M.K.P. AGRO služby
dnes je nedeľa,  23. február 2025,  meniny má Roman/Romana,  spln: 12. február 2025,  dnes východ slnka: 06:41,  dnes západ slnka: 17:18
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Recepty - diskusia

autor: off Edu
pridané: 26.9.2009 20:35
Pozrel som zopár receptov a pozerám ,že nejako málo sa tam debatuje :) Dosť receptov je podľa mňa od ľudí ktorí podľa mňa variť vôbec nevedia by nikdy nevarili . Kedže je varenie mojim dosť veľkým koníčkom prijal by som rady napríklad ohladne gulášu . Rada koľko kilo mäsa toľko kilo cibule asi nikomu nepomôže ,lebo to bude sladká cibulnačka nie guláš . Ak má niekto skúsenosť prípadne nejaké seriozne rady budem povdačný za skúsenosti .Ďakujem a pridám určite i ja niečo :)
počet zobrazení: 20 983
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia
 

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off MisiF, 2.3.2018 o 8:03

Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 67 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off MisiF, 2.3.2018 o 8:03

Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off goret, 30.3.2017 o 13:50

mojim obľúbeným nápojom je čistý vývar z môjho obľúbeného operenca (bažant poľovný) ochutený trochou sherry (recept britských gentlemanov), pre tých, ktorí ešte nepili sherry odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lubenko, 18.6.2014 o 20:26

presne ako napisal orol alias Jaro,do srnčieho gulašu je najlepši dat všetky kosti,ktore nam zo srnca ostanu a na takom zaklade potom dokončit gulaš,ale len prirodnými koreninami dochutit ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off orol, 18.6.2014 o 20:13

SILNY PRAVY VYVAR je ZAKLAD DOBREHO PRAVEHO srncieho gulasu, t.j. pouzit HODNE KOSTÍ (rozsekanych) ako spikovych, tak aj rebrovych, pripadne z chrbta no a mäso je samozrejmostou. Cerstva paprika, olupane paradajky, zemiacik a potom uz len dobre prirodne koreniny, ingrediencie. P.s- zasadne som proti dochucovaniu gulasu a zvyraznovaniu jeho chuti a nepraveho vyvaru resp. jedal chemickymi dochucovadlami , ci aromami ( najmä glutaman ). P.s- huby nepokazia srnci gulas, ani kapka vina, ci piva. Niekto dava aj borievky, brusnice sice patria k divine, no skor ku svieckovej (omackam). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off mirosz, 18.6.2014 o 16:13

no v podstate nedaj tam nic z novodobej konzervacnej ponuky kecup horcica bujon vegeta leco a podobne speciiie hee len ci to bude aj chutne kedze sme uz na tento bordel naucili nase chute ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off binka, 18.6.2014 o 13:14

Jsem pouhý konzument, umm akorát ohřát párky a kakao. Slyšel jsem, že někdo do guláše přidává doma pečený perník, někdo lžičku mleté kávy. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off goret, 18.6.2014 o 9:59

oj priateľu, toto je kumšt, ktorý ti dobrý guľášmajster len tak ľahko neprezradí, ledaže pod nátlakom .. :) no je tu jeden v Blavy, ktorý nepije, zato rád sám seba chváli, tak možnože on :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off steyr, 18.6.2014 o 9:21

nemáte náhodou niekto nejaký starosvetský recept na srnčí guláš? Niekto dáva, i prísady ako brusnice, hríby, tmavé pivo, myslím, že by sa mal srnčí guláš odlišovať od klasického nie len druhom mäsa ale i nejakými špecifickými prísadami. Za každú prínosnú radu vopred ďakujem! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Fill, 18.10.2009 o 22:54

Ohľadne toho gulašu niečo zistím od mojho starkého! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Fill, 18.10.2009 o 22:52

Moj recept! Praženica -> vajcja(ja si davam 2-3), sol, korenie, štipľavá paprika, maslo! Do panvice dám lyžicu masla-maslo v nej roztopím-hodím tam vajcia(!!bez škrupinky)-zamiešam-posolim-pokorenim-popaprikujem-rozhodnem sa či chcem riedku alebo hustú-podavám! :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 11.10.2009 o 16:08

a čo ešte? odbočil si od témy, nie? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 9.10.2009 o 17:44

:))))))))) aj to ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 9.10.2009 o 17:28

ajajajajaj.....:-D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 8.10.2009 o 19:53

Veru veru Evička všetko sa ukáže na živo :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off posed33, 4.10.2009 o 19:26

EDU :)) :)) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 4.10.2009 o 18:18

treba vyskúšať :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 4.10.2009 o 18:05

len neviem, či len neprovokuješ ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 4.10.2009 o 18:04

zase provokuješ?! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 4.10.2009 o 17:54

:)) to treba vyskúšať :)) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 4.10.2009 o 17:09

Ano Evička :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 4.10.2009 o 17:06

ty musíš byť potom riadne obratný ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 4.10.2009 o 14:59

Jasné Evulka ja všetko vo veľkom robím ! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lesnica1, 4.10.2009 o 14:43

:-D waw-takže vo veľkom a určite zištne, ale dobrovoľne