Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia

autor: off vlavar
pridané: 12.11.2009 16:12

Je ohrozená existencia SPZ vznikom SPK?

počet zobrazení: 94 376
počet hlasov: 4

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off hubert2012, 27.2.2016 o 15:21

Zdravím priatelia, v dnešnom denníku SME je článok o poľovníctve. Nedá mi nereagovať na stanoviská.P.Šuba, prepáčte, že to píšem sem, ale určite to čítate, možno aj prispievate.Vy máte v poslednej dobe smolu,či je to už výzva na odstrel vlkov, určite dobre myslená, obráti sa to proti Vám.Zastupovanie "maďarských poľovníkov" zo Slovenska, zase nejaký maďarský novinár sa chcel ukázať, no smola.Ale to čo zase teraz, no musim reagovať. Vy ako riaditeľ SPK nepoznáte par.5, čl.1..fyzické a právnické osoby?? je SPK profesná komora??? odkedy?? no Vy máte prácu a komore ako profesionál, z našich členských príspevkov..to, že to má SPK v stanovách?Tuším to už chcete meniť???r.2003 petícia..viete o čom bola?? asi nie, určite nie o žiadnej komore..aj ja som ju podpísal, aj celá moja rodina, aj chlapi v krčme..aj ženy z kostola...no ešte ste nebol riaditeľom..tak tu nepíšte hlúposti..náklady na SPK..asi pred tromi rokmi ste v denníku Pravda tvrdil, že komora potrebuje na svoju činnosť cca 150 000 eur, pred dvomi rokmi p.Lebocký, jeden večer v telke cca 350 000, na druhý deň to bolo vyše miliona, teraz zase vy 535 000 eur..Páni Vy si robite z nás srandy, vy ako riaditeľ SPK nás neviete presne informovať???P.Šuba vyzývam Vás odstúpte....čo najskôr, protestujem, aby ste bol za takúto prácu odmeňovaný aj z mojich členských príspevkov...A na záver, my chceme anarchiu???My máme návrhy na riešenia, na zmeny, pre 60 000 poľovníkov, ktorí musia prispievať do SPK.Len nikoho v SPK to nezaujíma....TOTO je ANARCHIA ČO TU PREDVÁDZATE ....teraz som si uvedomil, že asi máte toho veľa..riaditeľ SPK, SPZ, preto sa občas na hlavičke SPZ podpisujete ako riaditeľ SPK, podnikateľ v poľnohospodárstve ako SHR, majiteľ a prevádzkovateľ penziónu, zástupca poľovníkov v rôznych medzinárodných organizáciach, služobné zahraničné cesty, poľovačky..no skutočne v dobrom, seriózne, nie je toho trochu veľa??? A na záver, kedy už budú za SPK dávať aj nejaké stanoviská oficiálny zástupcovia..prezident, viceprezidenti??čo tak napr. p.Supeková, čo to vlastne robí v SPK??? A nie úradník, ktorý to nezvláda...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 50

komentáre

zoradiť
zobrazené 401-440 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off vlavar, 10.6.2016 o 23:09

Vstupenky SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off vlavar, 10.6.2016 o 23:07

Vstupenky SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

off apple, 10.6.2016 o 14:25

priatelia, poprosím, môžete sem tať scany, alebo foto vstupeniek na nitriansku výstavu, zo včera, z dneška, dospelácke i detské. za odmenu ukážem kúzlo... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off 650525, 30.5.2016 o 15:43

Toto všetko zapríčinili profesionáli,lebo naše hobby im zabezpečuje výhodné financovanie!(Slušne napísané) ◄ reagovať

off igman, 29.5.2016 o 10:39

Slovenská polovnická komora SPK Takže aby jsme nespadli náhodou v zamýšlené budoucnosti z louže do bláta.Myslím, že úplně by stačilo zavést zákonem povinnost majitele LL být organizován v jakékoli myslivecké organizaci dle chuti.Tyto organizace by mohly jednou ročně pořádat společný sněm, kde by si vyjasnily názory na dění v myslivosti a případně zaujaly společné stanovisko vůči státní správě, pokud by to bylo nutné.A ČMMJ ať koná tak, aby byla opět pro myslivce přitažlivá.Když to podle sdělení Ing. Urbance je možné u Bavorského svazu, kde je údajně nepovinná organizovanost 90%,tak proč by to nešlo u nás.Jó on se tam vlastně zmínil o perfektním servisu pro své členy:-) ...najviac sa mi páčia posledné dve vety ◄ reagovať

off Stopinko, 6.5.2016 o 14:22

Keby sme ťahali za jeden povraz nedostanú ani cent. Bohužiaľ to tak nie je tak toho využívajú a robia si co chcú! ◄ reagovať

off apple, 6.5.2016 o 14:17

tak, tak, bolo by zaujímavé vedieť, koľko platených funkcionárov sa zúčastňuje. ale to sú len dohady, lebo štbácke utajovanie pokračuje ďalej. nedozvieme sa, čo tam robili a kto tanm bol. pripomínam, že keď bol zjazd ksč, tak sa to vedelo. no títo sú pokročilejší. aa hospodárnosť: nuž veď tu máme konkrétny príklad! šuba si adoptoval auto a necháva si platiť phm, umývanie a bohvie čo ešte. a reprezentuje v trnovci na strelnici, v revíri, alebo u seba vo dvore. a aby som nekrivdil, v zádielskej. a zrejme aj na zahraničných služobných "cestách". to sme dopadli, keď nás reprezentuje zamestnanec.... tak teda sa nám nám zjazd bez rečí preniesol ponad šafárenie šubu, mrhanie našich peňazí na jeho cestovanie domov, a vzornú reprezentáciu predajcu ISUZU. súdruhovia ani len neprdli a všetko je ok. ale ešte sa niečo spýtam precedu: kto povolil komore podnikateľskú činnosť a branie úplaty za ňu??? ono totiž tá zmluva o ISUZU, čo nám súdruh sľuboval uverejniť je riadnou zmluvou o poskytnutí služby za úplatu _ vypožičanie vozidiel. nič iné. čo na to NKA a daňové riaditeľstvo? či sú to tiež členovia komory a nesmú konať proti jej záujmom? no ale predajcovi ISUZU - Agrotrejdu doporučujem takého partnera vykopnúť! len robí hanbu, a na oboch autách! možno nám však sem niekto dá link, kde sa dá auto umyť za tridsať! Euro... na lepšiu náladu spravím čosi aj pre AGROTRADE GROUP spol. s r.o. a spropagujem im autíčko SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

off Stopinko, 6.5.2016 o 8:58

Aby mu niekto gumy nesplasol náhodou. ◄ reagovať

off vlavar, 5.5.2016 o 14:55

Mám pocit, že p. Šuba poňal SPZ a SPK za 4 dôchodkový pilier ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off mirosz, 5.5.2016 o 14:37

Apple no ved seba v prvom rade zastupuju v tomto kocurkove kazde kura len pre seba hrabka a toto je len spodok ladovca co nas tlaci ku koncu. Ktoru kolvek cinnost v tomto state zacnes rozoberat narazis este na daleko horsie Ved len zober co vsetko prejde v parlamente v zákonoch toto este nie je na ulicu to volaaky rok este potrva len neviem ako to potom dopadne hold sme take cudne spolocenstvo ze si nechame na hlavu ............... ◄ reagovať

off apple, 5.5.2016 o 14:15

jajže bože! a za čo potom sú tie účtenky??? a áno, zaznelo to i na zjazde pritakávačov dobre platených z výpalného. transparentne to neriešili. ako mnoho iných ďalších vecí. transparentne to taja. myslím, že začína byť vhodný májový čas na transparentné ukončenie činnosti týchto "zástupcov ľudu". či zase zle? koho vlastne takí účastníci zjazdu zastupujú?. ◄ reagovať

off mirosz, 5.5.2016 o 13:55

ale no aka umyvarka nevsimo si si ze ho nechal oprsat do garaze asi nevleze a na zaver po daždi ho pekne poutiera v podstate ekolog ◄ reagovať

off Lovec67, 5.5.2016 o 13:02

Nebolo to takto prezentované aj predsedkyňou DR na konferencii SPK vo Zvolene ? ◄ reagovať

off apple, 5.5.2016 o 12:14

žeby obetavosť viedla p. šubu k 24 hodinovej osobnej starostlivosti o ISUZU údajne zapožičaný komore na reklamné účely? obávam sa však, že len si užíva auto za naše peniaze. cestu do práce a z práce určite nie sme povinní hradiť, čo myslíte. alebo komorníci už žijú vo vyššom štádiu boľševizmu? na novom aute zodrať pneu za rok, to je tiež výkon, čo poviete? kam to len zamestnanec môže jazdiť, keď ich musel za naše peniaze nakúpiť. žeby po revíri? aj tam, a nie po jednom, no čo tam robí "služobne"? je zamestnanec komory a v revíri nemá zamestnancov, všakže.... no dobre sa mu denne vyníma pred bydliskom, čo poviete? zdá sa vám špinavé? nie, nie, nie, také auto zaslúži účet za umyvárku 30€! neveríte? toľko si p šuba dáva komorou preplatiť... SPZ, Slovenská poľovnícka komora - diskusia ◄ reagovať

off katkaaa, 24.4.2016 o 15:23

ďakujem :-) ◄ reagovať

off Lovec67, 24.4.2016 o 13:31

Odpoveď alebo rada pre nick Katkaa.Treba sa obrátiť na prislušnú OPK alebo lepšie na OPK Malacky .Takto postupovali cca pred týždňami pri skuškách. Myslím že tam bola aj na kontrole p.Vančurová. Tá by mala asi najlepšiu radu. ◄ reagovať

off katkaaa, 22.4.2016 o 18:41

asi som to dobre nenapìsala. švagor si chce spraviť prvý PL individuálnou formou, tak je zvedavý, či sa to dá a kde. viete poradiť? ďakujem. ◄ reagovať

off Stagstalker, 22.4.2016 o 13:57

Vrátim sa ešte k poplatkom za vystavenie trofeje na chovateľskej prehliadke, ktoré tu spomenul Apple. Nebudem tu teraz rozoberať legálnosť či právnu/zákonnú oporu výberu daného poplatku, je to nekončiaca téma, v ktorej sa každá strana oháňa "svojim právnym názorom", pričom aj napriek zjavným nezrovnalostiam nie je v súčasnosti záujem v tejto problematike "poupratovať". Z pohľadu jednoduchého človeka, je však výber takéhoto poplatku neopodstatnený, zaťažujúci a je len hanbou SPK, že dovolí jednotlivým OPK niečo takéto zaviesť a vyberať. Na jednej strane je poľovník v zmysle zákona o poľovníctve povinný predložiť poľovnícku trofej na chovateľskú prehliadku a to pod hrozbou priestupkového či disciplinárneho konania v prípade nesplnenia tejto povinnosti, na strane druhej aj v dnešnej dobe, keď je občan pri slovenských mzdách žmýkaný rôznymi poplatkami a daňami z každej strany, sa pri finančne náročnom koníčku akým je poľovníctvo, nájdu ľudia, ktorí napriek týmto skutočnostiam bez zaváhania nemajú problém vymyslieť ďalší nezmyselný poplatok, ktorí musí poľovník v rámci svojho hobby zbytočne uhradiť. Priznám sa, neviem aká je výška tohto poplatku, ale nech by to bolo aj symbolické 1 euro (čo určite nie je), tu ide predsa o princíp. Vari sa neplatí každoročné členské? Nevyberie komora ročne dosť a to pri minimálnych spätných výdavkoch na poľovníkov? Veď poľovník si v dnešnej dobe platí za takmer všetko. Za poistenie, kontrolné streľby, predĺženie poľovného lístka, medaily k trofeji a už aj za povinnosť trofej vystaviť. O chvíľu budú spoplatnené aj návštevy v revíroch. Kde sa tie peniaze strácajú? Tento poplatok je rovnako absurdný ako vytváranie zisku z povinných odvodov istej zdravotnej poisťovne alebo poplatok bánk za vloženie peňazí na vlastný účet. Tu sa však bavíme o záujmovej činnosti, poľovníctve, to už naozaj budeme nenažraní v každom smere? Keď už dané OPK tak nutne potrebujú peniaze, nie je lepšou variantou dať symbolické vstupné pre laickú verejnosť? V zmysle uvedeného je v súčasnosti ešte dôležitejšie ako otázku povinného členstva v SPK (čo aj tak podľa mňa zmení len novela zákona o poľovníctve) potrebné legislatívne vyriešiť otázku určenia a zjednotenia poplatkov v rámci celej SR a stransparentnenie vynakladania finančných prostriedkov vybraných komorou od jej členov. Nie je predsa možné, aby poľovníci za poľovný lístok platný v celej SR platili v jednotlivých okresoch rozdielne poplatky za jeho predĺženie, platili rôzne poplatky za kontrolné streľby, ktoré si niektoré OPK ani vzájomne neuznávajú, resp. platili poplatky, ktoré niekde inde ani nepoznajú. Tu treba jednoznačne legislatívne stanoviť za čo sa poplatok vyberať smie, v akej výške a na základe čoho a kto môže daný poplatok vybrať,upraviť a zmeniť. Výška poplatkov by mala byť jednotná pre celú SR, zákonnom či vyhláškou stanovená a zverejnená. Či vari terče a lepky potrebné na kontrolné streľby stoja niekde rádovo o x eur viac ako v inom kúte SR? A kontrolóri na týchto streľbách sú niekde fundovanejší ako inde? Je vôbec prípustné, aby jedna OPK neuznávala a neakceptovala spôsobilosť poľovníka, ktorý vykonal kontrolné streľby v inej OPK, hoc sme "združení" v jednotnej SPK, pod ktorej záštitou a v zmysle jej smernice sú kontrolné streľby realizované? Naozaj neviem, či je ešte komora, resp. záujmová činnosť, v ktorej v rámci SR existuje väčšia anarchia v poplatkoch ako je to práve v poľovníctve. Niekedy mám pocit, že hocikto si na základe hocičoho stanoví poplatok, ktorí väčšina poľovníkov radšej zaplatí, ako by sa mala roky súdiť napr. o poľovný lístok odobratý pre "nesplnenie povinnosti.", pričom takto všetci živíme molocha, ktorého mešec si kontroluje len on sám. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 14

off katkaaa, 22.4.2016 o 12:54

poradte kde a za kolko sa da spravit polovny listok individualne, dakujem ◄ reagovať

off apple, 19.4.2016 o 16:57

kuzmican, nepitvaj na položky. poplatok je kriminálny, bez opory v zákone, je to len ďalší podvod boľševika. keby to spravil slušný človek, tak už má na krku policajtov. no tu rozhoduje mafia, posvätená dokonca ústavným súdom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off kuzmican, 19.4.2016 o 16:17

podľa vyhlášky náklady na dopravu trofeje na chpt hradí užívatel polovného revíru , ale platili sme aj náklady spojené s bodovaním trofejí , doteraz som si to neuvedomil že bez dôvodne a čo je zaujmavé platili sme aj za trofeje srnca 1.VT bez uvedenia bodovej hodnoty , budeme sa musieť pýtať prečo a ako to vlastne bodovali keď nemala trofej bodovú hodnotu , asi komisia vidí do budúcna len nepíše ◄ reagovať

off Hekler, 19.4.2016 o 15:08

stále sa divím, že poľovník ktorý niesol už trofeje na CHP niekoľkokrát zrazu zaplatí na CHP za vystavovanie bez toho aby sa opýtal prečo a na základe čoho ??? tomuto ja nerozumiem ... ako to vyberali ? za každú trofej rovnako ? tak to potom zabudli vyberať za spodné sánky holej ??? alebo ešte budú vyberať aj doplatky za medajlové trofeje ??? možno by som toto ani nemal písať lebo to zoberú ako návod ale mne nad hlúposťou niektorých poľovníkov zostáva stáť rozum ... lebo aj tí čo to vyberali sú predsa poľovníci ◄ reagovať

off apple, 19.4.2016 o 11:53

tie poplatky majú ten istý charakter ako iné vyberané komorou. no majú ešte jednu zvláštnosť: ako môže nejaká OP niečo schvaľovať, vyžadovať, keď zákon jej nepriznáva žiadnu právnu subjektivitu ... ◄ reagovať

off Hekler, 19.4.2016 o 11:34

no ak je to pravda, tak to je sila ... ale zároveň s ukážkou chamtivosti niektorých členov OPK sa tu žiaľ ukazuje aj veľmi nízka znalosť predpisov niektorých poľovníkov a žiaľ asi aj poľ. hospodárov ... až by som povedal že to neplatili poplatky za vystavovanie trofejí ale poplatky za hlúposť ... ◄ reagovať

off apple, 18.4.2016 o 18:10

presúvam príspevok... dám priebežný prehľad podvodníkov: martin, partizánske, topoľčany, rimavská sobota, spišská nová ves... takže tak. ◄ reagovať

off apple, 12.4.2016 o 19:39

a už máme štyri... ◄ reagovať

off Lysec, 12.4.2016 o 18:40

Aj v Turci sa platí... ◄ reagovať

off apple, 12.4.2016 o 9:15

už máme dve opk.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off olsd, 12.4.2016 o 0:36

Papo, nevytvaraj vymyslene rozbroje!!!! Nezastavam SPK , ale zas vymyslat si o plateni za vystavene trofeje to tiez neni fer.. Neznizuj sa na uroven SPK... Rasto ◄ reagovať

off apple, 11.4.2016 o 20:08

dusab, pri takejto rozsiahlej boľševizácii a rozvrate poľovníctva sa ti nedivím, že si ešte nepočul. no je to realita. ktosi sa tu kdesi nedávno rozčuľoval nad kolektivizáciou v 50tych rokoch, ale táto boľševizácia nevadí, ba dokonca má podporu. takže poplatky a výpalné je úplne v poriadku. a dám otázku všetkým: vysvetlite mi, ako môže byť členom komory právnická osoba.... ◄ reagovať

off dusab, 11.4.2016 o 18:03

Apple o takom poplatku som este nepocul. Proste nezaplatit a hotovo! ◄ reagovať

off pavian, 11.4.2016 o 16:24

Zdá sa, že voľbami sa baterky dobili, tak sa bude hrať možno vyšší level.. ◄ reagovať

off apple, 11.4.2016 o 9:41

snažím sa zistiť, kde všade tak robia, vraj je ich viac. kto vie, nech mi dá aspoň do pošty, alebo na mail ◄ reagovať

off Durell, 11.4.2016 o 9:31

Len mám strach, že sa to ujme. Dobré myšlienky sa šíria rýchlo a tie zlé ešte rýchlejšie . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off kaso79, 11.4.2016 o 9:01

Jaro a to kde? TO bude asi lokalny bisnis niekoho z OPK... ◄ reagovať

off apple, 11.4.2016 o 8:57

a že mňa to neprekvapilo.... :-D ale je to tak, mám k tomu aj listinný dôkaz. a nie ja som prekvapil, to boľševici v milovanej komore predsa, tým nie je nikdy dosť v podvodoch ◄ reagovať

on lanus, 11.4.2016 o 8:39

apple - Tak to si ma prekvapil; o platení za možnosť (presnejšie povinnosť ) vystavovania na okresnej resp. obvodnej chovateľskej prehliadke som nikdy ani len nepočul !!! ◄ reagovať

off apple, 11.4.2016 o 7:09

poprosím, zorientujte ma v platení za účasť (vystavenie) na chovateľskej prehliadke. na základe čoho opk vyberá poplatky od vystavujúcich majiteľov trofejí poplatok, akého právneho predpisu. dík. ◄ reagovať

off dusab, 22.3.2016 o 8:13

Preco by mali zabudnut na svoje predvolebne sluby? Uvidime ako to mysleli vazne, alebo to bola iba predvolebna retorika... ◄ reagovať

off Sager, 22.3.2016 o 6:45

tibor112-lenže tie dve strany už týždeň po voľbách zabudli na svoje predvolebné sľuby voči svojich voličov. Pochybujem, že svoj sľub daný poľovníkom v memorande dodržia. ◄ reagovať

zobrazené 401-440 z 726 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk