Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Ochrana fotografa - diskusia

autor: off cako
pridané: 14.7.2009 19:53
Zdravicko
Tiez patrim medzi tych co radi hladaju v lese zvierata a fotia si ich.No len sa chcem spytat tiez nejakych fotografov aku ochranu pouzivaju proti prip.utoku...clovek nikdy nevie :)...zatial chodim do hory len s jednym sprejom proti utoku.Este som ho nastastie nemusel pouzit.Aj ked neviem ci taka mala flasticka pomoze.Dakujem
počet zobrazení: 12 772
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 179 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off anonym, 29.7.2009 o 11:56

Cako, PREPÁČ že som zabral miesto touto neplodnou výmenou názorov s EDU. Moj názor k téme som napísal,niekto ti poradí niečo iné,to už je len na tebe ako sa zabezpečíš . Vela štastia! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 29.7.2009 o 11:53

Vydavatel :) tam bolo iba trocha ironie nuž zjavne si to nepochopil dufam že nam i prezradíš ktorých.asi dufam marne:)Badi&hawk3 a mnoho inych nickov:))a vydavateľov ◄ reagovať

off Ondrik, 29.7.2009 o 11:52

zvláštne je, že debaty na určitú tému sa často zvrhnú na vzájomné osočovanie a urážanie....smutné páni. ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 11:48

EDU,vydavatel knih a autor knih sú 2 rozdielne funkcie.ale odkial by si to mohol vediet,však :-) ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 11:39

Hawk3 nie je ti blbe vyhlasit ako tu končiš zmazat galerku a potichu sa vratit pod inymi utajenymi nickami? Ty meriaš fotografov podla vydanych kníh ja podĺa kvality fotografie.ak maš zaujem pridi 5.9 o 13.00 na dni sväteho huberta do antona budu sa odovzdavať ceny v suťaži o jelena Slavy Štochla. Tieto budu nasledne publikovane v knihe. Ja fotim zrkadlom asi 3 roky. Ty možno cely život. To že som ti vytkol kompoziciu ako i to že si absolutne nevieš vyvazit bielu som pôvodne myslel ako radu nie uražku.fotky nemaž na maličké chybičky kompozicie a technickej kvality maju svoju kvalitu i vypovednu hodnotu ty vydavatel knih :)))) ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 11:01

Ja nemám prečo plakat, svoje fotky si ja možem vymazat kedy ja chcem,ale ak čakáš že to urobím aj teraz,tak to sa ešte načakáš,ty špička europi. ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 10:54

EDU,účast na nejakej sútaži ešte neznamená vlastná výstava. A nepýtal som sa na časopis ale na KNIHU. Nemusiš písat nepodstatné veci,chcel som 1 knihu, 1 výstavu s počtom návštevníkov,LEN TVOJU,NIE ÚČAST,ale nenapisal si nič,len samé nepodstatné blbosti . ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 10:53

Hawk3 som teraz cez mobil . Zjavne si nepochopil aka otazka sa tu rieši ale na to som zvknuty už od čias ked si pod nickom Badi zmazal s plačom vsetky svoje fotky lebo som ti povedal ze nemas ani šajnu o kompozicii ako ani nemaš:) kup si od skupiny HEX dvoj album Cesta z mesta tam môžeš zhliadnut iny žaner mojej fotografie a už konečne prestaň plakať Badi ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 10:42

EDU,stači mi 1 konkrétna kniha,ktorú si mozem pozriet , tu na Slovensku. A vtej výškovej budove ,to je kde ,niekde potrebovali na chodbe vyplnit holé steny a tomu hovoríš výstava ? ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 10:12

vratim sa k teme použit pištol akehokolvek kalibru a strelit ňou na medveďa považujem za absolutnu blbosť ktora môže stat takehoto kovboja život. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 9:41

Hawk 3 alias nedoceneny umelec badi . S mojimi fotkami sa môžeš stretnuť v časopisoch a knihach uplne bežne. Teraz som len cez mobil tak sa mi to tazko rieši.moje fotky najdeš nie len na slovensku ale i finsku,česku,švajčiarsku,nemecku,rusku,usa ale i v mnohych inych krajinach. Momentalne napriklad na súťaži vo švajčiarsku. Tiež na vystave vo vyškovej budove J&T v Bratislave ako i v novembri na vystave velkoplošnych fotografi v PKO Bratislava. Menovat dalej nechcem ani nemam prečo. K špičke ta radia divaci nie ty sam . Vydat knihu aj s fotkami Z mobilu dokaže hocikto. Len aby si ju potom nemusel rozdavat sponzorom.a ktora že je to ta kniha čo sa tu nou chvališ? ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 9:26

EDU tiež by ma zaujímalo v ktorej galérii si mal poslednú výstavu a aká bola účast ? ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 9:23

EDU,ked už sa radíš do tej špičky ,kde v ktorej KNIHE sa stretnem s tvojimi fotkami,okrem interneto.stránok ? ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 9:13

TY sa tu chvastáš ako chlapec, nie ja,tu sa pretrčaš s tvojou brokovnicou a dalšimi haraburdami a máš strašnú radost ak niekoho ohúriš ,ja nie. A montáž z Bojníc si objavil kde ? Medzi svojimi fotkami určite,tam máš kopu vypchávok,čau! ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 6:08

Ešte sa vrátim k Nemeckemu národnému parku . Fotí tam špička europi rosťa stach nebohý Miro Zumrík a 99% fotiek šeliem vzniká práve v tomto národnom parku . Ale to Ty určite nepochopíš . Radšej budeš ponukať fotomontaže z Bojníc . ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 6:06

hawk ja mam doma nový GB .sabbati na zver raticovú,brokovu jednospúšť churchil by casnarna zver malú,malokalibrovku na škodnú samopal ako člen športoveho klubu polície trenčín . To je moja zbierka haraburd . Ty si kup pištolku nos ju a ukazuj chlapcom čo ty máš a ako to zloží i medveda :)))) možno ťa budú uznávať . U mňa si však iba trapak čo trepe absurdne hlúposti a navádza ludí k nezmyselným činom braniť sa pred medveďom pištolkou čo je hodné psychiatrického vyšetrenia . ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 23:48

URČITE a NEOMYLNE je to TAK. ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 22:44

Niekto má doma celý arzenál všelijakých harabúrd gulu,brok,samopal,pištolku a trepe o riešení mindrákov,mláti z toho do papiera a medveda si ide radšej odfotit do Bavorského parku. Niet čo dodat. ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 21:47

Edu, bavíme sa o ochrane fotografa a nie o navádzaní. K nutnej obrane je oprávnený každý a táto pri splnení a dodržaní zákonných povinností nie je trestným činom, ale je jednoducho zákonom dovolená.
P.S.- Ty si mal, resp. máš tiež nejakú pištoľ, myslím ČZ. Tú si používal, alebo používaš len na strelnicu? ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 21:33

rys 2 určite by som nikoho nenavádzal prskat nim do medveda . ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 21:30

To ja nemôžem vedieť, na čo ho v skutočnosti máš :-) možno sa bojíš komunistov:-) alebo ho máš ho na ochranu seba a majetku. Nemôže to byť logicky aj tak? :-)
Čiže nie len na strelnicu. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 21:19

rys 2 ja samopal nenosim za pasom ako uchylak . Mám ho na športovú strelbu na strelniciach . ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 21:17

cako, je už aj nový sprej úspešne testovaný,stojí ale 42.82E a ak si ho dáš poslat tak 52.28E INFO NA TEL:0445293752 ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 20:58

Edu, píšeš, že pištole si kupujú chlapi, aby si riešili mindráky. A Ty si čo riešiš, keď si si zakúpil samopal vz. 58 ? :-), ktorý vlastníš?
P.S.- vodu kážeš a víno piješ :-) ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 20:49

Ešte predsa,pozri sa niekedy ktorý sprievodca v Canade,alebo v sev.Amerike,alebo polárnik sa vláči s nejakou gulovnicou ? Ani jeden,RUGER 357 MAG, alebo 44 MAG. ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 20:41

Na Slovensku zabil polovnik medveda obyčajným polovníckym nožom,ked mu v málinčí napadol manželku,takže zéleží na osobe,kto sa bojí neubráni sa ani proti nasranému ježkovi. HOWK. ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 20:37

EDU,je x prípadov napadnutia plovníka s puškou,v takej húštine iba zavadzia,ja sa nebavím o polovaní na medveda ,ale o sebaobrane pred medvedom a tam viem ze mi takáto zbran bohato stačí,niekomu nemusí,niekto si myslí že len protipancierovka mu pomôže,no čo už,nech ju teda vláči po horách,alebo nech sedí doma. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 19:16

Hawk 3 u mna je to trapná pištolka a to i kalibri ection expres. Osobne by som mal obavu potiahnuť moju 7x65 ktorá disponuje hydrodynamiským efektom . Pištole si chlapi kupujú aby si riešili mindráky . Na obranu ju použije tak 1 až dvaja na slovensku . Na medveda krátku zbran ešte nikto nepoužil ani nepoužije . Je to scestná myšlienka . ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 19:09

Presne tak, hawk, revolver 357 Magnum úplne postačuje na osobnú ochranu fotografa, prípadne osoby a to aj v prípade útoku medveďa. A to ešte nehovoríme o iných silných revolverových nábojoch, napr. 44 Magnum, ktoré sú doslovne vhodné na prípadnú obranu a ktoré sa v USA bežne používajú na „trošku“ iný druh medveďa, ako máme u nás.
Pri výbere a kúpe krátkej guľovej zbrane ( na účel obrany v lese napr. proti medveďovi ) zastávam názor, že človek by si mal kúpiť revolver a nie pištoľ z dôvodov, že revolvery sú konštrukčne stavané na výkonove výrazne silnejšie náboje ( aj puškové ), ako pistole ( mimo ojedinelých výnimiek ). Ďaľšou výhodou revolverov v kritických a životných situáciach , kedy ide o „držku“ je nezaseknutie sa – nevzpriečenie náboja v komore, čo u pištolí je možné. Aj keď som síce zástanca skôr pištolí, do hory a terénu by som uprednostnil z vyššie uvedených dôvodov jednoznačne revolver od kalibru 357 Magnum. ◄ reagovať

off anonym, 28.7.2009 o 18:22

EDU,357mag je REVOLVEROVÝ náboj a TAURUS TRACKER JE REVOLVER,nie pištolka ako píšeš a myslím že ked medved dostane 1-2 rany tejto ráže už to nerozchodí. Medved nie je obrnený transportér a určite nehovoríme o strielaní na 50 alebo 25m,píšeme o sebaobrane,teda o vzdialenosti 10 a menej metrov. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 1:08

rys 2 kto je to burič ? :) To som naposledy počul od Jakeša :) ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 1:02

Partaj sa vyberá podľa hodnôt človeka a ja si ju vyberám sám. Nesedávam a nemárnim čas zo zlodejmi, vrahmi, špekulantmi, buričmi, šialencami a podobnými lstivými indivíduami . Mám rád ľudí normálnych, otvorených, priateľských, na ktorých sa dá spoľahnúť a s ktorými sa cítim dobre. Pri nich aj ja hovorím otvorene ä ľudsky. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 0:38

rys 2 ja do konope nechodím . Eštebaci a komouši sa radi utajuju . Potom sa hanbia za partaj :)) ◄ reagovať

off rys2, 28.7.2009 o 0:35

To je tvojou najčastejšou zbraňou, keď nevieš, „kam z konope“. Uvedom si, že každý je slobodný človek s prejavom svojej mysle, vôle a zákonnosti. Pokiaľ bude stránka vyžadovať to, čo žiadaš, v tom prípade to nie je z mojej strany nemožné. Ale spovedať sa kdejakému vandrákovi na ulici preto, že len on to chce, myslím tiež nie je na mieste. A prečo sa Ty tak vehementne odtajňuješ, podotýkam až v dnešnej dobe!!! nie je ťažké uhádnuť! Kto sa nad tým zamyslí, príde na to sám. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 0:11

rys 2 ja nie som americký ale Slovenský liberál . Môj otec má síce občianstvo v USA ja mám zatial Slovenské . Ak sa za svoju identitu nehanbíš mohol by si ju tiež odtajniť . Nie len radiť a odpovedať na otázky tipu "mal by si vedieť " alebo " nech sa všetci dočítajú kde vedia" Minomálne si mohol priznať farbu ale sa zjavne hanbíš :) ◄ reagovať

off rys2, 27.7.2009 o 23:14

Ty už im len radíš, Edu. Myslím, že ti ide skôr o to, aby ťa normálny Slovenský občan – fotograf nepredbehol, keď bude mať aj on pištoľ, alebo revolver v legálnej držbe. Krútiš, motáš, taktizuješ s medveďom a pravda je ÚPLNE INDE!- už som ju naznačil. A pokiaľ to ešte aj robíš z hlbokej nevedomosti, tak už niet čo dodať. Keď už si ten americký liberál, mohol by si vedieť, aký kaliber revolverového náboja je účinný na medveďa, napr. v USA. ◄ reagovať

off maros295, 27.7.2009 o 20:10

Inač Edu, tem polovnik s devinou a petardami možno hodil petardu medveďovi pod nohy a potom ju odpalil tou devinou!!! :D ◄ reagovať

off Ondrik, 27.7.2009 o 15:50

Pomaly sa mi zdá, že táto debata vykresľuje lesy ako to najnebezpečnejšie miesto v našom okolí a medveďa ako ,,lovca ľudí,,....to aby už každý fotograf, hubár, turista nosil za opaskom zbraň....a pritom to tak vôbec nie je, do lesa si snáď chodíme oddýchnuť a nie báť sa o život! Veď prejsť cez prechod pre chodcov je určite oveľa väčší risk ako ísť do lesa, nemyslíte? ◄ reagovať

off Edu, 27.7.2009 o 15:23

Ondrik prave preto nepovažujem za vhodne prskať z pištolky do medveďa lebo po prípadnom zásahu medveďa si sám privodíš ohrozenie na živote poranenou šelmou bojujucou o vlastný život. Aj keď silne pochybujem že by si tu pištolku vôbec stačil vytiahnuť nieto zasihnut medveda a už vôbec nie smrteľne. ◄ reagovať

off Ondrik, 27.7.2009 o 14:49

i keď k takej situácii dôjde možno iba raz za X rokov.... ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 179 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov