Poprosim o vaše rady postrehy a skúsenosti ohľadom týchto ráží, aké strelivo,aku optiku. Ďakujem
Hmmm...pan lovec1967, ako ste to mysleli s tymi starymi rychlimi kalibrami? Pretoze vami spominany kaliber 9,3x62 bol skonstruovany v roku 1905....30-06 Spr. Bol skonstruovany v roku 1906....kaliber 7x64 vznikol v roku 1917....takze stare rychle kalibre su nakoniec mladsie. O poskodeni zveriny sa s vami da suhlasit ciastocne, aj rychle kalibre s dobrou strelou zverinu neposkodzju. Ziadny kaliber nie je urcite lepsi ako iny, kazdy ma svoje vyhody aj nevyhody.
Reakcia na príspevok od pepies, 30.10.2021 o 12:21 :
Presne ako píše Pepe KS je jedna s tých lepších striel čo RWS má a ešte aj za veľmi rozumnú cenu. KS by som prirovnal k Vulkánu . Aj keď je to len klasické SP s torpedovým vzhľadom ale ma interlock ktory funguje zabezpečí jej kompaktnosť, strela si zachováva 50-60% hmotnosti a zaručí priestrel. Vrelo odporúčam v 9,3 funguje viac ako slušne. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od surki, 30.10.2021 o 9:53 :
KS funguje dobre v 9,3 poznám veľmi veľa ľudí čo to používa a aj slušná cena. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Manier, 20.10.2021 o 14:00 :
Ahoj. Javí sa to 16g ks ako slušná univerzálna guľa. Poškodenie diviny, podliatiny ? ◄ reagovať
Dobrý deň. Vlastním merkel rx helix. Strieľam hornady 18,5gr ale veľmi ťažko sa zháňajú a cena išla o 100% hore. Inak veľmi presné fabrické strelivo. Asi nebude zlá voľba oryx 15gr na posed a vulkán na spoločné. Myslím, že 56cm hlaveň merkel 800m na ústi to bez problému zvládne. Uvidíme na strelnici.Loví sa hlavne vysoká a čierna do 200m. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od surki, 23.10.2021 o 8:11 :
Treba uviesť nejaké informácie ohľadom akú máš zbraň na akú zver a vzdialenosti chceš polovat inak je to nemá výpovednú hodnotu. ◄ reagovať
Dobrý deň. Parametre má vulkán,oryx 15gr, rws ks veľmi dobré. Už len poškodenie diviny a stop efekt. ◄ reagovať