Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia

autor: off vlavar
pridané: 12.11.2009 16:12

Je ohrozená existencia SPZ vznikom SPK?

počet zobrazení: 94 359
počet hlasov: 4

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 27.2.2016 o 15:21

Zdravím priatelia, v dnešnom denníku SME je článok o poľovníctve. Nedá mi nereagovať na stanoviská.P.Šuba, prepáčte, že to píšem sem, ale určite to čítate, možno aj prispievate.Vy máte v poslednej dobe smolu,či je to už výzva na odstrel vlkov, určite dobre myslená, obráti sa to proti Vám.Zastupovanie "maďarských poľovníkov" zo Slovenska, zase nejaký maďarský novinár sa chcel ukázať, no smola.Ale to čo zase teraz, no musim reagovať. Vy ako riaditeľ SPK nepoznáte par.5, čl.1..fyzické a právnické osoby?? je SPK profesná komora??? odkedy?? no Vy máte prácu a komore ako profesionál, z našich členských príspevkov..to, že to má SPK v stanovách?Tuším to už chcete meniť???r.2003 petícia..viete o čom bola?? asi nie, určite nie o žiadnej komore..aj ja som ju podpísal, aj celá moja rodina, aj chlapi v krčme..aj ženy z kostola...no ešte ste nebol riaditeľom..tak tu nepíšte hlúposti..náklady na SPK..asi pred tromi rokmi ste v denníku Pravda tvrdil, že komora potrebuje na svoju činnosť cca 150 000 eur, pred dvomi rokmi p.Lebocký, jeden večer v telke cca 350 000, na druhý deň to bolo vyše miliona, teraz zase vy 535 000 eur..Páni Vy si robite z nás srandy, vy ako riaditeľ SPK nás neviete presne informovať???P.Šuba vyzývam Vás odstúpte....čo najskôr, protestujem, aby ste bol za takúto prácu odmeňovaný aj z mojich členských príspevkov...A na záver, my chceme anarchiu???My máme návrhy na riešenia, na zmeny, pre 60 000 poľovníkov, ktorí musia prispievať do SPK.Len nikoho v SPK to nezaujíma....TOTO je ANARCHIA ČO TU PREDVÁDZATE ....teraz som si uvedomil, že asi máte toho veľa..riaditeľ SPK, SPZ, preto sa občas na hlavičke SPZ podpisujete ako riaditeľ SPK, podnikateľ v poľnohospodárstve ako SHR, majiteľ a prevádzkovateľ penziónu, zástupca poľovníkov v rôznych medzinárodných organizáciach, služobné zahraničné cesty, poľovačky..no skutočne v dobrom, seriózne, nie je toho trochu veľa??? A na záver, kedy už budú za SPK dávať aj nejaké stanoviská oficiálny zástupcovia..prezident, viceprezidenti??čo tak napr. p.Supeková, čo to vlastne robí v SPK??? A nie úradník, ktorý to nezvláda...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 50

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off laco11, 3.3.2021 o 10:45

Reakcia na príspevok od goret, 3.3.2021 o 6:45 :
...rovní a rovnejší, tak ako som to po Tvojom vysvetlení pochopil teda znamená, že ja ako predseda spoločnosti aj s hospodárom budeme mať problém minimálne s veterinármi ak v revíri nájde občan ochranár voľne pohodený vývrh prehliadnutý osobou k tomu vyškolenou, ale expertka z SPK je génius keď takýto spôsob nakladania s vývrhom prezentuje v masmédiách aj napriek neexistencie doporučenia takéhoto postupu odbornými autoritami; mňa ako predsedu spoločnosti rázne vyzýva pracovník ústredia SPK, aby som zabezpečil odstránenie pekárenských výrobkov z vnadiska (ktoré tam zrejme v dobrej viere vyložil nejaký aktívny turista) a vrcholový manažment SPK sa pred časom hrdil zmluvou s obchodným reťazcom o využívaní potravinových odpisov na prikrmovanie poľovnej zveri; ja musím ako štatutár nezabudnúť zaplatiť pre SPK členský poplatok a pracovníci centrály SPK aj za tieto peniaze vydávajú tzv. propagandistícké brožúri, ktorých výpovedná hodnota je skôr poškodzujúca ako prospešná veci poľovníctva ... Alebo platí stará pravda, čo je dovolené bohom (papalášom)nie je dovolené volom?... Takto si to myslel? ,,, Alebo som to nepochopil? ... Ale oni nie sú bohovia, ale tak sa tvária lebo mi im to tolerujeme. ... A úplne úprimne, mne je v podstate jedno či tu zostane SPZ alebo SPK, to je len názov a vymyslené kompetencie, ktorými obhajujú dôvod svojej celkom blahobytnej existencie. Problém je v ľuďoch na jednotlivých pozíciách a ich adekvátna odbornosť, nezištnosť, morálne hodnoty ...Ak si to nebudeme všímať a pranierovať tak si ani nič lepšie nezaslúžime...Či? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off goret, 3.3.2021 o 6:45

Čo myslím pod papalášizmom, celkom slušne vystihol George Orwell vo Zvieracej farme, keď sa počiatočné "všetci sú si rovní" postupne zmenilo na "všetci sú si rovní, ale niektorí sú si rovnejší než ostatní". Dovolím si tvrdiť, že ak by nebolo papalášizmu v našom poľovníctve, málokto by namietal voči povinnému členstvu v komore, a je dosť naivné si myslieť, že dobrovoľným členstvom v komore sa poľovnícky papalášizmus odstráni. Možno sa dočasne potlačí, ale po čase opäť vykvitne. Koľkí z nás sa nádejali, že vznikom SPK sa vyrieši papalášizmus v SPZ. Papalášizmus v poľovníctve za nás nevyriešia politici, ani osamelí jedinci tam hore. Šancu s ním zatočiť máme my dole, jednotne odspodu, od našich najbližších funkcionárov smerom k tým vyšším. A neustále byť pred ním na pozore. SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off milan2012, 2.3.2021 o 22:28

Úsmevné"papalášizmus" čo si predstavuješ pod slovom papalášizmus v poľovníckom názvosloví. ◄ reagovať

off Lysec, 2.3.2021 o 17:16

Reakcia na príspevok od goret, 2.3.2021 o 12:01 :
SPK by mohla pre slovenských a aj europskych poľovníkov urobiť veľmi, ale naozaj veľmi veľa !To by však museli jej najvyšší predstavitelia pohnúť riadne zadkom !Nemyslím tým viceprezidenta Ing.Kaššáka, ktorý sa snaží (a bohužiaľ obávam sa, že možno márne) dobehnúť zmeškaný vlak ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off laco11, 2.3.2021 o 13:07

Reakcia na príspevok od goret, 2.3.2021 o 12:01 :
...neviem celkom dobre vnímať čo je to poľovnícky papalášizmus v Tvojom vnímaní a teda neviem ani o akú hrádzu by malo ísť, určite ale viem, že manažment ústredia SPK, ktorý je totožný s manažmentom ústredia SPZ bez rozpakov využíva poľovnícke pôžitky možno aj papalášske pri výkone práva poľovníctva v poľovnom revíri, ktorý má prenajatý SPZ... Vieš ja mám aj medzi funkcionármi SPK v regiónoch priateľov, často vedieme debaty o tomto dvojjedinom stave a často sa zhodneme na tom, že to bol výmysel pár jedincov, ktorí za tým videli zištnosť a zneužívajú na naplnenie svojich ambícií viac či menej celú poľovnícku obec. ◄ reagovať

off goret, 2.3.2021 o 12:01

Reakcia na príspevok od laco11, 2.3.2021 o 11:35 :
Čo myslíš, mohla by SPK byť hrádzou poľovníckemu papalášizmu, na ktorý SPZ nestačil? ◄ reagovať

off laco11, 2.3.2021 o 11:35

Reakcia na príspevok od goret, 2.3.2021 o 11:26 :
...stále tvrdím, že infiltrovala sa SPK do SPZ a vytvorili dvojjediný zlepenec, neviem čo je na tom nepravdivé. A o tých pozitívach zo strany SPK by ma musel niekto najskôr presvedčiť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off goret, 2.3.2021 o 11:28

Reakcia na príspevok od laco11, 2.3.2021 o 11:18 :
Ahoj Laco, minule si písal, že ktosi z SPK infiltroval do orgánov SPZ. Ak by si to napísal naopak, dalo by sa uvažovať, či to bolo legálne alebo aspoň morálne. Takto neviem, či si uvedomuješ, či bolo skôr vajce alebo sliepka a zdá sa mi, že ti hrozí, že si nedokážeš všimnúť nič pozitívne pochádzajúce, či už z orgánov SPK alebo z SPZ. ◄ reagovať

off laco11, 2.3.2021 o 11:18

Reakcia na príspevok od ypsilon, 2.3.2021 o 8:16 :
...páni odchádzate od témy tejto diskusie SPZ verzus SPK. .... Vlastne ani by som sa nečudoval keby experti z SPK začali riešiť aj epidemické opatrenia. Možno by sme sa dozvedeli, že by bolo vhodné donútiť diviaky, aby nosili respirátori ako prevenciu pred epidémiou napr. AMO, či pomáhať dilinovi z TT míňať antigénové testy... SPK tíško čučká v závetrí, počíta peniažky z členských poplatkov a premýšľa čím by ohúrila poľovnícku verejnosť napr. ako tomu bolo s bombastickým nápadom uzavrieť zmluvu s Tescom na odber potravinárskych prebytkov pre poľovníkov a spestrenie prikrmovania poľovníckej zveri exotickým ovocím, presoleným pečivom, surovým knedlovým cestom ... Len nech vidí tá naša zverena aké to mi ľudia máme ťažké...... Inak s tými výnimkami sa ani ja nestotožňujem. Ono to, ale určite vychádza z reálneho plnenia lovu za uplynulú sezónu, ktorý zrejme nenaplnil očakávania týkajúce sa výrazného zníženia stavov raticovej zveri, ktorý bol správne nasmerovaný na vysoký lov holej zveri a mláďat samičieho pohlavia...Takže na vine sme si sami...Doba lovu jednotlivých druhov zveri nie je výstrelok demokracie, ale veky vnímaného života jednotlivých druhov zveri veci rozumejúcou odbornou verejnosťou. Uloviť diviačicu v tomto období znamená "jedno ranou päť a viac v maternici" alebo v ešte horšom prípade úhyn vrhnutých prasiec odložených v hniezde...Tento prirodzený kolobeh reprodukcie rešpektovali aj ozajstní pytliaci. ◄ reagovať

off Jager68, 2.3.2021 o 10:38

Reakcia na príspevok od Hekler, 2.3.2021 o 9:59 :
Dufam,že vsetci normalni polovnici tieto vynimky vyuzivat nebudu.Stale je to len moznost. Nie povinnost. To je uz celorocny odlov. Kedy ma mat ta zver pokoj?. Sialene.. ◄ reagovať

off Hekler, 2.3.2021 o 9:59

niektoré okresy dostali od 1.3. do 31.3.21 výnimku na lov jelienčat, nuflónčat a danielčat a od 1.4.21 do 31.7.21 na lov ročných jeleníc, muflóniek a danielok (samozrejme len tzv. šmoliek bez mláďat). Ak to bude ako sa predpokladá tak lov tejto zveri musí byť realizovaný tak aby poľovník bol o 20:00 ho doma. Ale stále tu zabúdame že ok 01:00 do 05:00 núdzový stav na území SR "NEPLATÍ" !!! Teda v tomto čase si každý občan môže robiť čo chce a cestovať kam chce, teda aj poľovníci môžu v tomto čase legálne loviť diviačiu zver za pomoci baterky a pod. podľa platnej výnimky RVPS SR, (len zdôrazňujem že len diviačiu zver bez ohľadu na vek a pohlavie (len si kladiem otázku či poľovník ktorí dnes strelí diviačicu je normálny) ale to už je každého lovca problém, má možnosť si vybrať či potiahne kohútik alebo nie ◄ reagovať

off lubenko, 2.3.2021 o 9:07

tak ako pri prvom lockdowne ◄ reagovať

off tanak, 2.3.2021 o 9:00

asi iba do 20h ◄ reagovať

off ypsilon, 2.3.2021 o 8:16

Zdravím páni, neviete náhodou ako sa budú blížiace opatrenia týkať výkonu práva poľovníctva? ◄ reagovať

off lubos2, 28.2.2021 o 11:40

Reakcia na príspevok od laco11, 24.2.2021 o 11:09 :
Lacko, keby som mohol dám ti 100 hlasov. Najmä za výstižné a pravdivé slová v poslednej časti tvojho príspevku. ◄ reagovať

off laco11, 27.2.2021 o 11:30

Reakcia na príspevok od Hekler, 26.2.2021 o 12:50 :
...to isté som napísal aj ja, len s otázkami, na ktoré mi nikto nechce zmysluplne odpovedať. ◄ reagovať

off Hekler, 26.2.2021 o 12:50

zaplatenie členského poplatku v danom termíne je povinnosťou každej PO (PZ)... hotovo bodka, zákon aj stanovy SPK platia pre každého ... vedenie SPK sa rozhodlo upozorniť štatutárov (predsedov) na úhrady do 31.3.21 lebo v zmysle § 7 ods. 6 pís. c) stanov SPK neuhradením členského príspevku v určenej lehote členstvo PO (PZ) v SPK ZANIKÁ ! nie môže zaniknúť ale ZANIKÁ !!! čiže SPK sa snaží pomôcť predsedom aby nezabudli členské v danej lehote uhradiť a členstvo ich PO (PZ) v SPK nezaniklo.!!! Za toto im patrí poďakovanie a vysvetlím prečo : koľko ľudí tu vie že akonáhle zanikne PO (PZ) členstvo v SPK tak v zmysle § 17 ods. 1 pís. c) Zákona PO (PZ) ZANIKÁ zmluva o užívaní poľovného revíru !!! koniec bodka, zase nie môže ale ZANIKÁ a dopoľovali... poznám prípad z východu kde takto jedna partia nahovorila fin. hospodára v revíri aby príspevok do SPK neuhradil, nik si to nevšimol, prišli na to až potom keď im prišlo oznámenie z les. úradu o zániku zmluvy a nastúpila nová partia a za člena prijali len fin. hospodára ... doporučujem všetkým predsedom PO (PZ) dobre si prečítať §§ 13 a 17 zákona ale aj podmienky zániku zmluvy v samotnej zmluve a veľa ich bude prekvapených ako ľahko sa dá prísť o revír neuhradením členského poplatku ... čiže tie známky na obálkach sú veľmi dobre vyhodené naše spoločné peniaze ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off goret, 24.2.2021 o 12:21

Reakcia na príspevok od laco11, 24.2.2021 o 11:09 :
Ahoj Laco, vo všeobecnosti, nielen v SPK, je základnou povinnosťou člena úhrada členského. Snáď týmto príspevkom nenahováraš nejakú poľovnícku organizáciu, resp. jej zložku, aby neuhradila členské do SPK? Pozn. Biela vrana je ocenenie za občiansku statočnosť. Ak chceš podať podnet na udelenie tohto ocenenia za vzoprenie sa úhrade členského do SPK, treba sa obrátiť na občianske združenia Aliancia Fair-play alebo Via Iuris. ◄ reagovať

off laco11, 24.2.2021 o 11:09

... v týchto dňoch opakovane v ročných intervaloch do poštových schránok štatutárov poľovníckych združení a poľovníckych spoločností je doručovaná písomnosť s nasledovným textom: „Na základe Stanov Slovenskej poľovníckej komory, Vás žiadam o úhradu členského poplatku do Slovenskej poľovníckej komory v termíne do 31.03.2021...V prípade nezaplatenia členského poplatku Vám v zmysle § 7 ods. 6, písm. c. zaniká členstvo v SPK, čím Vám hrozí, že Vaša organizácia bude zrušená a zanikne“. ....... To rovno mohli napísať, že ste dopoľovali, lebo Vám padnú nájomné zmluvy na poľovnícke revíri. ...Chcel by som vidieť toho predsedu, ktorý to odignoruje a riskuje naplnenie vyhrážky o zániku ním zastupovaného združenia alebo spoločnosti. ....... Trestný zákon § 189 Vydieranie (1) Kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou INEJ ŤAŽKEJ ÚJMY núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel, potrestá sa ...... Podobnosť čisto náhodná? Zánik subjektu a z toho vyplývajúci zánik nájomnej zmluvy určite je INÁ ŤAŽKÁ ÚJMA.... Pochybujem o tom, že je veľa, (či vôbec nejaké sú) poľovníckych subjektov, ktoré na výročnej schôdzi skonštatujú kladný hospodársky výsledok z vlastnej činnosti bez finančných príspevkov od jednotlivých členov (zajace sa už nechytajú, výkup diviny nefungoval, spoločné poľovačky zrušil Covid, plesy sa nekonali ...), samozrejme mimo ústredia SPK. ... Nie nemusíte sa báť v SPK, že Vás nejaký policajt obviní z trestného činu. Neobviní, lebo svoje vydieračské či výpalnícke konanie máte ošetrené v zákone o poľovníctve. ... Na mieste je iba otázka čo za tieto peniaze poskytnete základným poľovníckym subjektom a to ešte aj diferencovane podľa výmery poľovníckeho revíru, aké náklady sa pre Vás generujú pod vplyvom rozlohy revíru? ... Čo poskytujete subjektom, ktoré aktuálne revír nemajú, ale platiť musia len za to, že sú? ...Ak ten prenos výkonu kompetencii na Vás zo štátu je taký nákladný, tak ich vrátte štátu a pre nás to bude lacnejšie. ...Nie, Vy ich nechcete vrátiť, Vy aj z týchto peňazí zrejme pomerne blahobytne žijete. ... Vy sa možno aj naučíte modliť, len aby Vás úradníci okolo Bielej vrany v rámci novelizácie zákona o poľovníctve neprekúkli a nezrušili. ...... Chcem veriť, že prekúknu, zákonom zrušia a poľovníctvo vrátia do právneho stavu pred Vašim vznikom... Dúfam, že si konečne uvedomíte tú nezmyselnosť Vašej dvojjedinej existencie a sami sa rozplyniete v prostredí, hlavne ukončíte svoju infiltráciu v orgánoch SPZ, prestanete užívať majetok SPZ... Či? Povedať si môžem, veď je tu vraj sloboda prejavu ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off pavian, 23.2.2021 o 19:39

Ak bude týchto 10% rozlohy EÚ v Nemecku, rozhodne to podporím aj ja ;) ◄ reagovať

off vladimir82, 23.2.2021 o 18:15

Na stránke SPK je informácia o zámere EK zakázať na 10% EÚ poľovnícku, rybársku a lesnícku činnosť ako činnosti porovnateľné s ťažbou nerast. surovín, teda ako deštruktívne činnosti, čo všetky krajiny jednomyseľne zamietli odkaz ◄ reagovať

off Lysec, 16.2.2021 o 10:28

Reakcia na príspevok od laco11, 15.2.2021 o 12:27 :
Každý môže blbnúť svojim spôsobom ...Dokonca aj keď nemusí ... ◄ reagovať

off goret, 15.2.2021 o 16:14

Reakcia na príspevok od laco11, 15.2.2021 o 12:27 :
Ahoj Laco, aj kamzíčiu. ◄ reagovať

off laco11, 15.2.2021 o 12:27

... dňa 11.02.2021 bol na Odštepné lesné závody, z Lesov SR š.p. doručený nasledovný text.: "Dobrý deň kolegovia, chcem vás požiadať v prípade, že lovíme či už raticovú alebo "škodnú zver", aby sme nenechávali zvyšky v poľovných revíroch, ale ich riadne asanovali!!! Poprosím informovať kolegov, ktorí lov poľovnej zveri vykonávajú!" ...Len pre tých, ktorí budú prskať obsahovo geniálne príspevky "asanovať" podľa slovenského slovníka cudzích slov okrem iného znamená "les. ničenie škodlivých organizmov v lese." ...Pod pojmom raticová zver ešte stále rozumieme srnčiu, jeleniu, dančiu, muflóniu a diviačiu zver... Škoda, že pracovníci Lesov SR sa nenechajú poučiť od odborníkov zo SPK, aby nešikanovali poľovníkov vykonávajúcich výkon práva poľovníctva v poľovných revíroch v ich užívaní resp. v revíroch, v ktorých odpredali odstrel poľovníckym združeniam či spoločnostiam. ...Či? ◄ reagovať

off laco11, 13.2.2021 o 16:33

...ja som Vás poprosil, aby ste ma poučili citáciou nejakej odbornej autority, zrejme sa Vám to nepodarilo nájsť. Keď toto svinstvo skončí a ja sa dostanem k ostatným svojim knižkám tak Vám ešte niečo možno nájdem a odcitujem aj zo starších zdrojov...Goret, ja som z poľovníckej rodiny a poľovnícky pes bol vždy na našom dvore a možno neuveríš aj ja som poľovníckych psov mal. Jeden je na mojej profilovej fotke. ◄ reagovať

off lubenko, 1.2.2021 o 18:44

Reakcia na príspevok od lubenko, 30.1.2021 o 11:18 :
na margo vývrhoch podotýkam že zo zveri jelenej a srnčej, na diviačiu máme jamu ◄ reagovať

off Hekler, 1.2.2021 o 13:36

... kamaráti moji, čo to tu vystrájate ? ◄ reagovať

off lubenko, 30.1.2021 o 11:18

Reakcia na príspevok od dede, 29.1.2021 o 17:48 :
dede, môžem ti zodpovedne povedať ,že som rád keď sú u nás ,ale keď odchádzajú je to neskutočné uľavenie na duši ,ale som rád že ich máme aspoň si uvedomujem že ešte žijem:):):):):):):) a zodpovedne môžem povedať že som ešte ani jeden vývrh nezakopal a na druhý deň tam nebol ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off goret, 30.1.2021 o 5:00

Reakcia na príspevok od sporko1234, 30.1.2021 o 2:22 :
Dovolím si poznamenať, že múdrejší ustúpi, ale nezanikne. A ohľadom vývrhov i úhynov, že v prírode nič nevyjde navnivoč, či už sa to niekomu páči alebo nie. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off sporko1234, 30.1.2021 o 2:22

Keď to čítam,,tak si myslím že sme predurčený na zánik... ◄ reagovať

off 650525, 29.1.2021 o 20:29

Prepáčte to čo je za príspevky? Kde sa podela slušnosť a poľovnícka česť!! Prajem LOVU ZDAR!!! ◄ reagovať

off pavian, 29.1.2021 o 18:51

Len na odľahčenie témy: ten, kto v parlamente navrhne ďalšie kolo plošného testovania pomocou rektálnych výterov kombinovaných s ich kloktaním ;) ospravedlňujem sa Admin, ale musel som :D ◄ reagovať

off Ondrik, 29.1.2021 o 18:43

Zatiaľ, čo poľovníci sa hryzú medzi sebou na poľovníckom fóre, Tí čo sú proti poľovníkom, budú vždy držať spolu. Kto nakoniec bude víťaz? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

on dede, 29.1.2021 o 17:48

Reakcia na príspevok od lubenko, 29.1.2021 o 11:52 :
Lubenko - tak pri návšteve vnúčeniec je to u Vás ako v akčnom filme, rozstrieľaný nábytok, po kolená nábojníc, krvné striekance, nevybuchnutá munícia, keď prebehne úspešná evakuvácia vnúčeniec koľko trvá upratovanie a psychické zotavenie ? ◄ reagovať

on dede, 29.1.2021 o 17:38

Reakcia na príspevok od goret, 29.1.2021 o 17:33 :
Goret - keď sa zaserie od vývrhu tá biela skákajlabka to musí byť paráda... ◄ reagovať

off goret, 29.1.2021 o 17:35

Reakcia na príspevok od laco11, 29.1.2021 o 9:17 :
Ahoj Laco, nepoznáme sa a neviem, či vieš ako vyzerá a vonia poľovný pes, keď objaví letný vývrh zo srnca a náležite sa v ňom "zamaskuje". Ja v takom prípade vezmem meno božie nadarmo. Napriek tomu som však za to, aby vývrhy spestrovali stravu šelmám, krkavcom, dravcom i mravcom. Najmä v tomto období pomáhajú malým šelmám a dravcom zlepšovať si kondičku a prežiť. Proste všetko zlé je aj na niečo dobré a naopak. Joj, a sľubujem ti, že keď najbližšie stretnem dotyčnú Avon Lady, vytknem jej, že je utáraná a tú vetu o vývrhu si v príspevku o chutnej a zdravej divine, pri ktorom bežný poľovník jasal, si mohla odpustiť, aj keď si myslím, že ten prekec ju už dávno škrie. Nie všetky mediálne hviezdy sú rovnaké :) ◄ reagovať

off WolfHunter, 29.1.2021 o 13:09

Mne to vychadza ze treba prestat s akoukolvek polovnickou aktivitou zo zaciatku vadil lov teraz vsetko... neprikrmuj lebo podla verejnosti krmis aby si strielal...nestavaj posedy a ked postavis nestrielaj z nich nechaj ich pre verejnost aby mohli pozorovat zver...je fuk ci je to majetok pz robota clenov ...nestrielaj lebo zvieratka maju pravo na zivot...ktory si verejnost predstavuje tak...ze je fuk ak to zvieratko poprehana domaci milacik ...nahodou ho zrazim auto...ze nema pokoj lebo mi ideme v style nakupne centrum do prirody...ze nanosime plasty plechovky narobime ohniska ale sak co to sa smie...som pracovne vytazeny no a co sak su dnes celovky dame pochod...doba pokrocila viac komfortu moznosti...kupim stvrkolku motorku skuter ja mozem som verejnost...ale ty polovnicky hajzli s dzipmy pri vykone polovncitva to je problem...hoc tu uznavam ze obcas by sme tiez nemuseli kym to zdravie dovoli aj trochu respektu sa ozaj s tym autom netrepat vsade alebo si rovnat pipiky kto je s cym vybaveny...pametam si ako u nas vybor prisiel z nariadenim ...zakaz fotenia clenmi pridavanie na internet fotopasce...lebo vzbudime pozornost a pridu nam tu...no a?...polovnici to nerobili a tak prisli fotografi...a ty fotili a prezentovali potom prisli ochranari dali grant...kupili pasce a monitoruju...pytam sa pred cym sa chceme schovat ako chcete robit imidž...ked na druhej strane je Lukač Budaj balaž...žiadna zodpovednost velky medialny priestor a dotacie na vytvaranie absurdit za peniaze danovych poplatnikov na cudzom majetku bez dialogu a odborných poznatkov...nezakopany vyvrh je zly lebo ho najde čokel ktory v tom lese nema co robit a to je v pohode.... kadaver kusa strhnuteho vlkmi ziadne slzy nevyvola avsak ak sa najde vyvrh to uz je problem...keby sa turisti drzali vyznacenych tras a nelozili kade date mozno by sa im blbou nahodou nepodarilo cosi take najst...najkrajsie su pripady uboziakov ktory pri nelegalnom zbere zhodov najdu uhyn bez najmensieho dokazu o pricine...videjko fotecka nedohladany postreleny ... priodzena mortalita neexsistuje ani selmy ...tak sa tu nehrajme na dobrych a zlych polovnikov lebo sa nam seci smeju...len za poslednu dobu si vsimam ako ide dole vodou tento portal...minimum ludi s prinosom vsetka cest napriklad StagStalker ...kolko fotografov tu odislo...ale za to pribudaju fotecky profesionalov ktory na fore zavesia foto s popisom netrafil prezil haha alebo vlckovia uz ste spaseny...pan ktory sa tu pohorsoval nad reakciou vnučat ohladom materialov suvisiacich s vykonom prava polovnictva kde ano patri aj červena robota asi vnučata uči že šunka rasie na pulte v kauflande a prasiatko ked zomrie aabrakadabraka hotove vyrobky...nechcem nikoho urazit ale tam to zacina ta generacia vytrhnutych z reality vznikla lebo sa ich bud neviedlo alebo pohodlny a komfortny mestsky zivot ich proste uvrhol do falosnej viery v to...na zaver uzivatel ktory tu utocil na babu z kancelarie SPK ktoru poznam a vazim si co robi aj ked asi nie je v ludskych sialch na pockanie a poziadanie robit vsetko pre 60 000 komunitu co nam na očiach vidno...aby sa s nou vymenil a ukazal nam ako to bude efektivne robit on...vybor funkcionari opk vsade tam je sposob ako posuvat svoje poziadavky nie len utocit a kritizovat tu na Lovu zdar ...mozno pre zaciatok staci torchu respektu dialogu az tak sudy a vysmech...bratislava sa može p....ť ak je bordel na OPK na ktory tu poniektory poukazujete alebo ked si v jedntlivich zdruzeniach nevieme urobit poriadok ...ano ryba smrdi od hlavy ale ak chvost sa nehybe tiez nebude plávať ...skusme mozno malymi krokmy dospiet k velkym veciam lebo byt pod palbou kritiky a robit toto este medzi sebou je cesta kam?...leda tak na smetisko dejin...a davame neskutocnu vyhodu a priestor tym ktorým je polovnictvo beztak trnom v oku a len to ich drzi od toho aby naozaj dosiahli to co sa im podarilo v tatrach u medveda kormorana...dnes s vlkom...kym sa tu sekame my...mizne hluchan zmizla jarabica...niet mravca a pribuda problemov... odhliadnuc od toho vsetkeho sme rovnaky extremisti ako mimovladky ... skusme mozno priniest ludskost vsetko z kodexu polovnictva a úpotom chcime zmenu k lepsiemu pretoze bez toho to nejde ...chcem kritizovat tak kritiku aj primem...myslim ze tato sztranka bola zalozena s umyslom spajat cosi budovat nie rozbijat a v globale si miesto budovania imidžu znicit aj to malo co ostalo na radosť Kráľa dáždoviek Duriho Lukača a jeho poskokov ktorých ma ak ste si nevsimli uz na najvyssích miestach ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off vladimir82, 29.1.2021 o 12:33

Myslím si, že väčšina z nás ten vývrh pri frekventovane navštevovaných miestach nenechá. Kto chce zakopávať nech tak robí, ale teraz v zime keď je zamrznutá zem bude treba aj ohník naklásť, aj tak to bude riadny telocvik. A k tým maloletým, no bývalo bežné, že na vidieku sa o statok starala aj mláďež, pomáhala keď sa rezala hydina alebo na zabíjačkách. Je potrebné deckám šetrne vysvetliť, odkiaľ sa zobralo mäso v obchode. Nevidím nič pohoršujúce na spomenutej reportáži. Od rána idú zahraničné seriály kde pitvajú hnijúce mŕtvoly, toto nevadí? ◄ reagovať

off lubenko, 29.1.2021 o 11:52

Reakcia na príspevok od laco11, 29.1.2021 o 9:17 :
no neviem, čí to o tom zajakávaní deti bol dobrý argument, pretože moje vnučky aj vnuk to sledovali so mnou a vcelku sa im to páčilo a to majú od 4 do 7 rokov ,na rozdiel odo mňa keď som potom sledoval čo vnuk pozeral za rozprávku ,skoro som sa začal zajakávať ja, toľko striekajúcej krvi som nevidel ani pri vyvrhovaní diviaka, to ostatné nekomentujem je to každého osobný názor ,i keď si myslím že Maťka to zvládla super a jašte na margo voľne pohodených vývrhov ,určite sú výnimky ktorí to nechajú tak voľne ,ale si myslím že väčšina poľovníkov to odprace tak aby to nesvietilo v priestore ◄ reagovať

off laco11, 29.1.2021 o 10:49

Reakcia na príspevok od spanik, 29.1.2021 o 10:41 :
...vidíš to ma nenapadlo, možno by bolo vhodné takéto projekty zahrnúť aj do školských osnov a možno už od predškolskej výchovy. ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov