Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vaše skúsenosti a postrehy s Mannlicher Luxus - classic - diskusia

autor: off orim
pridané: 25.8.2009 18:00

Môžte napísať skúsenosti s touto zbraňou. Aku montáž na ňu je najlepšie. Ďakujem

počet zobrazení: 18 217
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 121 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off renderko, 7.3.2012 o 0:56

No práveže tu. Čo som ja pozeral, tak tu sú len tie hrubé. Kamarát si nechal od suseda pilota doniesť priamo z US s tenkým, len s rizikom, že prípadná reklamácia padá. :( ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off motaq, 6.3.2012 o 10:52

to mal dovezene z US alebo to kupoval u nas v SR? krize robia rozne, aj hrubsie a jemnejsie.... ◄ reagovať

off renderko, 5.3.2012 o 22:10

tot sa jednému čosi na ňom poondialo a reklamácia, keďže je to americká potvora trvala 4 mesiace. A teraz tam pchajú nejaké hrubé kríže, a to sa mi moc nepozdáva. Aspoň na tých, čo som ich videl. ◄ reagovať

off motaq, 5.3.2012 o 19:36

renderko a preco si nechcel Leupold? ◄ reagovať

off renderko, 4.3.2012 o 21:31

pôvodne som ani ja nechcel meoptu, ale Leupolda som nechcel a v takej cene ako som to dostal nič lepšie asi nebolo. Bol mi ponúkaný kahles ale ten bol raz tak drahý.:( Strelivo: Kúpil som RWS uni classic 19 gr. ◄ reagovať

off 3006sprg, 4.3.2012 o 20:35

ja osobne v tejto cene by som radsej isiel do browningu ◄ reagovať

off peters, 4.3.2012 o 20:11

bez tej meopty to aj ja v buducnosti planujem kupit. tak ti co pisete ze mannlicher classic nie tak preco? co by ste brali namiesto neho? ale zas R93, R8 nie. jo a v podobnej cene. renderko: nech ti mannlicher s meoptou dobre sluzia :-) ◄ reagovať

off 3006sprg, 4.3.2012 o 18:22

uz ked to mas tak to je snad jedno co ti nato povieme nie? ale neboj sa, sklamany by si nemal byt ◄ reagovať

off laco11, 4.3.2012 o 18:21

...kaliber dobrý...dôležitá je voľba streliva...v tomto kalibri používam normu oryx 21,1 gr. ... komfort... ◄ reagovať

off renderko, 4.3.2012 o 18:11

ešte som zabudol že 9,3x62. :) Puška sa mi zapáčila, má ju sused a ten už čosi zbraní vyskúšal. ◄ reagovať

off laco11, 4.3.2012 o 18:07

...možno by som si prišetril a išiel do luxu, ale nie najnovšieho... ◄ reagovať

off Blaser300VM, 4.3.2012 o 18:05

Uz si len glancuj, ked si si to kupil. ◄ reagovať

správca MMasska, 4.3.2012 o 17:55

nieje to podla mojho gusta ale ked to uz mas tak asi vies preco si si to pozhanal, ale mne to nesedi. MOJ NAZOR ◄ reagovať

off laco11, 4.3.2012 o 17:42

...na puške dosť umelohmotných prvkov na môj vkus...optika primeraná zbrani... ◄ reagovať

off renderko, 4.3.2012 o 17:38

steyr mannlicher classic + meostar R1r 3-12x56 RD -

Už to mám kúpené, len ma zaujíma čo vy na to?

◄ reagovať

off ANDELIK, 13.8.2011 o 21:39

Mam kamarata vlastni tuto zbran kal.9.3X62 asi 2 mesiace vystrelil 5 naboje znacky norma a mu na 10siatich cm vypadala hlaven tak tomu nerozumiem poradte ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Edu, 12.7.2011 o 23:35

milanm každopádne si si vybral kvalitnú zbraň . Gratulujem ◄ reagovať

off glen, 10.7.2011 o 10:35

Tento bol s Mannlicherom Luxus tiež určitý čas spokojný,ale asi už nie je !? odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off milanm, 7.7.2011 o 13:56

Keď som v minulom roku šiel k Fraňovi do Nitry kúpiť novú guľovú zbraň, stále som nebol pevne rozhodnutý čo kúpim. Rozhodoval som sa medzi mannlicherom a sauerom s 202. Keď mi však na predajni dali obe zbrane do ruky, jednoznačne padlo rozhodnutie na mannlicher. Osadenie kľuky záveru, chod záveru, celkové prepracovanie a systém take down - výmena hlavne u mňa jednoznačne rozhodli. Ja som kúpil model mannlicher luxus 7x64. Keď ich chytíš obe do ruky zistíš, že mannlicherka je podstatne lepšie prepracovaná. Nehovorím však že Sauer je zlý. Tak isto ide o veľmi kvalitnú zbraň. S používaním si nelám hlavu- bez problémov. Je to špička, spoľahlivá a hlavne presná sústrel na 100 m kruh 3 cm- bez problémov. Pokiaľ si to natrénuješ tak dosiahneš aj lepšie výsledky. Kvalita medzi mannlicherom luxus a classic je rovnaká, rozdiel je akurát v prevedení. Classic nemá možnosť výmeny hlavne, inák je tiež OK. ◄ reagovať

off valdo35, 31.1.2011 o 20:22

Rempo dík, len ako sa dostať k tomu článku... :-(( ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Rempo, 30.1.2011 o 19:17

V časopise Lovu zdar v Júnovom čísle 2010 je o nej článok. ◄ reagovať

off cosar, 26.1.2011 o 14:52

tajfi ja použivam zbraň v praktickom živote poľovníka, a nestrieľam 100 nabojov za tyzden, ◄ reagovať

off Edu, 26.1.2011 o 13:14

soson nemáš byť prečo nespokojný .Veď mannlicher partí k špičkovým zbraniam esteticky tiež nádherným . Troška drahá vec . Ale nie sme taký bohatý aby sme si kupovali lacné veci. ◄ reagovať

off tajfi, 26.1.2011 o 9:20

cosar ja keď roím zväzok do týždňa vystrelím 100kusov nábojov či už pri zostrelení a testovaní. To nehovorím o solo. ◄ reagovať

off cosar, 26.1.2011 o 7:29

mam celopažbený classic už 4 roky vystrelených asi 60 ran +- a zatial spokojnosť, treba si trocha zvyknuť na poistku ale nie je to nič ťažke. odolnosť voči poveternostným podmienkam v celku ok, zažil som s ňou už kadejake počasie od mrazu - 25 po lejaky a so základným ošetrenim zbrane všetko ok. ◄ reagovať

off tajfi, 26.1.2011 o 6:14

soson možno ty si kúpiš a ak pôjde ekonomika Slovenska takto ďalej možno ani nie. Samozrejme drvivá väčšina si tu ťažko sporuje aby si kúpilo poriadnu zbraň lebo na novú o pár rokov nebude mať korunky. Samozrejme materiály oproti starým kvérom sú iné kvalitnejšie(hustota,štruktúra,pórovitosť a tým spojená pevnosť).Zasa si treba vysvetliť tie keci o flintách s druhej sv vojny: materiály sú už dnes ďaleko kvalitnejšie no systém zamknutia je lepší ako má manlicher , Sauer či Blaser.Oni ako Valdo spomenul urobily tretí rad ozubov no je im to na nič keď hlaveň uložily do duralového sedla a pritiahly dvomi či tromi skrutkami a manlicher si to uľahčil vložením púzdra pred komoru s otvormi pre záver-nazvali to SBS systém aby lepšie predávali. Honovanie pevných zámkov je náročnejšie a to by zbraň predražilo voči konkurencii. odkaz pozri si túto stránku. Je to starý kvér systém a ich polotovar (záver , púzdro záveru) vychádza na nejakých 4000€. Takže o systéme starého kvéra by som moc nevykrikoval.Niekde tam aj naštuduješ , že pre štandard kalibre systém Sako a pre magnum jedine systém mauser. ◄ reagovať

off valdo35, 25.1.2011 o 22:46

tajfi dík za odpoveď. Len ťa poprosím, opíš mi podrobnejšie, čo spôsobilo, že sa uzamykacie zuby posunuli o cca. 40 stupňov. To tam nie je nalisované a ešte nejak istené voči posunutiu? Toto je citát z recenzie: odkaz "Závěr Mannlicher Luxus uzamyká třemi ozuby. Aby nebyla snížena pevnost uzamčení, je vytahovač mimo uzamykací ozuby. Je vidět, že čelo závěru je vyměnitelné, ale výměnu musí provést odborník – puškař." Čo sa tam uvoľnilo? ◄ reagovať

off soson, 25.1.2011 o 22:34

Valdo jasne súhlasím, zatiaľ som spokojný. ◄ reagovať

off valdo35, 25.1.2011 o 22:32

soson tu nejde o to, že si ty kúpiš o 15 rokov novú zbraň, ale akú spoľahlivosť,ukáže 15-20 ročná prax. Keď bude zbraň viac krát vystavená silným mrazom-dažďu-prachu-pádom-výstrelom-atď. A ak vtedy bude max. spokojnosť, potom môžme povedať, že mannlicher zvolil dobrý systém výroby, technológiu, použité mat. atď. Čo sa týka vývoja guľových zbraní, tam vývoj až tak nenapreduje-môj názor. Som rád, že tebe slúži. Mne sa tiež veľmi pozdáva, len určité tu napísané fakty si musím objasniť. ◄ reagovať

off soson, 25.1.2011 o 20:05

tajfi ja na 100 perc viem že za 15 rokov ak dožijem budem určite poľovať s inou zbraňou. Neviem prečo by som aj mal 15 rokov s tou istou, keď vývoj ide stále dopredu. Kecom o kvalite flínt z 2 svetovej neverím. ◄ reagovať

off Edu, 25.1.2011 o 19:05

tajfi pred 15 rokmi by som nevedel o čom hovoríš:-D ◄ reagovať

off tajfi, 25.1.2011 o 18:25

Valdo , všetko je to konštrukčne jedno kopyto (hlina a plast). Soson už niekoľko krát som tu spomenul a to , že ak budeš mať zbraň 15r. , potom robme závery na ich kvalitu. EDU viem čo máš na mysli. No keby som ti bol pred 15r povedal , že mám záver s priamotiažnym chodom tak mi povieš , že som samovrah pre jeho konštrukciu. Slovák je raz taký.... ◄ reagovať

off soson, 25.1.2011 o 16:32

Ja mám Mannlicher classic 7x64,cca 1,5 roka - max. spokojnosť. Na druhej strane nemám s čím porovnávať lebo je to moja prvá guľovnica, ale ten zabezpečovací systém je super, ľahko viem hmatom zistiť v akom stave mám zbraň, nemal som s ňou jediný problém čo sa týka funkčnosti presnosti. ◄ reagovať

off valdo35, 25.1.2011 o 13:16

tajfi čítal som nižšie tvoje skúsenosti s mannlicherom. Len má aj verzia Luxus ten istý problém? "Pootočené uzamykacie ozuby voči sebe o 40stupňov. cez prvé záver prešiel a na ďalší rad narazil" Na konci v tomto odkaz je foto Závěr Mannlicher Luxus, je to to isté? ◄ reagovať

off Edu, 25.1.2011 o 12:54

tajfi je to možné .Chcel som iba povedať ,že sa konštrukcia uberá práve týmto smerom. ◄ reagovať

off tajfi, 25.1.2011 o 12:48

neviem o tom , že by Blaser prišiel s ,,na trh" s priamoťažným záverom. Skôr si myslím , že oprášili patent starý niekoľko desať ročí. Inak stačí zbehnúť o pár riadkov nižšie a dozvieš sa viac.: Skusenosti Steyr manlicher klasic (je to v podstate úplne to isté). ◄ reagovať

off Edu, 25.1.2011 o 11:35

valdo35 netuším prečo je týchto zbraní málo . Asi nie je optimálna cena . Kto má 800€ kúpi si napríklad rooslera tko má však už 1700€ má už na blasera a nekúpi si manlichera. Vývoj zbraní ide stale dopredu ako blaser prišiel na trh s priamoťažným záverom už ho robí heym teraz začali robiť merkle helix s priamoťažným zaverom a predpokladám ,že týmto smerom pôjdu aj iné značky . Manlicher je dobrá zbraň podľa mňa pomer kvalita a cena nie je taká optimálna ako je to napríklad u rosslera800€ alebo blasera1700€ či merkla helixa 2000€. Tak ako je to z automatickými prevodovkami v amerike desaťročia chce každý automatickú prevodovku u nás sú vyznavači prešlapovania pedálov a vekslovania pákou. Asi preto lebo nikdy nešoférovali automat :-D ◄ reagovať

off valdo35, 25.1.2011 o 10:15

Edu dík... Ale dosť dobre tomu nerozumiem, prečo ju tu kolegovia asi nemajú. Osobne sa mi zdá, že je to kvalitná zbraň a cenu som našiel od 1850 EUR, čo nie je až také strašné, keď si to porovnám s adekvátnymi náhradami, ako Blaser-Sauer-Merkel... Tak preto sa pýtam, či teda nie je nejaký problém s tou zbraňou??? Aj tu je niečo: odkaz ◄ reagovať

off Edu, 24.1.2011 o 13:10

Nevlastním túto guľovnicu . Určite je to výborná zbraň . Tu je trocha popisu ak Ti to pomôže. odkaz ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 121 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov