Príspevok presunutý z diskusie Rossler titan6, docter 8x56, 270 w. ake najvhodnejsie strelivo? (autor: michal89).
michal/Edu - riešite dávno vyriešenú záležitosť ! Problém so zlou akomodáciou oka na červený bod (kríž) je potláčaný zmenšovaním jeho veľkosti; intenzity nasvietenia a hlavne možnosťou jeho zmeny sfarbenia na farbu zelenú !!! Zvlášť pre generáciu 50+ je to mimoriadne účinné opatrenie !!! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Rossler titan6, docter 8x56, 270 w. ake najvhodnejsie strelivo? (autor: michal89).
suhlasim, ja mam podobnu sice aj z bodom na Leupolde a myslim ze je to jedna z najlepsich osnov. Moj nazor. ◄ reagovať
EDU plne s tebou suhlasim, aj mna tato osnova najviac oslovila..taku mam aj na bushnelli a som spokojny, len kvalita skla je asi slabsia kedze za šera sa mi rozplyvaju obrysy. A s tym červenym bodom tiez suhlasim, nejak ma to neokuzlilo a ked nevidim jasne zver ako mi stoji tak si nedovolim strielat ani s červenym bodom. ◄ reagovať
motaq ja mám A 7 najviacej mi zatial vyhovovala. ◄ reagovať
tu najdes osnovy schmidt&bender pri 8x56 klasik odkaz ja by som volil A7 ale podla tvojho popisu asi teba skor oslovi A8. ◄ reagovať
Je to výborná kombinácia. Po červenej bodke mne osobne nikdy srdce nepišťalo.Cez deň nie je potrebná v noci keď vidíš zver vidíš aj osnovu . Ak zver nevidíš osnova Ti je k ničomu. Samozrejme bodka sa dá na intenzite zjasňovať alebo naopak . V každom prípade svetlo do oka ti už viac či menej nutí zreničku oka na zužovanie čím znižuje tvoje zrakové schpnosťi . Rossler je super guľovnica ,schmidt&bender výborná značka puškohľadu .Pevné ohnisko 8x56 má svoje veľké výhody najmä pri postriežke a posliedke.Ráž 270 W je pre Slovensko jeden z najoptimálnejších. Čo sa týka osnovy mal som ich viacero od červeného bodu cez T osnovu . Najviacej mi vyhovovala osnova nitková po stranách zhrubnutá neosvetlená.Nikdy sa mi nestalo ,že by som videl zver ,ale pre neviditeľnosť osnovy by sa mi nedalo zamieriť. To sú iba moje subjektívne skúsenosti . ◄ reagovať
Chcel by som osnovu s hrubím krížom doplnenu nitkovym, maju viac podobnych osnov na vyber ... je tam kvalitne sklo takze z toho istotne vyplíva aj dobra viditelnost za zhoršenych svetelnych podmienok..mal som možnost sa pozriet cez swarovskeho v noci a vobec by som ani nepotreboval červeny bod...tak jasny obraz mal.. a navyše zakon zakazuje lov mimo splnovych noci atd. ved viete :D ◄ reagovať
suhlasim s lanusom, kombinacia ako take je viac ako dobra az na ten puskohlad bez bodu, ak 56 tak urcite s bodom, ak ho nebudes pouzivat akoze "na noc" tak je 56 zbytocna uplne staci max. 50. Docter ci Schmidt je v podstate viac menej jedno. co sa tyka streliva, ja pouzivam do 7x64 (co je podobny kaliber) RWS ID Clasic 11.5G (kedysi sa oznacoval ako TIG) a som spokojny. ale co v pripade .270Win tak to bude tazsie (mensi vyber streliva v pripade RWS a aj Normy) ID Clssic pre .270Win nie je. Ale bude ma zaujimat ake ma kto skusenosti. ◄ reagovať
michal89 - kupovať puškohľad s priemerov objektívu ø 56mm t.j. akože "na noc" bez osv.zámernej osnovy je nezmysel,lebo cieľ s ním síce uvidieť môžeš ,ale pre splynutie kríža s pozadím nezamieriš (jedine ak s použitím "vačkového" mesiaca)! ◄ reagovať
Perfektná zbraň, zhodou okolnosti mam aj 550Lux v kal.7x64, rossler 308w, presná má walter hlaveň, je ľahšia, čo mi vadí že nemá schránku ale zásobník na 3náboje, keď som dokúpil na 5nábojov trčí z pažby a vadí pri držaní. Inak som s ňou veľmi spokojný. pri použití lepších nábojov , nie sielier, má na 100m rozptyl do 3-4cm. Má výborné otvorené mieridlá lepšie ako 550ka. ◄ reagovať
Viete o tom, že na Rossler Titan je vhodná montáž Leupold QR ? Pasuje na púzdro záveru ako originál, mal som ju namontovanú na svojej guľovnici Rossler. Je absolútne spoľahlivá, možnosť použitia viacerých puškohľadov a 100%-né držanie nástrelu. Špičková kvalita a spoľahlivosť za dobrú cenu. Bližšie informácie na 0905634750 ◄ reagovať
Edu - už to sledujem dlhšiu dobu,ako to niektorým pripomínaš, že sú zábudlivý čo sa pýtajú a niektorí sú ozaj schyzofrenici. ◄ reagovať
army9 veď ok, ja sa toho nebojím,len či si pochopil čo som týmy myslel. ◄ reagovať
Ja teda neviem Poacher či sa pridržiavam temy keď to mne vyčítaš ale čítaj sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TÉMA
aky mate nazor na Rossler Titan 6. Ze vraj je minimalne tak dobra ako CZ 550. Ma ju niekto a ake ma skusenosti?
Dakujem
a tvoje odpovede sú :
Poacher 13.01. 2010, 13:43
No a ešte jedna vec v niektorom z Decembrových čísel našich poľ. časopisov, nepamätám si už v ktorom (ale zistím ak treba) je článok o chlapíkovi ktorý analyzuje lov na diviaky a sú tam aj nafotené zásahy zveri priznal že už 2x sa mu stala nehoda s Blaserom v kal. myslím 9,3 x 62 a to tým, že pri rýchlom v prebíjaní nedotlačil záver dostatočne, pričom výstrel bol možný ...
Poacher 13.01. 2010, 13:39
Celkovo Blaser nie puška s ktorou idú ľudia do Afriky na väčšiu zver a nie je to len kvôli záverovému systému ...
Takže moja otázka je : Nie si schyzofrenik ??? ◄ reagovať
Iboo "zvyk je zelezna kosela". 1000-krat bude ta brokovnica zlomena a raz sa na to vplyvom nejakej stresovej situacie zabudne . Vystrel "do neba" moze odvratit katastrofu . Mne vzdy vtlkali do hlavy , ze so zbranou sa VZDY zaobchadza tak ako s nabitou ! ◄ reagovať
BLASER300VM vidis mne sa to nestane takze najvyssi cas aby si oprasil BENELLI : )) ◄ reagovať
Ok Edu, len treba reagovať na aktuálne príspevky nie na to čo nie je predmetom dikusie ... ◄ reagovať
Blaser a na čo polovali s tými kalibrami ? na byvola, na leva, na tigra ? Mne osobne envadí keď an niekoho meirim, meirim doslova rád :))))Ale nájdu sa aj takí experti, ktorým vadí ked na nich ukazujú aj hlavne zalomenej brokovnice.... ◄ reagovať
Ja zasa osobnu skusenost prezentujem. Nie raz som nedotlacil zaver, oci mam zatial obe a bola to moja chyba, nie zbrane, ze nevystrelila. Najlepsie je, ked ju nesanujes a sotis ten zaver dopredu podobne ako na samopale. Vtedy nehrozi ziadny problem. Puska zacvakne a striela. Ved na to ju vymysleli. ◄ reagovať
Poacher ja som čítal ,že Elvis ešte žije aj to že Hitler bol žena ba i to že zetka je najlepšia guľovnica na svete a kvalitnejšiu ešte nikto nikdy nevyrobil tak iba reprodukujem . Musíš viac čítať . ◄ reagovať
Edu to čo tu predvádzaš je prejavom Schyzofrénie, sám si tú Z-tku vymyslel a sám si ju aj predhadzuješ a aj ňou argumentuješ aj keď o nej nikto nepíše okrem Teba. Alebo že by sa jednalo o básnické otázky?
Blaser - ja som to len t čítal preto reprodukujem tak ako som to prečítal, bez pridávania ... ◄ reagovať
Ked nedotlacis zaver, zbran nemoze vystrelit, pretoze udernik nedociahne na zapalku. On sa zasa 5 mm nevystrkuje. ◄ reagovať
Takže do afriky jedine zetkou ? Dobre som to pochopil? Prípadne bukové Zhčko? ◄ reagovať
Stalo sa aj mne, ze som nedotlacil zaver, ale ozvalo sa len cvak a smiech srnca a spolocnika plus moje nadavky. Raz som si nevymenil orech pri zmene kalibra z 300 na 6,5. Napriek tomu, ze som si to vsimol a zaprisahal sa, ze nebudem strielat v zapale loveckej vasne som sa neudrzal a vypalil som po diviakovi. Bez problemov puska vystrelila, ale nabojnicu som musel vytriasat, lebo ju magnumovy orech nevytiahol. Diviakovi to vsak bolo uplne jedno. ◄ reagovať
Iboo, Tebe odkedy vadi, ze mieris na niekoho? :o))))))))) Mam vedomosti, ze nikto v Afrike nema problem s Blaserom, ale Ty budes mat asi hodnovernejsie info. :o)))))))) Priatel tam poloval s 270W a druhy s 3006. Ziadny problem. ◄ reagovať
No a ešte jedna vec v niektorom z Decembrových čísel našich poľ. časopisov, nepamätám si už v ktorom (ale zistím ak treba) je článok o chlapíkovi ktorý analyzuje lov na diviaky a sú tam aj nafotené zásahy zveri priznal že už 2x sa mu stala nehoda s Blaserom v kal. myslím 9,3 x 62 a to tým, že pri rýchlom v prebíjaní nedotlačil záver dostatočne, pričom výstrel bol možný ... ◄ reagovať
Celkovo Blaser nie puška s ktorou idú ľudia do Afriky na väčšiu zver a nie je to len kvôli záverovému systému ... ◄ reagovať
Edu -nie. Som jeden z tých zastaralých ľudí, čo majú radi kľuku. O tom, že je to reklamný ťah- samozrejme. pokial by to bola fikcia tak prosím,a le stalo sa to! Kdesi som čítal o zasekávaní sa nábojnice v puške R93 pri klaibri 300WinMag, samotný pán Hanák na myslivost.cz písal, že je to akási chyba týchto pušiek...k R8mičke - to že je tam schránka vymyslená tak ako je -budiš, ale že vyberáš "zásobník" aj so spúšťou, tak to nie.Designovo ako som písal - páčia sa mi, ale zavreté. O tom hladisku že najbezpečnejšia puška aj pre okolie, je zalomená/s vytiahnutým záverom v prípade R93/R8 ju posúva (s vytiahnutým záverom) designovo hlboko dole (odvovlávať sa na fakt, že neodistená puška nieje natiahnutá v prípade bleskurýchleho uúpokojenia sa, že ten a ten má pušku naozaj vybitú keď mieri mojím smerom je dosť ťažké). To že systém zvláda aj ťažké tropické kalibre, všetka česť, aj kamošova bývalá domarobená brokovnica z poznkovanej rúry zvládala 16tku brok, no nedožila sa sotva 150 výstrelov. Kdesi som čítal, že v niektorých kolóniach v Afrike kde ponúkajú lov nebezpečnej zveri ťa nevpustia s puškou s kalibrom menším ako 9mm a s puškou s Blaserovýcm systémom. Prečo ?? ◄ reagovať
Iboo a čo R8 ???
odkaz />
Ps: mne práve ten záver imponuje !!! A to i v niekoľkonásobne ťažších tropi kalibroch ako je klasická sedmička a zvláda ich na výbornú ! Ano nehody a recencie to sú reklamné ťahy bežné v konkurenčnom boji . ◄ reagovať
MSmarian dobre píšeš s tými náhodami, lenže pokialti roztrhne hlaveň,a lebo zlyhá poistka, nemusí nastať tak závažné zranenie ako keď ti vytrhne záver dozadu. V každom prípade videl som aj vyrazený záver na bežných "mauserovkách", aby to bolo kóšer. Mne sa Blaser R93 nepáči kvôli tomu táveru, inak design má fajný. ◄ reagovať
Marian dakujem,, myslel som si ze ked ma vypise ze aspon mozem chodit do hory častejšie lenže som som teraz na tabletkach od bolesti zavisli,, ale volal mi hospodar aj on je chory tak sa budeme liecit spolu,, blaser asi v takýchto veciach zaostava, couž ◄ reagovať
novinka to je, lenýže Blaser to ešte nemá v programe...sakra ◄ reagovať
to mi je moc luto, že si chorý, dúfam, že čoskoro vyzdravieš ◄ reagovať
ako som si predlzil prazdnini dostal som zapal priedušiek , zelezna pažba to je niaka novinka tusim ◄ reagovať
glen, sem tam? to je asi taka pravdepodobnost ako vyhrat v športke.
Niekde zlyhá poistka,m niekde záver, niekde ti roztrhne hlaven, každá má niečo ◄ reagovať
lenže nie je nerez ako nerez ◄ reagovať
MSmarian R 93 "železnú pažbu" nepotrebuje,stačí že má "super záver",ktorý sem-tam preletí niekomu cez hlavu :))))))))) ◄ reagovať
Keď solimkenajovi zhrdzavie nerez,tak určite aj plastová pažba :))))))) ◄ reagovať
železná pažba? to je nejaka novinka? To nema ani Blaser ..........t oteda ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.