Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie.
Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie. ◄ reagovať
mojim obľúbeným nápojom je čistý vývar z môjho obľúbeného operenca (bažant poľovný) ochutený trochou sherry (recept britských gentlemanov), pre tých, ktorí ešte nepili sherry odkaz ◄ reagovať
presne ako napisal orol alias Jaro,do srnčieho gulašu je najlepši dat všetky kosti,ktore nam zo srnca ostanu a na takom zaklade potom dokončit gulaš,ale len prirodnými koreninami dochutit ◄ reagovať
SILNY PRAVY VYVAR je ZAKLAD DOBREHO PRAVEHO srncieho gulasu, t.j. pouzit HODNE KOSTÍ (rozsekanych) ako spikovych, tak aj rebrovych, pripadne z chrbta no a mäso je samozrejmostou. Cerstva paprika, olupane paradajky, zemiacik a potom uz len dobre prirodne koreniny, ingrediencie. P.s- zasadne som proti dochucovaniu gulasu a zvyraznovaniu jeho chuti a nepraveho vyvaru resp. jedal chemickymi dochucovadlami , ci aromami ( najmä glutaman ). P.s- huby nepokazia srnci gulas, ani kapka vina, ci piva. Niekto dava aj borievky, brusnice sice patria k divine, no skor ku svieckovej (omackam). ◄ reagovať
no v podstate nedaj tam nic z novodobej konzervacnej ponuky kecup horcica bujon vegeta leco a podobne speciiie hee len ci to bude aj chutne kedze sme uz na tento bordel naucili nase chute ◄ reagovať
Jsem pouhý konzument, umm akorát ohřát párky a kakao. Slyšel jsem, že někdo do guláše přidává doma pečený perník, někdo lžičku mleté kávy. ◄ reagovať
oj priateľu, toto je kumšt, ktorý ti dobrý guľášmajster len tak ľahko neprezradí, ledaže pod nátlakom .. :) no je tu jeden v Blavy, ktorý nepije, zato rád sám seba chváli, tak možnože on :) ◄ reagovať
nemáte náhodou niekto nejaký starosvetský recept na srnčí guláš? Niekto dáva, i prísady ako brusnice, hríby, tmavé pivo, myslím, že by sa mal srnčí guláš odlišovať od klasického nie len druhom mäsa ale i nejakými špecifickými prísadami. Za každú prínosnú radu vopred ďakujem! ◄ reagovať
Moj recept! Praženica -> vajcja(ja si davam 2-3), sol, korenie, štipľavá paprika, maslo! Do panvice dám lyžicu masla-maslo v nej roztopím-hodím tam vajcia(!!bez škrupinky)-zamiešam-posolim-pokorenim-popaprikujem-rozhodnem sa či chcem riedku alebo hustú-podavám! :) ◄ reagovať