Príspevok presunutý z diskusie prosim radu...rosler titan 6 (autor: lacis16).
ja by som ešte pridal Haenel Jager 10 ◄ reagovať
tiez sa priklanam k Antonio Zoli ◄ reagovať
Samozrejme ,že čz na rosslera nemá v ničom nie to v kvalite hlavní váhe možnosti vymeniť hlaveň ani v dezingu . Takže u mňa oproti čz má rossler všetky + . Ďalším hráčom na trhu je v tejto cenovej kategóri Antonio Zolli . Špičková kvalita za výborný pomer kvality a ceny . ◄ reagovať
Určite každému sadne niečo iné, ale čo sa týka kvality tak myslím, že tu je to na strane Rosleru. Hlaveň vyrába Lothar Walther čo je firma, ktorá dodáva hlavne aj napr. do Blaseru ◄ reagovať
mal som tu pušku a som rad ze som sa jej vtedy zbavil/problem so spuštou a zasobnikom/ za tie peniaze si kup Browning Eurobold a budes urcite spokojnejsi ◄ reagovať
Mam presne tu zbran,v kalibri 30-06.Som nad mieru spokojny.Ale chod vyskusaj si ako Ti ktora padne do ramena a oka.Vies,ze kazdy svoje chvalit budeme:)Stastny vyber! ◄ reagovať
podľa mňa CZ na rossler nemá, chod záveru, povrchová úprava, presnosť hlavne, možnosť výmeny hlavne, toto hovorí pre rossler, je to len môj názor ◄ reagovať
Myslím, že tu už bežala táto téma. Chod, zober zbraň do ruky a uvidíš. Mne pripadala ako hračka, dosť chladná , surová. Radšej som zobral CZ ◄ reagovať
Zdravim, ja ju mam v kalibri 30 06 Sprg, som velmi spokojny. Strielal som z toho 11,2 gr Sellier Bellot, presiel som na 14,3 gr Sako Hammerhead, mam pocit, ze trochu viac zacala kopat, ale mozno je to len subjektivny dojem...Presnost je OK, drevo krasne a hlaven + zelezo sa neda porovnat s CZ ci ZKK, podstatne odolnejsia proti hrdzi. Mam zasobnik aj na 5 nabojov, aj na 3, pouzivam ten na 3 a v pripade potreby davam este jeden do hlavne - uplne staci, nikdy som nepotreboval viac ako 2 rany:-) Inac sa dobre nosi tym ze je lahsia. Asi tolko... ◄ reagovať
Zdravim, mate este niekto skusenosti s touto zbranou? Napište prosim svoje skusenosti a vaš nazor. Dik ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Rossler titan6, docter 8x56, 270 w. ake najvhodnejsie strelivo? (autor: michal89).
Príspevok presunutý z diskusie Rossler titan6, docter 8x56, 270 w. ake najvhodnejsie strelivo? (autor: michal89).
ja používam do 270 Norma oryx 9,7 g a som s nimi veľmi spokojný, predtým som používal SB ale stredná až nízka kvalita. S 270 poľujem na všetko. Túto sezónu som strelil kanca a ostal v ohni. Mám na tom 4x40, hrubý T kríž a zatiaľ mi vyhovuje. Moja priemerná vzdialenosť streľby je 60 m. ◄ reagovať
m98 - osnova č.11 (Absehen Invariant) je zriedkavá,má "špeciálny " tvar so zúžujúcimi sa ramenami, bola používaná v "starých časoch" pri variabloch! V súčasnosti sa "utopené T-čko" vyskytuje najmä u puškohľadov ázijského pôvodu majúcich žiaľ horšiu priepustnosť skiel, ktorým toto lacné a jednoduché vylepšenie pomáha pri optimalizácii možnosti zamierenia . ◄ reagovať
lanus - 1 a 11. Myslím tým číslo osnovy, pri nemeckom značení. ◄ reagovať
ja mam ten prvy model,doteraz som s nim bol spokojny ale teraz uz pochybujem,uvidime co prinesie zmena ◄ reagovať
baxik - Aj medzi "T-čkami" je pri použití v zhoršených svetelných podmienkach diametrálny rozdiel;nie každý totiž zaregistroval ,že sú v podstate 2-typy a to so zámerným hrotom vo výške hornej hrany vodorovných ramien (síce najviac rozšírený,ale najhoršie použiteľný;"navádzajúci"na nadstrelovanie); druhý typ podstatne "ergonomickejší" má zámerný hrot vo výške stredu vodorovných ramien ("utopené T-čko),umožňujúci využitie "centrovacích" schopností oka (niečo na spôsob dioptra)! ◄ reagovať
Irentka sám vidíš čím si prešiel a dostal si sa tam kde si chcel . Jager68 nikdy som neradil nič zlé . Rossler za tie peniaze je výborná voľba a vždy je priestor pre zakúpenie novej hlavne alebo úprav. ◄ reagovať
ja mam puskohlad Seadler 3-9x56,bez bodu a chcem to zmenit tento rok minuty nejaky diviaci,mam tam hrube T,asi sa mi zhorsil zrak a aj zasahy boli strasne hore aj ked som si daval nato pozor a pritom na terc v poriadku,to tecko na diviakovy strasne skresluje a pritom obraz je perfektny aj pocas zlych podmienok,chcem si na buducu sezonu objednat variabil s bodom,pevne zvatcenie by som nekupoval lebo ked ti pride diviak na blizko nic neuvidis ◄ reagovať
Začínal som s W270 ZKK 600 Meopta 4x32, potom ruský puškohľad 8x56 a nakoniec Nikon monarch 2,5-10x56 IL. Som vo vekovej skupine 50+,posledný puškohľad je výborný na štand aj na posed. Svetelný bod používam zelený. Istota pri streľbe so svetelným bodom je mnohonásobne vyššia. Strelivo som odskúšal S@B SP, PTS a XLC, Norma vulkan a oryx.Zoradil by som ich od najlepšieho vulkan, XLC, PTS, oryx a SP. W270 je vynikajúci kaliber, ale prešiel som na 8x57IS sauer 202 z dôvodu, že som ľavák, a to je iné kafe. V osmičke som začal používať RWS H mantel - vynikajúci, chcem ho odskúšať aj vo W270. ◄ reagovať
A k tomu mieridlá "fiber optics" ! ◄ reagovať
Slušne to vyzera s naj.drevom a 56cm laufom..aj ked je to Rosler... ◄ reagovať
ta celopazba luxus sa mi veeelmi popacuje. ◄ reagovať
samozrejme rossler sa dá poskladať s famoznym drevom exklusív ,zlatou spúšťou i vybrať si mieridlá. Excelentná zbraň !!! ◄ reagovať
michal 89- keď budeš klikať v tom odkaz na jednotlivé komponenty (pažba,hlaveň, záver, atd..)poskladáš si zbraň akú potrebuješ. ◄ reagovať
červený bod určite a čo sa týka streliva tak od amerických výrobcou neobanuješ ◄ reagovať
pavol68 - presne tak..chcem peknu a lahku zbran ktora mi bude dlhe roky služit a bude sa mi hlavne pačiť... a po dnešnej skusenosti uz chcem aj ten červeny bod jednoznačne..vystrelil som na diviaka asi 60,70 metrov za pomerne zlych svetelnych podmienok no zlakala ma k tomu menšia vzdialenost ze hadam dobre trafim a diviak nenznacil, odskočil do hory..rano spravime dohladavku..uvidim..ale stred križa som skoro ani nevidel..vlastne križ čierny,diviak čierny..nič moc .. ◄ reagovať
Zdravím Ťa Michal89.Z Tvojho dotazu vidno,že si chceš zaobstarať a vybaviť zbraň, ktorá bude Tvojou srdcovkou. Rozhoduješ sa pre kvalitnú značku, kvalitnú optiku a k tomu treba ešte kvalitnú oceľovú montáž a kvalitné strelivo.Takto vybavená zbraň Ti bude slúžiť k spokojnosti " naveky" a nebudeš musieť hľadať zase niečo nové a " lepšie". Namiesto 8x 56 by stačil aj 7 x 50, je na zbrani estetickejší a v svetelnosti za šera až tak nezaostáva. Ale osvetlený bod by som volil určite, je to výhoda aj za šera a pri splne. Intenzita svietivosti sa dá nastaviť a vôbec neoslepuje oko . Ja si ho nastavujem len slabo, že ho vidím skôr ako hnedý bod, nie ako červený. Takže obrysy tela zveri sú dobre viditeľné. Ráž 270 W je na naše podmienky ideálna, to popisujú aj íní v literatúre a našich časopisoch. Najviac druhov streliva vyrábajú " domáci" američania. Len k nám všetko nevozia ale určite sa dá vybrať kvalitný náboj s kvalitnou strelou aj od európskych výrobcov. Náš európsky kaliber 7 x 64 ( konštruktér W. Brenneke) je odpoveďou na americký 270 W. Je " tučnejší" o 0,1 mm avšak laboruje sa o niečo ( 1 - 2g) ťažšími strelami, čo je výhoda pri love v našich podmienkach.Balistické vlastnosti pri rovnakej hmotnosti striel sú skoro zhodné. Európske muničky robia tento kaliber v širokom spektre striel. Ak si už, ako píšeš rozhodnutý pre 270 W, určite je to dobrá voľba. Už len kvalitnú optiku, montáž a strelivo ( ja by som volil najťažšie strely). Kvalitná zbraň s kvalitnou výbavou Ťa bude sprevádzať veľa rokov a budeš s ňou spokojný. Lovu a lesu zdar. ◄ reagovať
Edu- vso jasno,ako hovoria rusi, brano11- Rossler sa vyrába iba v zásobníkovom prevedení na 5 alebo 3 náboje, ale 5- ranový trčí - pozri tu odkaz ◄ reagovať
brano11 asi iba v zásobníkovom.Je to logické lebo schránkové by sa nepredávali . Fero proste všetko musí slúžiť :-D Kedže moja priateľka má 18r slúžiť musí naozaj všetko :-D ◄ reagovať
Edu - samozrajme, tak som to myslel, bavíme sa o zákonnom spôsobe lovu.., edu aj mne to zatiaľ slúže,ale musíme upresniť čo...:D ◄ reagovať
gulovnice ROSSLER vyrabaju aj v schránkovom prevedení alebo iba v zásobnikovom?Ďakujem ◄ reagovať
lanus presne na to je fórum aby sme si poradili aké ma kto skúsenosti . Reklama môže byť diametrálne iná. Ty si poradil určite dobrú vec ktorú maš vyskúšanú a funguje to ma teší. Fero už v 45 rokoch nemôže mať človek zrak z procesu starnutia v poriadku. Nie to v 55. Ja strielam hodinu po západe alebo pred východom prípadne za mesačného svitu . Vtedy je dostatočne vidieť i neosvetlenú osnovu . S baterkou nepoľujem aj ked obaja vieme koľko poľovníkov ju má :-D Každý máme zrak iný . Jeden potrebuje okuliare od dieťaťa iný až v 45 rokoch. Mne to zatial slúži tak preto táto skúsenosť . ◄ reagovať
Edu - Ty si znovu zamieňaš skutočnosti ;je rozdiel medzi "niečo vidieť " a pokladať za potrebné na to reagovať ! Čo sa týka svietiaceho bodu tak napr. pri Nikonoch , väčšina užívateľov si za šera prepína na "zeleno" a červené podsvietenie používa cez deň v kombinácii protisvetlo/hlboký tieň ! Odporúčam každému, keď nie kúpiť tak aspoň dôkladne vyskúšať predmetnú vymoženosť ,je to dobrá skúsenosť pri rozhodovaní "čo kúpiť" ! ◄ reagovať
Edu- miešaš tu hrušky s jablkami, svietenie na zver je jedna vec a akomodácia ľudského oko iná. Lanus máš absolutnú pravdu v oboch príspevkoch. Edu"ja to neriešim", ale budeš, keď budeš mať 50++ a budeš chcieť loviť v noci, budeš musieť, inač ti garantujem, že zásah bude inde ako si si myslel. Boli iní frajeri, strieľali súťaže a uznali že v neskoršom veku sú oči v prdeli a osvetlený bod je super. Keď som bol mladší "šus" po šíne nebol problém. Bohužial teraz je iná realita a Meostar 3-12 x56 RD R1 s osnovou 4C je dobrá vec, okrem iného na ten osvetlený bod sa dá aj dobre zaostriť a máš zaostrené aj na cieľ, pokiaľ tam nemáš nastavovanie paralaxy. Intenzitu si nastavíš takú aby ťa neoslňovala. Iba typ pre tých čo myslia, že v noci je osvetlený bod nanič. Zamier napr. na diviaka na komoru keď bude stáť a potom si zapni osv. bod, uvidíš kde si mieril. ◄ reagovať
Že či je to opatrenie naozaj také účinné ako tvrdí výrobca ?Lebo to tvrdili aj pri tých baterkách výrobcovia :-D "Problém so zlou akomodáciou oka na červený bod (kríž) je potláčaný zmenšovaním jeho veľkosti; intenzity nasvietenia a hlavne možnosťou jeho zmeny sfarbenia na farbu zelenú !!! Zvlášť pre generáciu 50+ je to mimoriadne účinné opatrenie !!!" ◄ reagovať
Edu - Tej Tvojej poslednej vete fakt nerozumiem ! ◄ reagovať
lanus samozrejeme jeden odskočí druhý stojí. Skutočnosť je však taká ,že vidia tak biele ako červené i zelené svetlo . Kto vie či to tak nie je aj s tou osnovou . ◄ reagovať
Edu - so svietením na diviaky je to úplne inak !Ony síce videli aj vidia svetlo biele;červené aj zelené ... avšak pokiaľ nezískali s touto "záležitosťou" zlú skúsenosť (guľu do kožucha) nemali dôvod naň reagovať !!! ◄ reagovať
lanus ja to neriešim . Vyriešené bolo aj svietenie červeným svetlom na diviaky ktoré nemali vydieť .Teraz vymysleli zelené ,ale odskakujú aj po ňom . Osobne mi červená bodka nesadla ako ani T osvova či osvetlená alebo neosvetlená. Komu sa páči osvetlená osnova nemám nič proti tomu ani to nevyvraciam . Vo veľkej miere to záleží na tom ako komu čo vyhovuje. Najhoršia osnova je na moje gusto T. S tým by som nechcel poľovať už nikdy. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.