriešila, resp. riešila čiastočne. To je práve priestor pre otázku, chceme riešiť tieto problémy? Aj tie ktoré som spomenul, ale aj tie, ktoré načrtnú iní. Je čo naprávať a stále bude a nemyslím si, že väčším drobením poľovníctva sa situácia zlepší. Práve naopak-silnou a jednotnou organizáciou vieme veci lepšie pohnúť ajkeď to znie naivne. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od vladimir82, 23.11.2020 o 15:50 :
Suhlasím ale ako to doteraz riešila nasa profesna samospráva? A myslíte, že teraz to bude riesit? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od hubert2012, 23.11.2020 o 15:27 :
Lenže to nieje v našej moci určovať, kto sa môže vyjadriť a kto nie. A podľa mňa otázka v tomto čase by nemala stáť: Povinná alebo dobrovoľná komora, ale vyriešiť otázky súčasného stavu poľovníctva, ako sú spôsob prenájmu revírov, participácia na škodách zverou, krajinotvorba, ale aj štruktúra poľovníckej samosprávy ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od hubert2012, 23.11.2020 o 15:27 :
Keď iba poľovníci, smiem vedieť, prečo ste k Memorandu o predvolebnej a povolebnej spolupráci pri príprave novely zákona č.274/2009 Z. z. o poľovníctve neprizvali len tých politikov, ktorí sú zároveň poľovníkmi? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od vladimir82, 23.11.2020 o 15:21 :
Já nejdem nic negovat, myslím si, že peticiu by malí podpisovat občana ktori chcu zmenu. Aj peticie ochranarov by mali mat jasne pravidla. Asi by nepochodili a aj sucasna peticia o poľovníctve by nemala tolko podpisov, keby ju popisovali iba polovnici. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od hubert2012, 23.11.2020 o 14:12 :
Tak znegujte všetky doterajšie petície. “Ochranári” vyzbierali desaťtisíce podpisov a čo myslíte, je toľko ochranárov? Všimli ste si, že žijeme v demokracii a každý sa môže slobodne vyjadrit? Samozrejme so všetkou zodpovednosťou za svoje vyjadrenia. Ale vám ide zrejme o čosi iné... ◄ reagovať
Priatelia polovnici, aky máte názor na peticiu s jednou otázkou. CHCEME POVINNU ALEBO DOBROVOLNU KOMORU. Odpovedat by mohli iba polovnici. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od laco11, 20.11.2020 o 21:30 :
Dobrý príspevok, ale chcem reagovat.Je tu čast z otvoreneho listu prezidenta SPK. Memorandum sa podpisovalo aj pred volbami 2016 a aj teraz. Boli oslovene všetky politické strany. Každý vie ktoré tam boli. Podpisali tie,ktore podpisali. Oslovili sme aj Smer dva krát, nezájem. Malí ine starosti, vieme ake. Vidíme co riešili, takze ak nás niekto obviňuje so spolupráce s pravicou nemá pravdu. Zajímavé,ze nás obviňuje bývalý poslanec Smeru. Pán prezident mohla by vzniknut SPK bez strany Smer? A Vy ste sa vyjádril, že ste bol proti vzniku takej komory ako existuje, v Uhrovci. Tak preco ste to nezmenil, mali ste politicku moc, ale asi Vám to vyhovuje. Preneseny výkon štátnej správy, nie som právník ale zúčastnil som sa diskusi o tomto a pocul som vyjadrenia pravnikov, že preneseny výkon štátnej správy je podľa Ústavy možné dat iba mestam a vyšším uzemným celkom. To SPK nie je. Bola pri vzniku SPK porušena ústava? Bol to vládny zákon, na ministerstve boli odborníci na právo, alebo nie? Ak to spravili vedome je to hrozne, ak nevedome, tak nemali tam co robit. Ale za vlády Smeru bolo vsetko možné.Preco by PL nemali být v kompetencii štátnej spravy, poplatky podľa zákona o správných poplatkoch a tie by zostali v statnom rozpočte.Len potom by to nebol už príjem SPK a zajímavý. Vsak polovnici zaplatia. Predlzovanie, je to zbytocne, ale vraj musia být možnosti na PL na určite obdobie. V poriadku, podľa novely by to málo zostat s jednou zmenou, že doživotní PL je možné vydat každému polovnikovi, ktory o to požiada.A poplatok podľa zákona o správných poplatkoch, málo by to byť 6,50 EUR. Takže nic hrozne.Poistenie, asi p.prezident nepochopil, nic sa nemeni.Poistenie budu zabezpečovat PO, to znamená SPZ, robí to aj Pribina, Hubert ale je možné aj individuálne. A každá PO si bude aj evidovat a kontrolovat poistenie svojich členov. Navrhujeme, aby každý polovnik mál aj doklad o poisteni, jednoduchá kartička ako je o aute alebo o zdravotním poisteni. Tento malý doklad by bol sucastou PL a povolenky. Co je na tom zle? Povinné členstvo, 30 rokov po revolucii být povinné v dalsej organizací je úplne chore. Každý polovnik by mal byt clenom PO, kde platí členské a pojistné. Zastresujuca organizacia dobrovolná, prospešná a transparentna. A to je pre vedenie SPK problem.Prepacte pravopis, písem z malého tabletu. ◄ reagovať
Mne je lauter jedno či to bude SPZ či SPK ...Uznávam, že naše záujmy môže chrániť len jednotná a tým pádom silná a aktívna poľovnícka organizácia. Myslím, že SPK tou jednotnou a silnou je. Lenže aktívnou je tak akurát dovnútra voči svojim členom (poľovné lístky, organizovanie podujatí, koordinácia opatrení voči AMO a pod.).Navonok je totálne pasívna, čo je najlepšie cítiť na tlaku pseudoochranárskej lobby, ktorá prakticky dosiahne vždy to, čo si zmyslí. Bojujú proti nám hlavne petíciami často -násť ročných detí a SPK , ktorá má niekoľko desiatok profesionálnych zamestnancov a 63.000 členov sa len prizerá a prizerá...Po petícii siahla až keď zistila, že by jej mohlo ísť o krk... Priznávam , že tú petíciu som podpísal .Z mojej strany je to však skôr vyjadrenie nádeje, že po tomto otrase začne (možno zachránená) SPK konečne robiť to , čo od nej jej radoví členovia očakávajú a za čo ju platia. A tým musí byť tvrdý odpor voči všetkému a všetkým, ktorí voči nám neodôvodnene útočia a tým naše poľovníctvo ohrozujú ...A ak proti nám bojujú hlasovaním diletantov, my by sme mali voči nim bojovať jednoznačným vyjadrením kolektívneho názoru odborníkov a poľovnícky kvalifikovaného členstva a ich priaznivcov !!!Čiže keď proti nám petícia ... tak sa z hory ozvime !!! Naše záujmy sú predsa úplne legitímne a je nás toľko, že každý pseudoochranársky podraz dokážeme určite neutralizovať ! A po pár takýchto fackách sa všetci falošní "ochranárski" mesiáši stratia v priepadlisku dejín. Tak ako je tomu v celej strednej Európe , kde takých hlupákov , ktorí u nás "miešajú" peudoochranárske karty už dávno odsunuli na okraj spoločnosti !!! ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od goret, 21.11.2020 o 8:58 :
...neverím. Každému je prednejší svoj osobný záujem, ale to čo konali naši dvojjediní otrokári ma veľmi iritovalo. Nechcem nikomu vnucovať svoj názor, lebo som ho nepresadzoval využitím svojho hlasu ako poľovníka. Nedával som sa zvoliť za delegáta na okresné konferencie (ako predseda spoločnosti som si to mohol presadiť), teda ani som sa nemohol dostať na snem. To sa ospravedlňujem, ale ak mojimi občasnými výlevmi otravujem, tak prestanem. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od laco11, 20.11.2020 o 21:30 :
laco11, ty veríš, že to, čo sa pohybuje na našej politickej scéne, je naklonené urobiť niečo z čoho by mala väčšina poľovníkov dlhodobý osoh a že štátna správa našich vecí bude kvalitnejšia a zároveň lacnejšia? Inými slovami, ty veríš, že naši politici a štátni úradníci sú nepodplatiteľní a v potláčaní korupcie vzorom pre ostatných? ◄ reagovať
... z textu otvoreného listu SPK k novele zákona o poľovníctve: O čo ide? Alternatíva nového zákona o poľovníctve, ktorú budeme „mať tú česť“ ako národná poľovnícka samospráva za pár týždňov pripomienkovať je ničím iným ako snahou o dodržanie politického sľubu z februára tohto roku, ktorý dostala pre väčšinu z nás dobre známa skupina reprezentovaná predstaviteľmi Združenia poľovníckych organizácií Hubert, Loveckého a ochranného spolku Pribina, Asociácie poľovníckych organizácií Slovenska a Klubu sokoliarov od súčasných vládnych politikov takpovediac na papieri. Vedeli ste o tom, že pred parlamentnými voľbami vo februári 2020 podpísali vyššie uvedení „predstavitelia slovenských poľovníkov“ Memorandum o predvolebnej a povolebnej spolupráci pri príprave novely zákona č.274/2009 Z. z. o poľovníctve s niektorými stranami súčasnej vládnej koalície? Zámerom tohto memoranda je okrem iného zrušenie preneseného výkonu štátnej správy pre Slovenskú poľovnícku komoru, požiadavka, aby evidenciu držiteľov poľovných lístkov a vydávanie nových vykonával príslušný odbor Okresného úradu, ďalej je to požiadavka na zrušenie predlžovania poľovných lístkov, požiadavka, aby zákonné poistenie pre výkonu práva poľovníctva pre svojich členov zabezpečovali poľovnícke organizácie, požiadavka, aby bolo povinné členstvo v Slovenskej poľovníckej komore zrušené. Takže o toto ide kolegovia, kolegyne, priatelia poľovníci. podpísaný "dvojjediný" Ing. T.L, PhD. ......Ohromná tragédia pán "dvojjediný" Ing. T.L., PhD. len otázka znie pre koho, pre Vás a Vašich výpalníckych poskokov, či pre nás, zatiaľ Vašich z donútenia poddaných? V úplnej nahote popisujete o čo Vám v podstate v SPK išlo. Vy sa, ale otrasiete a budete naďalej poľovať vo svojom prenajatom Detvianskom revíri a možno ešte chvíľu aj v revíri v užívaní SPZ, užívať benefity vyplynuvšie z "dvojjediného" bačovania a ďalej hľadať spôsob ako nejakú komunitu možno priateľov "baranieho džúsu" či "priadky morušovej" zneužiť vo svoj prospech. Osud a naplnenie či nenaplnenie poľovníckych ambícii "priateľov poľovníkov" Vám je však úplne ukradnutý. PS: ...kto ma pozná vie, že ani najmenej nefandím Bielej vrane, Udajovi a im podobným, ale to že Vás vyprášia z korýt mi imponuje. ◄ reagovať
... ja tomu asi nerozumiem, alebo som niečo prespal. Na stránke SPK je oznam, že sa sťahuje do "svojich" zrekonštruovaných priestorov na Štefánikovú 10., Bratislava. Neviem od kedy táto budova patrí SPK, alebo sa im už úplne podarilo vytunelovať SPZ? Som síce po mozgovej príhode, ale úplnú stratu pamäte nemám. Či? ◄ reagovať
Minister Ján Mičovský v júnovom vydaní PaR na margo poľovníckej samosprávy: "Možno by stálo za to nepestovať dve duplicitné organizácie združujúce poľovníkov, ale udržiavať jednu, tradičnú a silnú organizáciu s menej úradníkmi, ktorá bude združovať poľovníkov ako doposiaľ a ich činnosť, aj v oblasti osvety, dokáže prezentovať na verejnosti." ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od lanus, 22.3.2018 o 10:10 :
lanus, podľa Stanov SPK, § 3 Úlohy SPK, bod 1.k) v spolupráci s ministerstvom zastupuje Slovenskú republiku v medzinárodných poľovníckych, kynologických, sokoliarskych a iných organizáciách, ktoré vyvíjajú činnosť súvisiacu s poľovníctvom a "zainteresovaní", ktorí by sa mohli uzniesť na tom, že to prenechajú SPZ, by museli byť delegátmi Snemu SPK a bol by o tom zápis v niektorom Uznesení zo Snemu SPK. Tak som si pomyslel, že by sa tu mohol nájsť niekto kto by vedel, prečo "naše poľovníctvo" vo FACE nezastupuje SPK, ale SPZ. ◄ reagovať
goret - Pri vzniku FACE ešte o SPK nikto ani nechyroval a po jeho vzniku sa zainteresovaní zrejme uzniesli,že bude rozumnejšie nemeniť logo a ponechať tam pôvodné SPZ (však je to čert alebo diabol) !!! ◄ reagovať
Neviete niekto, prečo členom FACE je SPZ, a nie SPK ? odkaz ◄ reagovať
Dobré ráno priatelia, dnes asi so mnou nebudú všetci súhlasiť, ale vidíte v akom štáte žijeme. V štáte kde vládne mafia, strach, kde si rôzne záujmové skupiny rozdelujú eurofondy, kde absolútne nefunguje transparentnosť, kde sa robia zákony pre tieto skupiny, ktoré potom zneužívajú toto pre svoje zámery. Áno myslím aj vznik SPK v zákone o poľovníctve. Nebudem sa opakovať, ale komora vznikla v záujme funkcionárov SPZ na ovládnutie nášho poľovníctva. Nikto ju nechcel a ani 99 % poľovníkov nechce.Len sa boja vyjadriť svoj názor. Existencia systému SPK =SPZ, prezident, tzv.riaditeľ, ústredná kancelária, funkcionári v OPK, tie isté funkcie v SPZ, sú aj výnimky, ale málo, toto je stav, ktorý smrdí korupciou a podozrením z tunelovania funančných prostriedkov medzi SPK a SPZ. Zbytočne nám budete rozprávať o nejakých správach na snemoch, konferenciách a pod. SPK je osoba povinná a mala by zverejňovať všetko, učtovníctvo, zmluvy, súťaže na dodávateľov služieb, správu o výstave..všetko. Nič také nerobí a myslím, že jasne porušuje zákon. Všetci funkcionári a zamestnanci SPK žijú z tzv. členských príspevkov od PO a poľovníkov. Na sneme sa hovorilo a sume cca 50 000 EUR za právne služby, za čo to bolo???? SPK má prefesionálneho právnika, v orgánoch SPK ja veľa advokátov, policajtov a odborníkov..Aké služby využila SPK ????? Každý rok dávajú poľovníci do konca marca tejto organizácií cca 1,6 mil EUR, od roku 2010 cca 11,6 mil EUR, ..KDE SÚ ??????? Ako tieto peniaze pocítilo slovenské poľovníctvo ???? Zahraničné cesty, služby rôznym firmám, bez verejnej súťaže, náklady na dopravu terénnym autom pre riaditeľa a pod. Myslím si, že pohár pretiekol a je najvyšší čas na radikálnu zmenu zákona o SPK. V komisií na novelu zákona sedia p.Lebocký a p.Puškáč, títo ľudia neobhajujú záujmy poľovníkov, ale iba svoje a záujmy skupín okolo nich. Volajú nám často obyčajní poľovníci, ktorím sa to nepáči a vyjadrujú podporu zmene. Ideme tvrdo daľej pracovať a urobíme všetko pre zmenu, ak to nepôjde cez ministerstvo, tak pôjdeme aj pred parlament, úrad vlády.. Vyzývame všetkých slušných poľovníkov pridajte sa a podporte novelu zákona...ak to nespravíme, za krátky čas tu budú poľovať iba určité skupiny, ktoré chcú ešte väčšiu moc v poľovníctve ako majú.. ◄ reagovať
90-ročných matadorov pôsobí v poľovníckej kynológii viac :) inak, z pohľadu kynológie systém nie je zlý, zlí sme my ľudia a za našu odvahu a poctivosť máme len to čo si zaslúžime, koniec-koncov ako všade, tak aj v kynológii :( ◄ reagovať
Nedávno mi volal jeden aktívny kynológ v východu. Vraj sa mu to, čo sa deje v poľovníctve nepáči, písal aj vedeniu SPK, ale reakcia žiadna. Ponúkal nám spoluprácu, rád by bol aktívny a zapojil sa do zmien, ktoré chceme presadiť.Pracuje s internetom, keď som sa ho spýtal. odkiaľ je a koľko má rokov, tak som si sadol...ten poľovník má vyše 9O rokov...klobúk dole... ◄ reagovať
Dobré ráno, Goret súhlasím, ja som dal tému na diskusiu, myslím, že kynológovia si vedia predstaviť aj iný systém riadenie kynológie. Je známe, že v mnohých kluboch je veľká nespokojnosť a preto by hlavne aktívny chovatelia poľovných psov mali vyjadriť názor, čo zmeniť... ◄ reagovať
Pozn. ku hubert2012, 11.1.2018 o 20:16 "kynológia..SKJ" nesúhlasím, lebo účasť na výstavách a možno aj skúškach je pre poľovného psa málo. Iba ak si to myslel, že jedným z 3 členov SKJ je SPZ a SPZ by prioritne mal na starosti poľovné plemená. Ale to už predsa máme od vzniku SKJ. ◄ reagovať
Admin presunul diskusiu do jednej témy, ok.ZPO Hubert už niekoľko rokov sa snaží o zmenu zákona, o našich aktivitách je tu dosť informácií, spolupracujeme s Loveckým a oochranným spolkom Pribina a s ďaľšími PO ktoré sa k nám hlásia a podporujú náš program, zrušenie povinného členstva v SPK, zrušenie predlžovania poľovných lístkov a novelu zákona pre poľovníkov a nie pre záujmové skupiny, ktoré reprezentujú funkcionári SPZ = SPK.Nedávno vláda schválila koncepciu rozvoja poľovníctva o ktorej sa tu diskutovalo a je jasné, že zase je to niečo o nás bez nás.Aj to tak vyzerá. Ministerstvo pripravuje novelu zákona o poľovníctve, ktorá bola presunutá až na leto. Je vraj veľa pripomienok a mali by tam byť aj podstatné zmeny. Nás poľovníkov zastupuje prezident SPK, SPZ, no ten neprezentuje názory a záujmy poľovníkov, preto žiadame aby mohli byť prizvaní aj zástupcovia poľovníkov.Naše poľovníctvo, tak ako existuje, dá sa nazvať dobou temna..My starší vieme čo sa udialo v poľovníctve za posledné roky. V r. 1993 novela zákona zrušila monopol SPZ, o tom doteraz veľa poľovníkov ani nevie, začali vznikať nové PO..Začal sa rozpadať SPZ, aj keď je stále najväčšia PO,ale vznikla možnosť poistiť sa aj mimo SPZ. Po tzv. revolúcií niektorí tzv. zástupcovia poľovníkov začali zmeny..Podnik ŠL začal úplnú komercionalizáciu poľovníctva. Zvýšili sa nájmy za poľovné revíry, začala špinavá politika pri prenajímaní revírov, pre vopred vybrané záujmové skupiny. Veľa poľovníkov prišlo o revir a len sa dívajú, čo sa v revíroch kde poľovali deje. Nastali zmeny aj pri schvalovaní revírov, notárske zápisnice, zhromaždenia vlastníkov a pod. Aj keď stále mnohí poľovníci, ktorí sú vlastnici poľovných pozemkov nepoľujú. Vznikli skupiny, ktoré si kúpili aj niekoľko revírov a strielajú, nepolujú, strielajú.Však nemajú revíry trvalo, tak treba to využiť. Vznikla skupina tzv. nezaradených, ktorí nemajú v tomto systéme šancu byť členom PZ alebo PO a vykonávať výkon práva poľovníctva. V PZ sú skupiny, ktoré ovládajú členov, poľujú a niekde je už veľa poľovníkov v pokročilom veku, ale nový poľovníci sa sem nedostanú...Také malé mafie.Okrem toho, že nájomné za poľovné reviry neskutočne narástlo, nestál bokom ani SPZ. Aby mali poľovníctvo ďalej pevne v rukách, vymysleli SPK a ďaľšie peniaze do poľovníctva..Ako to funguje vidíme všetci..Niektorí sa snažíme o zmenu, mlčiaca väčšina súhlasí, ale nič pre to nerobí a dívame sa, ako napr. SPK a jej činnosť likviduje naše poľovníctvo a keď to pôjde takto ďalej, za pár rokov tu budete písať ako to bolo, ked sme poľovali...Takže to je môj názor priatelia poľovníci, nemusíte so mnou súhlasť, nie som ten čo má vždy pravdu, ale chceme zmenu. Vy sa môžte pridať a podporiť, aj návrhmi, ako ďalej, alebo čakajte.. ◄ reagovať
Sv. hubert2012 - kto chce ( chceme ) otvoriť, kto nás vyzýva, teda koho zastupujete ? Ako som si všimol ste prhlásený ( v jednotnom čísle ) na tejto stránke dlhšie, diskusia na rôzne témy ktoré uvádzate (SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia, poplatky za strelby atď ) tu bola. ČO od vášho vzniku ste doposiaľ urobili pre zmenu ? ◄ reagovať
Naše témy na diskusiu a návrhy zmien: - poľovníctvo by si mali organizovať PO, podľa jasných a pevných pravidiel na základe zákona o poľovníctve, samozrejme po riadnej novele v prospech polovníkov a nie záujmových skupín. - zrušenie povinného členstva v súčasnej SPK, čínnosť ktorú vykonáva likviduje súčasné poľovníctvo. - zrušenie predlžovania poľovných lístkov, vydávanie nových a evidenciu držiteľov Pl vrátiť na OU. - chovatelské prehliadky organizovať cez tie PO, ktoré predkladajú trofeje, organizovať ich transparentne, PO s OU, ktorý poľovníctvo riadi. -kynológia..SKJ. - strelectvo--kontrolné streľby v réžií PO, dodržať kontrolu a nastreleenie zbraní pred sezónou a aj aj činnosť streleckých klubov a pod. -skúšky nových poľovníkov, vykonavať PO, na základe jasných podmienok. Predkladáme niekoľko tém na diskusiu, prijmeme každý rozumný návrh a pripomienky, ktoré sa nemusia s nami zhodovať. Nebránime sa diskusií o zastrešujúcej organizácií, ktorá by riadila PO, no musela by vzniknúť zdola, ako potrebná, prospešná a transparentná organizácia. ◄ reagovať
Ako ďalej slovenské poľovníctvo. - Priatelia poľovníci, na začiatku roku Vám chcem zaželať pevné zdravie, šťastie a veľa krásnych poľovníckych zážitkov.Chceme otvoriť tému ako ďalej s naším poľovníctvom. Riešia sa tu zaujímavé témy, názory, skúsenosti, ale myslím si, že ako budeme ďalej existovať je veľmi dôležité. Naše názory sú Vám známe, ale radi by sme diskutovali so skupinou ktorá je aktívna, ale ešte radšej s mlčiacou nespokojnou väčšinou, ktorá sa nechce alebo bojí vyjadriť otvorene čo si myslí a rieši poľovníctvo na polovačkách, brigádach, v krčmách a pod. Treba sa vyjadriť tam, kde to má význam. Je známe, že mnohí funkcionári SPK, SPZ ale aj iných PO neprezentujú názory poľovníkov, ktorých zastupujú. Vyzývame Vás,vyjadrite svoje názory, pripomienky, ako ďalej s SPK, jej činnosťou, poplatky, predlžovanie PL, streľby, skúšky,chov. prehliadky, kynológia, význam a potreba takejto organizácie, transparentnosť a pod. Naším cieľom nie je zničiť to čo je dobré, ale zmeniť to čo je zlé, no musíme to riešiť spoločne.. ◄ reagovať
Je zaujímavé prečo SPZ stále upravuje členské smerom hore. Každý okres má iné, to je aj vizitka tejto organizácie a jej vedenia. Mňa sa to chvalabohu netýka, ale čudujem sa členom SPZ, že im to nevadí. Peniaze na OPK..u nás v okrese TO stále informujú na konferencií o stave na účte a ten je myslím cca 57 000 EUR, ak ma niekto môže opraviť budem rád. Ale platí sa aj napr. za hodnotenie trofejí, prečo, keď je prostriedkov dosť, mali by byť použité aj na chovateľské prehliadky. Niektoré okresy, myslím NZ,KN vyberajú pri predĺžení PL 12 EUR do OPK, na základe uznesenia snemu V Michalovciach a rozhodnutia snemu OPK. Ja vidím najväčší problém v transparentnosti SPK, poľovníci sa nezaujímajú ako sa používajú členské príspevky, zastupcovia PZ a PO na snemoch neprezentujú názory jednotlivých členov a vedenie SPK,OPK nedodržiavajú zákon na základe ktorého musia všetko zverejňovať.A nikomu to nevadí, každý nadáva ale nie na tom správnom mieste. Poľovníci máte nárok byť informovaní o všetkom čo sa deje v SPK aj o tom kedy vetrajú. Možno by ste sa dozvedeli napr. aj o nákupoch poľovníckych oblekov a mnohom inom. Počul som takú "klebetu" že aj vedenie SPK si chce dať ušiť uniformy s logom SPK, aby sme vedeli, ktorí sú to..Však prostriedkov je dosť, aj na uniformy, aj na naftu, aj tzv.právne služby a ktovie na čo ešte všetko.. ◄ reagovať
Aj tak funkcionári OPK potrebujú finančné prostriedky SPZ a majetok , lebo na OPK sa rýchle míňajú financie. Minul sa fond FRZP, tak to treba zamaskovať. Je to systém jeden v dvoch a to niektorým chutí! Jeden človek má pod palcom financie OPK a SPZ. Členovia nevedia,ktorá organizácia organizuje akciu a ktorá platí!Nastáva chaos a hlavne v kancelárii sa posúvajú pracovné miesta podľa financií. ◄ reagovať
Vtip č.1..p.Lebocký chce riešiť tzv. duálny systém riadenia..SPZ - SPK, prečo sa dal zvoliť za prezidenta SPZ ?? Teda opravujem, nedal sa zvoliť, zvolili ho zástupcovia OKO SPZ = funcionári OPK ◄ reagovať
Dabré ráno poľovníci, v sekcií " Články" je zverejnená Koncepcia rozvoja poľovníctva. Sú tam aj dôležité veci, aj zábavné..treba si prečítať a otvoriť diskusiu.. ◄ reagovať
Koncepciu robilo ministerstvo, na základe pripomienok z ostatných inštitúciía aj ministerstiev. Samozrejme sa do toho zapojila aj SPK a popísala veľa vecí o tom, aká je komora dôležitá a nenahraditeľná. Máme na to svoj názor. My sme pripomienkovali, ale koncepcia vychádza zo súčasného stavu aj zákona.Má slúžiť ak ako podklad pre novelu zákona o poľovníctve, ktorá by mohla priniesť väčšie zmeny aj v zákone, hlavne zrušiť povinné členstvo, predlžovanie PL a podobné hlúposti.A hlavne poplatky do tejto výpalníckej organizácie, ktorá obsolútne nedodržiava povinnosť informovať.Ale robia iba to, čo im dovolíme. Ak sa poľovníci nezobudia, nezmenia tzv. svojich zástupcov v OPK a celkovo v SPK, ťažko sa niečo zmení.Ale šanca tu je, záujem o zmenu je na ministerstve, aj v parlamente.A preto musíme žiadať zmeny. Je iná situácia, preferencie klesajú a ak to nezmení súčasná koalícia, určite to zmení tá nasledujúca. Určite bude iná, všetci chcú hlasy voličov, aj v Smere už pochopili, že boli oklamaný..Takže priatelia, je to na nás, je tu šanca a nedajme si ju vziať. Budeme aktívne konať, ale ak chcete zmenu nemôžte čakať, ale pridať sa, spoločne presadíme zmeny a môžme zastaviť "poľovnícku Gorilu". ◄ reagovať
Zas si urobia ako chcú a nik stým nič neurobí. To znamená že sa žiadna zmena nedosiahla. ◄ reagovať
A co schvalili umelci. Co si komora povedala? ◄ reagovať
Dnes vláda schválila Koncepciu rozvoja poľovníctva..bez komentára... ◄ reagovať
Prostriedky na chladiace boxy by mohli ísť priamo užívateľom revírov na základe ich plánov lovu a množstva odpredanej diviačiny, tzn. cez LÚ, orgány štátnej správy. Však aj tak by ten box musel mať na starosti niekto konkrétny a nie kancelária OPK. ◄ reagovať
hubert2012 k príspevku zo dňa 13.6.2016 o 15.10 hod. Je to pravda prof.Točka to povedal veľmi zreteľne a nahlas! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.