Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia

autor: off vlavar
pridané: 12.11.2009 16:12

Je ohrozená existencia SPZ vznikom SPK?

počet zobrazení: 94 374
počet hlasov: 4

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 27.2.2016 o 15:21

Zdravím priatelia, v dnešnom denníku SME je článok o poľovníctve. Nedá mi nereagovať na stanoviská.P.Šuba, prepáčte, že to píšem sem, ale určite to čítate, možno aj prispievate.Vy máte v poslednej dobe smolu,či je to už výzva na odstrel vlkov, určite dobre myslená, obráti sa to proti Vám.Zastupovanie "maďarských poľovníkov" zo Slovenska, zase nejaký maďarský novinár sa chcel ukázať, no smola.Ale to čo zase teraz, no musim reagovať. Vy ako riaditeľ SPK nepoznáte par.5, čl.1..fyzické a právnické osoby?? je SPK profesná komora??? odkedy?? no Vy máte prácu a komore ako profesionál, z našich členských príspevkov..to, že to má SPK v stanovách?Tuším to už chcete meniť???r.2003 petícia..viete o čom bola?? asi nie, určite nie o žiadnej komore..aj ja som ju podpísal, aj celá moja rodina, aj chlapi v krčme..aj ženy z kostola...no ešte ste nebol riaditeľom..tak tu nepíšte hlúposti..náklady na SPK..asi pred tromi rokmi ste v denníku Pravda tvrdil, že komora potrebuje na svoju činnosť cca 150 000 eur, pred dvomi rokmi p.Lebocký, jeden večer v telke cca 350 000, na druhý deň to bolo vyše miliona, teraz zase vy 535 000 eur..Páni Vy si robite z nás srandy, vy ako riaditeľ SPK nás neviete presne informovať???P.Šuba vyzývam Vás odstúpte....čo najskôr, protestujem, aby ste bol za takúto prácu odmeňovaný aj z mojich členských príspevkov...A na záver, my chceme anarchiu???My máme návrhy na riešenia, na zmeny, pre 60 000 poľovníkov, ktorí musia prispievať do SPK.Len nikoho v SPK to nezaujíma....TOTO je ANARCHIA ČO TU PREDVÁDZATE ....teraz som si uvedomil, že asi máte toho veľa..riaditeľ SPK, SPZ, preto sa občas na hlavičke SPZ podpisujete ako riaditeľ SPK, podnikateľ v poľnohospodárstve ako SHR, majiteľ a prevádzkovateľ penziónu, zástupca poľovníkov v rôznych medzinárodných organizáciach, služobné zahraničné cesty, poľovačky..no skutočne v dobrom, seriózne, nie je toho trochu veľa??? A na záver, kedy už budú za SPK dávať aj nejaké stanoviská oficiálny zástupcovia..prezident, viceprezidenti??čo tak napr. p.Supeková, čo to vlastne robí v SPK??? A nie úradník, ktorý to nezvláda...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 50

komentáre

zoradiť
zobrazené 441-480 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off tibor112, 21.3.2016 o 19:18

...Sager-dve strany dnes alebo v tomto období rodiacej sa koaličnej vlády podpísali memorandum, tým pádom lobing nie je nutný-jedine že by ich Smer-SD primel "zabudnúť" na svoje predvolebné sľuby...a ten lobing by bol veru nutný. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Sager, 21.3.2016 o 18:30

Ako jediné východisko z danej situácie vidím lobovať u poslancov v parlamente, (trebárs aj zorganizovať medzi poľovníkmi petíciu) aby navrhli a zahlasovali za zmenu zákona o poľovníctve v tom zmysle, aby sa vypustilo povinné členstvo v komore (fyzické osoby a poľovnícke organizácie) a zaviedlo sa vydávanie poľovných lístkov na neurčito na princípe vodičských preukazov a to orgánom štátnej správy (okresné úrady). Povinné členstvo v komore nech ostane iba u profesionálnych poľovníkov, ktorým je poľovníctvo zamestnaním. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off apple, 21.3.2016 o 16:24

Poprosim, podla akej ustavy mozno dat na komoru preneseny vykon statnej spravy? ◄ reagovať

off Stopinko, 21.3.2016 o 15:46

Mam otazku do plena ak smiem. Ak clenstvo v SPK nie je protiustavne tak potom co poplatky ?Ked som to dobre pochopil tak SPK je vykonavatelom statnej moci a spada pod štat. Tym padom by malo fungovanie a chod SPK byt financovane zo statnych zdrojov tj zo statneho rozpoctu ak sa mylim kludne ma opravte . Tak sa pytam preco mi platime vypalne ? Keby tohoto casu vznikla komora leteckych modelarov alebo nieco obdobne tak podla ustavy sr by museli platit vypalne aj plastikovy modelari ? Nakolko je to len ich konicek ako je polovnictvo nas . Myslim, ze proti clenstvu v SPK by nemal nikto nic ak by od nas nevymahali financne prispevky hoc nie sme doktori ci pravnici. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off stetien, 21.3.2016 o 9:42

Jedine Strasbourg . ◄ reagovať

off jaro1, 21.3.2016 o 9:32

N dobre a co dalej v tejto veci? Ake odvetne opatrenie voci rozhodnutiu US su mozne a ako a kde ich mozno uplatnit? ◄ reagovať

off Sager, 21.3.2016 o 8:55

kuzmican - myslím, že o tom Ťa nikto nebude vedieť presvedčiť. V závere rozhodnutia ÚS sa uvádza, že ÚS hodnotí SPK ako verejne právnu korporáciu, ako nositeľa záujmovej samosprávy, ktorá je jednou s foriem výkonu verejnej moci. Ak je to tak, tak potom je nelogické aby sa hobby poľovníci museli povinne združovať SPK a ešte aj platiť nájomné vlastníkom poľovných pozemkov a dokonca platiť za členstvo v tejto verejno právnej korporácii vykonávajúcej verejnú moc. Logicky mi z toho vyplýva, že za výkon verejnej moci by mali byť hobby poľovníci štátom odmeňovaní. Všeobecne vo svete sú verejno právne korporácie financované zo štátnych prostriedkov a vo svojej činnosti podliehajú štátnemu dozoru. Toto však SPK nespĺňa. Tak aká je tu kvalita a objektívnosť rozhodnutia ÚS? ◄ reagovať

off kuzmican, 21.3.2016 o 8:21

dva krát som to počúval a nie a nie nájsť náznak čo len pochopenia návrhu ústavným súdom neviem či ma niekto presvedčí že to nebolo rozhodnutie na objednávku ◄ reagovať

off matus66, 18.3.2016 o 8:12

dávam do pozornosti odkaz zvukovú nahrávku zo zasadnutia pléna ÚS o súladnosti niektorých ustanovení zákona č. 274/2009 Z.z. s Ústavou SR nájdete pri spisovom čísle PL ÚS 19/2014 ◄ reagovať

off kuzmican, 17.3.2016 o 7:01

tí zamestnanci mali jasnú úlohu: dávať pozor na p. Macejkovú aby sa ani náhodou nepomýlila , info o výsledku som mal už 8.3 od človeka blízkeho Smeru ale vtedy som tomu neveril , vtedy som ešte stále veril na spravodlivosť ◄ reagovať

off tibor112, 16.3.2016 o 21:08

...nepozeral som všetko v TN,ale čo som videl tak tam nič nebolo ◄ reagovať

off hubert2012, 16.3.2016 o 20:52

Dobrý večer, poľovníci, tak boli sme v Košiciach. Stretlo sa nás tam možno 30 poľovníkov, dá sa povedať že zástupcovia z celého Slovenska,bola aj druhá skupina z SPK z Košíc, ale prišlo aj auto Isuzu z BA, neviem či boli dvaja alebo traja zamestnanci SPK. Veľmi nekomunikovali, s jedným som sa bavil a dozvedel som sa, že vraj som dostal niekoľko pozvaní na snem, alebo nejaké stretnutia, vraj nechcem komunikovať, zaujímavé, nikdy ma nikto nikde nepozval, možno takéto informácie sa šíria v kancelárií SPK. K veci, senát mal 10 členov, na začiatku p.predsedníčka oboznámila a potom dostal slovo jeden sudca, ktorý informoval o podaní, informoval o stanovisku Min. spravodlivosti a Úradu vlády, ktoré vyjadrili zamietavé stanovisko k podaniu.Pán poslanec Kadúc zastupoval NR, veľmi podrobne informoval o podaní, poukázal aj na maďarský Ústavný súd, ktorý skoro identické členstvo v komore zrušil, napr. aj to, že na Slovensku je 11 zdravotníckych profesionálnych komôr a ani jedna nie je povinná.Jeho stanovisko bolo jasné a zrozumiteľné, že povinné členstvo v SPK je protiústavné. Po ňom nasledovala krátka porada a vyhlásenie rozhodnutia. Musíme rešpektovať stanovisko ÚS, ja platné a nedá sa naň odvolať... na Slovensku... Porada bola dosť krátka, potom p.JUDr. Macejková nás oboznámila s rozhodnutím, bolo na niekoľkých stranách,bolo veľmi odborne pripravené, nemusel by sa zaň hanbiť žiaden profesionálny odborník na poľovníctvo, skutočne to stihli poradiť sa a rozhodnúť za krátky čas.... Takže povinné členstvo nie je v rozpore s ústavou.. Ak má niekto ešte nejaký názor na naše súdnictvo, mal tam byť...Ešte ma napadlo, SPK nebola účastníkom konania, to že tam boli funkcionári SPK z Košíc mi nevadí, ale načo tam išlo auto z BA z nejakými zamestnancami, nič osobné, ale načo, nemajú nič iné na práci, ako ísť na výlet do Košíc? na celý deň, náklady na dopravu, mzdy..zaujímavé,my sme tam boli za svoje, oni za naše.... ◄ reagovať

off apple, 16.3.2016 o 18:20

možno treba skúsiť hlavné správy na markíze... čosi by tam malo byť ◄ reagovať

off stetien, 16.3.2016 o 16:33

....na tých poslancov by som sa už velmi nespoliehal ..no neviem ,čo si mám o tom všetkom myslieť ,že už je to tu fakt všetko slušne povedane ,o ničom . ◄ reagovať

off tibor112, 16.3.2016 o 16:16

...tak dúfam,že tí,ktorí podpísali memorandum na to nezabudnú(sú aj v rodiacej sa novej vláde) a pustia sa do novely zákona o poľovníctve.Inej cesty asi niet. ◄ reagovať

off valdo35, 16.3.2016 o 15:43

Veru dopadlo... odkaz ◄ reagovať

off tibor112, 16.3.2016 o 15:22

...vieme ako dopadlo rokovanie US v Ke? ◄ reagovať

off igman, 12.3.2016 o 7:44

So záujmom čítam túto diskusiu, nedá mi nepridať postreh. Ak nastanú legislatívne zmeny dúfam že ustrážime tento moment aby zas niekoľko chytrých nezneužilo možnosť zmeny a neskončili sme tam kde nechceme. Pozor na to čo si želáš. (to mám z Malého princa) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off hubert2012, 12.3.2016 o 4:30

Aj ja ďakujem za reakciu, podľa profilu ste sa zaregistroval včera,v poriadku, ak nemám pravdu v čom? Ak tvrdím niečo, čo nie je pravda, opravte ma, nemám s tým problém... No asi sa bavím s funkcionárom SPK, tak chápem a rešpektujem Váš názor..Myslím si, že nejaké diskusie so zástupcami SPK asi nemajú význam, chceme im to zmeniť, čo pre mnohých bude možno aj koniec, ale za viac ako 5 rokov existencie SPK tu už každý pochopil o čom to je.Treba sa pripraviť na novelu zákona o poľovníctve, ktorá príde, nezávisle od toho, aká bude vláda a urobí zmeny. Verím, že už nebudeme predlžovať PL a ak v stredu rozhodne ÚS o nesúlade s povinným členstvom v SPK, tak PO ktoré vystúpia z komory nebudú musieť platiť členské príspevky a to jasne ukáže koľko PO zostane v SPK. Aj voľby a preferenčné hlasy p.Lebockého cca 1170 ukázali aký názor majú poľovníci na jeho činnosť. pred štyrmi rokmi to bolo raz toľko. Ako je možné, že ho nekrúžkovali, mal mať minimálne 120 000, 60 000 poľovníci ako psiu povinnosť a ďalších 60 000 manželky, rodičia a tak...No nebudem, lebo zase to zoberie ako útok na jeho osobu, nepomohlo ani rozosielanie jeho príhovoru a videa na všetky mailové adresy čo mala komora v databáze...samozrejme zo stránky SPK...a že my zneužívame politiku na boj proti SPK...To by sme si nikdy nedovolili...Táto diskusia o SPK tu trvá veľmi dlho, no ešte sa nenašiel žiaden funkcionár SPK a čítajú čo tu píšeme, lebo reagujú cez utajené nicky, aj pán prezident sa vyjadruje, že tu na internete sa vyjadrujú k poľovníctvu ľudia čo tomu nerozumejú,no nik z nich seriózne nereagoval,aby sme sa začali baviť, vysvetlili si stanoviská, to nevedia. Majú strach, asi by museli mnohé veci vysvetliť, podať informácie na ktoré máme nárok a nebolo by to pre nich dobre. Jednoducho majú strach zverejniť čo chceme vedieť a obhájiť čo sa asi obhájiť nedá..Takže vážený pán komorník, vyjadrite sa ako chlap, predstavte sa a diskutujte..Len vy asi radšej až na sneme, tam dostanete všetko napísané a budete len dvíhať ruku.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off apple, 11.3.2016 o 15:51

iste, najlepšie je neodpovedať, len si tupo mlieť svoje. klamať, že proti čomu bola petícia a nepovedať, že spz presne to urobilo v zákone 274/2009 - z poľovníckych organizácií sú podnikateľské subjekty, voľná cenotvorba, likvidácia dobrovoľnosti... sankcia zrušenia zmlúv... čo ešte inteligentnejšie chceš??? veď proti tomuto bola petícia v r 2003! a teraz tu ideš chytračiť? čo klamem? ukáž, kde boli registrované PZ SPZ od r 2009? daj link na ten register! či stačí šubova písanka??? ako mohli akési zložky nf bez právnej subjektivity voliť??? ukáž, ako sa spz mohlo registrovať ako PO, keď nespĺňalo podmienky zo zákona! nebolo registrované na poľovníctvo, lebo zákon 23/62 to neumožňoval. no daj inteligentný rozhovor, klamár! odkaz- ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off IvanSch, 11.3.2016 o 15:24

Milý apple a milý hubert2012, ďakujem za vaše reakcie, ktoré inteligentnému človeku iba potvrdia, že to nie som ja kto tu klame a je na omyle. Na takéto úlety s pomiešanými faktami a výplodmi nemám čas a som náročný na atribúty inteligentného rozhovoru, radšej budem pre poľovníctvo niečo zmysluplné robiť, lebo tu je ten rozhovor vzhľadom na Vami uvedené – nemožný. ◄ reagovať

off hubert2012, 11.3.2016 o 5:47

Zdravím poľovníci, kolega IvanSch, dobre, že ste to uverejnil, kde je tu napísané, že poľovníci chcú nejakú komoru, do ktorej musia platiť a ktorá funguje absolútne netransparentne, ktorá nezverejňuje žiadne informácie, ktoré je povinná zverejňovať. Mám veľké podozrenie, že je tu dôvod nezverejňovať, asi by mohli byť z toho problémy..pre niekoho.Ak petícia hovorila o vzniku jednotnej poľovníckej organizácie, tak SPK nie je poľovnícka organizácia.A počet podpisov pod ňou hovorí o tom, že ju podpisoval hocikto,v tom čase bolo cca 55 000 poľovníkov.. Nejaká výzva, aby Najvyšší kontrolný úrad vykonal kontrolu je zavádzajúca, pretože takéto organizácie NKU nekontroluje. Funkcionári SPK sa neustále zamotávajú len, aby nemuseli nič vysvetliť.A situácia v r.2003 bola úplne iná, ako pred r.2010, SPK vznikla preto, lebo sa rozpadal SPZ a funkcionári strácali vplyv nad poľovníctvom. ◄ reagovať

off apple, 10.3.2016 o 17:11

IvanSch, reagovať treba!!! a rozhodne! tak pripomeniem, o čo vlastne išlo, a požiadam ťa aby si povedal, aký je rozdiel medzi tým a dnešným? akurát, že ten dnešný je navyše výpalnícky. a nejde mi do hlavy, o akej jednotnej poľovnícej organizácii to pletieš... kukám, kukám, ale jednotná komora nie je poľovnícka organizácia! takže vážený, s tou nevedomosťou klameš ako šuba a klameš o jednotnej PO. klameš o nevedomosti, proste klameš a to nie je pekné. aby som ti ukázal, ako klameš, dám ti inú citáciu: " Ministerstvo pôdohospodárstva zaslalo Vláde SR ešte 7. 7. 2003 vládny návrh zákona o poľovníctve. Predložený návrh zákona smeruje k likvidácii poľovníctva jako dobrovoľnej organizácii, ktorá má 55 000 členov a ktorá má bohatú spolkovú činnost založenú na rozvíjaní svätohubertského odkazu. Takáto likvidácia sa má stať najmä tým, že návrh zákona pod sankciou zrušenia platných nájomných zmlúv núti poľovníkov aby namiesto Dobrovolných združení zakladali poľovnícke spoločnosti s právnou subjektivitou s povinnosťou vykonávať účtovnú uzávierku a registrovať sa na Krajských lesných úradoch a žiadať si súhlas na poľovnícke podnikanie od ministerstva pôdohospodárstva." ..... takže čítaj, klamár a povedz mi tie rozdiely medzi súčasným spzťáckym návrhom a tým z r 2002. žiadny! len výpalníctvo pribudlo! ste obyčajný klamár podvodnícky komornícky. takže v skutočnosti tá petícia bola bola proti tomu, čo je dnes!!!!!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off IvanSch, 10.3.2016 o 16:08

Nedá sa mi nereagovať, keďže čítam túto diskusiu a som prekvapený z tej nevedomosti niektorých diskutujúcich-zvlášť tých čo najviac kričia! Všetci – alebo väčšina sme podpísali petíciu v roku 2003 a mne sa teraz zdá, že mnohí ju ani nečítali!!!! Skúste porozmýšľať či toto osočovanie komory je správne keď: Bod 3 petície „ Všetci držitelia poľovných lístkov budú zo zákona združení v jednotnej poľovníckej organizácii s potrebnou ingerenciou štátu, ale i poľovníckej vedy a výskumu, čo zabezpečí nielen jednotnosť a transparentnosť pri výkone práva poľovníctva, ale aj zachovanie a rozvíjanie poľovníckych tradícií a zvyklostí, ako súčasti národného kultúrneho bohatstva.“ Skúste trochu rozmýšľať! ◄ reagovať

off apple, 8.3.2016 o 8:23

chcem poprosiť tu prítomných právnikov, a ďalších odborníkov o pomoc ministerstvu pôdohospodárastva, ktoré už dvakrát dalo zlú odpoveď, nech sa im to po tretí krát podarí na prospech nás všetkých! odkaz poprosím, pomôžte, nech to máme za sebou! nech už konečne po piatich rokoch povedia verejne, že hrubo porušovali zákon aj tým, že umožnili "konštituovanie" SPK v rozpore so zákonom. ◄ reagovať

off tibor112, 7.3.2016 o 23:58

apple, dnes o 9:25 nie som odborník,ale podľa mňa by najprv bolo treba novelizovať zákon o poľovníctve,v ňom určiť jednu organizáciu,ktorá si zoberie poľovníctvo na starosť (buď SPZ-po jeho konečnom zlegalizovaní,alebo vytvoriť novú org. napr. SSP (Spolok slov. poľovníkov) alebo KPS (Komora poľovníkov Slovenska)..., previesť všetko z SPZ na novú org. a SPZ zrušiť aby bola jedna legitímna org. Zo zákona určiť jej činnosť,práva povinnosti,chod,financovanie,pôsobnosť,štruktúru,zodpovednosť,obsadennosť... . Každe poľ.združenie by delegovalo na ustanovujúci snem jedneho člena,zvolili by sa orgány org. atď. ◄ reagovať

off riskopl, 7.3.2016 o 20:57

Hubert2012. Drzim palce. SPK je organizacia, ktora nezije pre polovnictvo, ale z polovnikov. Protiustavny vymysel zopar prospecharov. Nedokaze uhajit ani odstrel skodnej na Slovensku.Ako moze zastupovat 60000 ludi a ich potreby. Je potrebne ju okamzite zrusit, obnovit cinnost SPZ a spravovat jeho majetok v prospech polovnikov. ◄ reagovať

off tibor112, 6.3.2016 o 12:42

apple, dnes o 10:22 plne súhlasím s tvojou vetou-myšlienkou: "ten proces premeny bude trochu zložitejší, a vek asi nie je parametrom k čomukoľvek. aj poľovníctvo - zvlášť tí mladší - je zasiahnuté konzumným spôsobom života a jeho filozofiou. asi bude treba rozmýšľať nielen nad morálkou, tradíciami... ale i nad aktívnym prístupom k navrhovaniu a presadzovaniu aj iných zákonov, nielen poľovníckeho. a samý prvý by mal byť trestný zákon. a čo pokladám za dôležité, venovať sa problematike poľovníctva a nezasahovať do iných, hoci nám potrebných "oblastí", napr kynológie. pozrite, kam sa to dostalo"... Treba si zobrať za vzor starích jágrov, ktorí sú telom, dušou aj srdcom spätí s poľovníctvom,prírodou a určite nejdu proti zdravému rozumu. Máme sa od nich veľa čo učiť.A to všetko premietnuť do tých našich sfér pre prospech nás všetkých.... ◄ reagovať

off apple, 6.3.2016 o 10:22

možno niektorých pridvihnem, ale nedá mi nezareagovať na čarovný recept omladzovania. kde sú tí mladí teraz? kde ich vidno pri odpore proti svinstvám? je to však objektívny stav vďaka "výchove" v spz. ten proces premeny bude trochu zložitejší, a vek asi nie je parametrom k čomukoľvek. aj poľovníctvo - zvlášť tí mladší - je zasiahnuté konzumným spôsobom života a jeho filozofiou. asi bude treba rozmýšľať nielen nad morálkou, tradíciami... ale i nad aktívnym prístupom k navrhovaniu a presadzovaniu aj iných zákonov, nielen poľovníckeho. a samý prvý by mal byť trestný zákon. a čo pokladám za dôležité, venovať sa problematike poľovníctva a nezasahovať do iných, hoci nám potrebných "oblastí", napr kynológie. pozrite, kam sa to dostalo: akési polytbyro na spz a komore si osobuje právo zasahovať do činnosti iných právnických osôb - kyn klubov, ktoré ani len nie sú členmi Po, alebo SPK. a ešte si bude nominovať aj rozhodcov... na takáto zvrátenosti treba zabudnúť, zavrhnúť ich! to samé akési vrchnostenské dirigovanie, alebo nebodaj riadenie strelectva. myslím, že každý poľovník má občiansky preukaz a a je svojprávny. či si už zriadime službu aj na poradenstvo pri tereňákoch, pneumatikách, alebo si ideme schvaľovať frajerky? na také činnosti si porobte obč združenia, alebo pivné partie, ale neťahajte to na pôdu poľovníctva. tu bude roboty dosť aj bez toho. ak som spomínal kynológiu, tak tu tiež nastáva čas urobiť poriadok. je zábavné, ako sme tu poučovaní odborníkmi napr z práva, čo ako treba, no keď sa im pozriete na aktivity v kyn kluboch, tak ste zhrození. zistíte, že sú to nekompromisní podporovatelia bezprávia. ale toto je aj u obyčajných členov klubov. priam s nadšením podporujú nezákonnosti a ešte skáču po hlavách tým, ktorí to chcú napraviť... tu to pitvať nejdem, ale vidíte, že z pozície poľovníctva sa montovanie do kynologie úplne zvrátilo a musí skončiť! pracujme ako kynologovia, buďme aktívni, ale nie ako poľovnícke organizácie, ale ako poľovníci, ktorí majú aj túto záľubu. spolupracujme s klubmi, pomáhajme, dávajme námety, no už nikdy nezabudnime, že sú to právnické osoby a ak niečo chceme, tak sa treba dohodnúť a nie hľadať nezákonné spôsoby zasahovania do činnosti! uvedomte si, do akej zvrátenosti nás boľščevik dostal! a za čo všetko si nechával platiť! ešte aj za členstvo v kyn kluboch! sú to snáď členovia poľovníckej organizácie??? z lenivosti niekoľkých jednotlivcov starať sa o zbraň urobil nezákonne povinnosť prísť si zaplatiť účasť na streľbách... treba konečne vyhnať zasratou metlou príživníkov a začať robiť to, čo máme! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 10

off hubert2012, 6.3.2016 o 9:45

Zdravím poľovníci, rozhodnuté, nebude to určite jednoduché, ale uvidíme. No vieme že p.Lebocký je exposlanec, to je veľmi dobre.Je tu šanca na zmenu a tá musí prísť a príde. Poľovníctvo môže fungovať bez povinnej SPK. Verím, že už na jeseň nebudú poľovníci predlžovať PL a ak Ústavný súd 16.3. rozhodne, že povinné členstvo v SPK je protiústavné, tak podľa vyjadrenie právnikov,bude toto rozhodnutie platné a účinné hneď, to znamená žiadne členské príspevky do SPK nebudeme platiť. Poľovníci ušetria tento rok viac ako 1,5 mil eur. Bude treba aj žiadať vrátenie príspevkov, ktoré sme im doteraz museli poslať. Vyzývam, všetkých, ktorí majú záujem zmeniť tento stav na diskusiu, aby sme zákon zmenili tak, ako ho potrebujeme, zákon pre nás, poľovníkov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off kuzmican, 6.3.2016 o 6:20

kocky sú hodené , teraz už aj ústavný súd môže rozhodnúť slobodne a spravodlivo tak aby bola spokojnosť , nastáva čas na to čo všetci chceme a to je dobrý zákon o poľovníctve pre všetkých , ja len dúfam že že ten zastaralý aparát prestane čo najskôr fungovať a prídu noví ľudia ktorí skutočne poľovníctvu rozumejú a nebudú poplatní politickým stranám ,nebude ich kaziť pýcha moci a dobré meno slovenského poľovníctva dokážu znovu dostať na svetovú úroveň lebo tam bolo a určite tam aj patrí ◄ reagovať

off elciervo, 5.3.2016 o 12:09

Myslím si že to spomínané omladenie je veľmi podstatné do budúcna,toho sa treba držať...(bez urážky k starším kolegom) ◄ reagovať

off hubert2012, 5.3.2016 o 11:45

Asi sme sa nepochopili, moja myšlienka je, že slovenské poľovníctvo môže existovať bez povinnej SPK. Všetky odborné veci či je to kynológia , strelectvo, skúšky poľovníkov sa dajú riešiť, majú predsa dané presné pravidlá, nikto nechce a nebude meniť čo je dobré..tak kynológovia a ostatní, vyjadrite sa, viem že je tu veľa názorov na problémy, tak dajte návrhy na zlepšenie stavu. Ak si niektorí myslia, že to robíme pre seba, pre nejaké funkcie, tak tu prehlasujem, nemám záujem o žiadne funkcie v slovenskom poľovníctve, som pripravený zapojiť sa do diskusie, radou, názorom, to je všetko. ZPO Hubert má cieľ zrušiť povinné členstvo v SPK, predlžovanie PL, poplatky a novelu zákona. Ak sa toto podarí nikto nebude o mne počuť, myslím, že slovenské poľovníctvo potrebuje radikálne omladiť a odborníkov... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off apple, 5.3.2016 o 9:46

zo slušnosti som počkal, čo sa udeje, či hubert nebude korigovať príspevok, ktorý zjavne nepísal pri plnom vedomí. zacizujem: " za vlády pred Smerom, som čítal "poľovnícka organizácia, KTORÁ SPĹŇA PODMIENKY"môže vykonávať kynologické, strelecké a iné..činnosti na úseku poľovníctva..." preboha, veď s odvoláva na niečo, čo aj spzťáci vypustili zo svojho zákona ako zjavnú kravinu! iný návrh totiž nebol... Ale veď to sa robí aj teraz, čo tam po nejakých zákonoch! aký by to bol posun k lepšiemu? strelectvo? to akože si dáme do zákona, že PO môže robiť streleckú prípravu? do zákona??? a čo ešte môže? tak poprosím doplniť ten zákon, že na hajzli môžem čítať noviny, prosím! pre mňa je to dôležitejšie ako toto! a že to môžem robiť v čase osobného voľna! hubert, v ktorom zákone máš, že môžeš ísť s autom do servisu na prehliadku? čo sa ti stratilo z návrhu spz, lebo iný nikdy nebol, čo ti tam chýba? že čo ešte budeme "môcť"? kynológia v poľovníckej organizácii, alebo akejsi komore??? doporučím si aspoň prečítať reglement fci, stanovy skj... to ako chce niekto hovoriť do činnosti suverénnych právnických osôb - kynologických klubov? ideš n úroveň spz, ktoré má v stanovách že riadi kynologické kluby... boľševik má stanovy v hrubom rozpore so zákonom o poľovníctve, o združovaní občanov, občianskym zákoníkom, ústavou! ale si také zaregistroval bez problému, aj bez štatutára, lebo boľševik môže! a ty sa mu úspešne vyrovnávaš! akým právom chceš hovoriť do kynológie??? takže nabudúce sa radšej najprv zobuď, a potom začni písať.... ◄ reagovať

off hubert2012, 5.3.2016 o 6:54

Dobré ráno, priatelia poľovníci, dnes som nechcel reagovať, možno iba pár myšlienok. Je to často kladená otázka ako ďalej, akú máme predstavu. Viac krát sme zdôraznili, že nie sme proti zastrešujúcej organizácií, ktorá bude riadiť činnosti v poľovníctve, ale nie tak, ako terajšia SPK. Musí to byť organizácia nepovinná, transparentná a prospešná..ak to ešte niekto nepochopil, tak má smolu.V návrhu zákona o poľovníctve na Min.pôd. za vlády pred Smerom, som čítal "poľovnícka organizácia, KTORÁ SPĹŇA PODMIENKY"môže vykonávať kynologické, strelecké a iné..činnosti na úseku poľovníctva...to znamená jasné podmienky a môže vykonávať...to sa z návrhu zákona po vzniku SPK stratilo..tak to by malo byť riešenie, činnosť za transparentných podmienok. Sú tzv. kontrolné streľby, ako ich vykonáva komora v poriadku? sú hlavne povinné, čo mi dá streľba z malorážky, keď používam guľovnicu, no naša OPK nemá strelnicu, keď si prečítam smernicu ani ju neplnia, nedá sa, ja chcem prísť na strelnicu každý rok, skontrolovať a nastaviť si zbraň, keď tam bude odborník so stojanom, super, nie je dôležité koľko ma to bude stáť, nech napr. toto zabezpečí nejaká zastrešujúca organizácia, počul som, že sú aj okresy, kde to tak robia, no doteraz len pod hlavičkou OPK. Možno sú nejakí mladý poľovníci vo veku 30 rokov, ktorí bez usmernenia OPK nevedia ako ďalej..Takže jasné pravidlá, poľovníci si vedia veľa vecí zorganizovať sami, prospešne, transparentne.Chovateľské prehliadky,´aj tak sa robia v spolupráci so štátnou správou, kynológia je dôležitá, no kto ju robí?? veľká skupina odborníkov, chovateľov, rozhodcov, potrebujete na túto činnosť nejakú povinnú SPK? Vyjadrite sa, chceme diskutovať, nič rozbiť, žiadnu anarchiu, je tu niekoľko strašiakov, ktorí majú povinnosť neustále poukazovať, vraj to chceme rozbiť,nie rozbiť, zmeniť.!!!!a to chce drvivá väčšina. Dávam ešte jednu otázku, diskutujúcemu no Lovcovi..kto sú tzv. nezaradení..to je nejaká nová PO ? absolútna neznalosť!!A čo je horšie..tzv. kárne senáty...vraj majú nahrádzať políciu a súdníctvo..nazvem to chorá a nebezpečná myšlienka...nedávno mi jeden funcionár OPK hovoril, že ak bude zrušená povinná komora, ako budú trestať členov iných PO, on je SPZ...nekomentujem... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off apple, 4.3.2016 o 20:22

admin, si síce mimo témy :-D no veľmi pekne aj tak ďakujeme... je to pokrok pri zobrazovaní väčších formátov! ◄ reagovať

správca admin, 4.3.2016 o 20:10

Prerobili sme zobrazovanie prílohy aby bolo hneď viditeľné že príspevok má prílohu a tiež sme prerobili otváranie príloh, malo by sa vám to otvárať odteraz v novom okne a pekne čitateľné. ◄ reagovať

off tibor112, 4.3.2016 o 19:23

Sager, dnes o 17:52: prepol som si stránku na "Zobrazenie na čítanie" a už je všetko čitateľné.Ď. ◄ reagovať

off apple, 4.3.2016 o 18:39

ešte čosi doplním k faktu, že nenašli žiadnu registráciu PZ ROKOŠ. zmluva o nájme revíru platí! gratulujem súdruhom z prievidze a generálnemu riaditeľovi legislatívneho odboru MPRV k zázraku! .... a o inom známom revíri, ktorý podpísal lebocký a zmluva platí, hoci org zložka spz ústredie nebola žiadnom registri. kukol som aj do členských príspevkov do spk... a zistil som, že za výmeru 4 a 5 stupeň ochrany sa neplatí. úplne náhodou je zádielská v 5 stupni. vidíte, ako sa robia predpisy? a ešte si ho platí z členských príspevkov. kukol som aj na revír, kde je doma, v obci a tam zas dotuje revír obec. nezložíme sa mu aspoň na kukuricu, chudákovi? SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

off gancarcik, 4.3.2016 o 18:35

Nuž pozdravujem poľovníkov ale na Slovensku to ide celé dole vodou uvidíme ako to dopadne zajtra možno sa ľady pohnú. Držme si palce. ◄ reagovať

zobrazené 441-480 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM