Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie.
Aj môj favorit medzi vývarmi je určite z bažanta, väčšinou si prsíčka vykostím tie sa dajú využiť na ďalších x spôsobov a ostatné ide do vývaru, robím ho z dvoch bažantov, s ktorých som predtým oddelil prsia, pridaním klasickej koreňovej zeleniny, po uvarení oberiem mäsko z kostí vrátim do polievky, nakrájam zeleninku a podávam, miluje ho celá rodina. Vynikajúci je tiež z prepeličiek, ktorý si vždy dávame v Srbsku keď na ne chodíme koncom leta, prepeličky majú biele mäsko veľmi podobné bažatiemu ale je ešte o niečo jemnejšie, prepeličky sú vynikajúce aj pečené obalené v plátku slaninky. Vynikajúci vývar je tiež z holubov hrivnákov ale holuby majú tmavé výrazné mäso, ktoré sa najviac podobá mäsu divých kačíc aj vývar je z nich tmavší chuťovo podobný hovädziemu. Z holubov tiež väčšinou vyberám prsia, ktoré dôkladne okorením čerstvo mletým čierným korením, drvenými borievkami trocha soľou nechám ich na noc chladničke a na druhý deň opekám na grile, stačí minútka z oboch strán a sú vynikajúce. Pre 3-4 osoby ich potrebujeme 5-6 kúskov a bude z nich aj vývar aj delikátna pečienka s pravou silnou chuťou diviny. Hrdličky moc neodporúčam majú podobné mäso ale je ho oveľa menej, hlavne prsíčka sú u hrivňákoch oveľa väčšie a mäsitejšie. ◄ reagovať
mojim obľúbeným nápojom je čistý vývar z môjho obľúbeného operenca (bažant poľovný) ochutený trochou sherry (recept britských gentlemanov), pre tých, ktorí ešte nepili sherry odkaz ◄ reagovať
presne ako napisal orol alias Jaro,do srnčieho gulašu je najlepši dat všetky kosti,ktore nam zo srnca ostanu a na takom zaklade potom dokončit gulaš,ale len prirodnými koreninami dochutit ◄ reagovať
SILNY PRAVY VYVAR je ZAKLAD DOBREHO PRAVEHO srncieho gulasu, t.j. pouzit HODNE KOSTÍ (rozsekanych) ako spikovych, tak aj rebrovych, pripadne z chrbta no a mäso je samozrejmostou. Cerstva paprika, olupane paradajky, zemiacik a potom uz len dobre prirodne koreniny, ingrediencie. P.s- zasadne som proti dochucovaniu gulasu a zvyraznovaniu jeho chuti a nepraveho vyvaru resp. jedal chemickymi dochucovadlami , ci aromami ( najmä glutaman ). P.s- huby nepokazia srnci gulas, ani kapka vina, ci piva. Niekto dava aj borievky, brusnice sice patria k divine, no skor ku svieckovej (omackam). ◄ reagovať
no v podstate nedaj tam nic z novodobej konzervacnej ponuky kecup horcica bujon vegeta leco a podobne speciiie hee len ci to bude aj chutne kedze sme uz na tento bordel naucili nase chute ◄ reagovať
Jsem pouhý konzument, umm akorát ohřát párky a kakao. Slyšel jsem, že někdo do guláše přidává doma pečený perník, někdo lžičku mleté kávy. ◄ reagovať
oj priateľu, toto je kumšt, ktorý ti dobrý guľášmajster len tak ľahko neprezradí, ledaže pod nátlakom .. :) no je tu jeden v Blavy, ktorý nepije, zato rád sám seba chváli, tak možnože on :) ◄ reagovať
nemáte náhodou niekto nejaký starosvetský recept na srnčí guláš? Niekto dáva, i prísady ako brusnice, hríby, tmavé pivo, myslím, že by sa mal srnčí guláš odlišovať od klasického nie len druhom mäsa ale i nejakými špecifickými prísadami. Za každú prínosnú radu vopred ďakujem! ◄ reagovať
Moj recept! Praženica -> vajcja(ja si davam 2-3), sol, korenie, štipľavá paprika, maslo! Do panvice dám lyžicu masla-maslo v nej roztopím-hodím tam vajcia(!!bez škrupinky)-zamiešam-posolim-pokorenim-popaprikujem-rozhodnem sa či chcem riedku alebo hustú-podavám! :) ◄ reagovať
ja som myslela do teraz , že všetci, čo varia s láskou len kecajú-ale ty si asi iný!
Netreba ale zabúdať na to, že čo si navaríš, to si aj zješ :-) ◄ reagovať
edu-všetko v pohode, len keby dačo, tak nezabudni, že to nesmieš dlho dusiť :-) ◄ reagovať
sniper100 vidím ,že tiež vieš ako s kačičkami :) Recept na guláš pridaj určite .
Lowec joooj na tom som zabudol ,že môže všetko i vybuchnúť . Ja som hovoril ,že na slivovicu treba dať pozor . ◄ reagovať
No ako pozerám priatelia som z toho troška zmetený, začalo to receptom podľa mňa na fajn guláš (čo ma zaujalo nakoľko varenie je aj moje veľké relaxačné hobby, hlavne ak sa varí pri dobrej partii a kvalitnej zálievke) a skončilo to pri akýchsi kulinárskych chuťovkách. Prvý krát si myslim, že niektoré recepty by mali byť iba 18+ :o) Ale zabavil som sa bohovo. Ten recept je celkom fajn, zopár rád pridám aj ja:
1. neprehnať zo zalievkou slivovice, ani na jednej strane...
2. finta s poliatim funguje len na naivnejšie kačičky, na tie skúsenejšie treba inú taktiku ošklbania
3. pozor na to aby po odhodení peria vás vaša kačička neprekvapila aj kožuchom a pod.
4. pred pečením zvyknem ešte kačičku poriadne osprchovať (najlepšie spoločne), je to príjemný začiatok pečenia a hlavne hygienický
5.POZOR hlavne nezabudnúť na ochranu resp. bezpečnosť pri práci.....o)
6. a pozor aby sa na vás po pečení kačička neprilepila...:o)))
A keby niekto naozaj chcel vedieť recept na guláš, môžem pridať aj mojou troškou...:o) ◄ reagovať
krásne ráno či den .
Tak edu robil som všetko ako si písal , kačku som povyzliekal ,aby reč nestála ,tak som ju naplnil všetkým ako sii písal ,slivka a pod. Ked sme sa dostali do fáze že ju dám do trúby neprotestovala len jedina maličkosť sa stala ,skoro sme doma vyhorely ,ked som zapalil trubu ta plnka spravila asi svoje nastal výbuch a bolo po pečení .Ležíme teraz spolu s kačenu na kramaroch na odelení popalenín , pozdravujem celu partu so serveru a ked sa dáme do hromady dojdeme vás kuk potom.
PS: to ošahavnie v Tescu mladých dievčat povyzliekaných v chladiarine neni zlí nápad ... tak som sa na tom zasmial. ◄ reagovať
edko, edko, aj ja som sa velmi dobre zasmiala, presne ako lowec, si proste kulinar na kadeco............ ◄ reagovať
Hm Lowec taká Kačena je veľmi speklitá záležitosť ! Viem lámeš si hlavu ako by som ju ja len dostal na pekáč a veľmi sa pri tom nenarobil . Veľmi správne uvažuješ . Ja totiž dlhodobo tento jav testujem a skúšam . Takže sa rád podelím o svoje skúsenosti . Takže zásada č. 1 je aj keď sa to môže zdať nemožné ,ale pri kačenách to tak chodí treba si dať pozor ako sa ti zbiehajú slinky a chováš sa ako hlucháň môže sa ti stať ,že sa ani nenazdáš a milá Kačenka už zrazu šklbe teba . Nuž odpoveď je jednoduchá vybral si si správnu Kačenku ! Ono totiž najlepšie sú 1000 týždňové tie sú najchrumkavejšie a práve tu hrozí symptom obráteného šklbania . Ale nič to kto túto fintu pozná Kačenka bude prv bez peria ako sa stačí zamyslieť nad šklbaním ! Takže ja by som ju urobil na divoko rýchlo a hneď . Žiadne vyčkávanie okamžite piecť . Niekedy to nie je jednoduché tak v takom prípade upusti od rád ,že kačku plniť jablkami a podobných hlúpostí . Ty sám dobre vieš čím ju chceš plniť ! Takže miesto jablk ti poradím račej jablkovicu ,slivovicu a iné dobe veci . Základ je 52 st. Potom Ti kačenka začne mäknúť .Pozor neprehanať to len jemne . Baňate poháriky kde je na dne asi 1,5 dl dva tri ! Inak zostane kačena pripečená a to je koniec divočiny ! No podme na krok č. 2 jemne kačenku nenááápadne podleješ ale hneď jej pekne všetko hodíš do pračky aby si nebol za zlého a vyperieš . Samozrejme podlievame až po čiastočnom naplnení destilátom . Upozorníš ju ,že práčku máš zo sušičkou a bude to veľmi rýchlo . Ponukneš jej niečo aby jej zima nebolo bez peria . Samozrejme všetko musí byť premakané do posledného detailu. Žiadna otázka alebo odpoveď ťa nesmie zaskočiť . Ja si takto z divočinou často debatujem vieš. Pozor ak neodpovedá už treba prestať s plnením slivovicou a asi už bude aj neskoro . Takže Kačku máme pekne vyčistenú bez peria naplnenú čiastočne . Pristúpime k vareniu . Viem pripadaš si blbo nahá kačka divoka podliata a naliata pred tebou aj ti jej môže byť ľúto ,ale lovecký inštinkt a hlad po kačke ťa premôže nič sa neboj ! Mohol by namietať napríklad pán Lukáč o humánnosti ,ale ja som ho videl v tescu ako ohmatával chladené kuriatka a tiež som ho neobvinil ,že je bestofilný nekrofil ! Takže další krok je už na gurmánovi . Čím to okoreniť ,ako dlho sa bude divočina robiť . Pozor priveľa plnky predlžuje robenie sa divočiny takže s tou slivovicou pomenej . Seba nepln alkoholom to by sa mohlo obrátit voči tvojim kuchárským schopnostiam. Plnku potláčame klobásou lebo nič nie je vhodnejšie lyžička,vidlička atd proste to nejde . Využívame všetky otvorené miesta striedame ich v akomkolvek poradí len aby sa plnka udržala v kačke . Dopečieme a schladíme mokrým pradlom lebo už nemáme prečo tajiť ,že naša pračka proste žiadnu sušičku nemá ! Dobrú chuť. ◄ reagovať
Stáva sa mi že idem na polovačku a ked sa vracam s polovky privedem domov aj kačenu a potom neviem čo snou . ◄ reagovať
EDU :: akú používaš metódu pri varení , robíš vajca na mäko či na tvrdo ??nechcem vyzvedať s tvojej kuchyne ale viš ..no ◄ reagovať
Ano pečiem a varím vždy s citom a láskou. Keď pozvem nejakú peknú devu na večeru aby mohla povedať na druhý deň " Edu to ale bola včera divoči
na" a nie že to bolo nemastné a neslané ako od doktora Bukovského. ◄ reagovať
hej... tak sa rehnim , ešte ma pokazíte.
EDU: vidím že pečieš a varíš rád ako aj s vajcama a nemaš problém upiect aj buchtu. ◄ reagovať
Lowec kvalitné buchtičky to je moja slabosť. Nemali by byť prekysnuté ,mali by byť z jemnučkého materialu nie krupice na pohľad skoro do hneda pripálené . Osobne plním zásadne tvarohom vyšlahanom s vajcami pozor len žltko pristruham troška citronovej šupky nech to vonia . Osobne mam doma vždy sprejovú šlahačku a šampus ,ale to už odbočujem zasa do tej divočiny. ◄ reagovať
Bystricka ja som nič nepoplietol . Čo nevieš , že ja som neomylný? :)) ps: dobrý pekáč je základ aby sa mohla začať robiť divočina .samozrejme ako bystricka mám tiež veľmi rád pikantnosti. Niekedy až privela . Nepohrdnem ani dobrou štavičkou a s chuťou vylizujem pekačik správna štáva je pri robení divočiny pre gurmánov veľmi dôležitá . Prajem dobrú chuť. ◄ reagovať
lowec, recept posli na adresu ediho, ten sa potesi, on take velmo rad ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.