Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Ochrana fotografa - diskusia

autor: off cako
pridané: 14.7.2009 19:53
Zdravicko
Tiez patrim medzi tych co radi hladaju v lese zvierata a fotia si ich.No len sa chcem spytat tiez nejakych fotografov aku ochranu pouzivaju proti prip.utoku...clovek nikdy nevie :)...zatial chodim do hory len s jednym sprejom proti utoku.Este som ho nastastie nemusel pouzit.Aj ked neviem ci taka mala flasticka pomoze.Dakujem
počet zobrazení: 12 771
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 179 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off anonym, 7.8.2009 o 13:19

EDU,dakujem. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 7.8.2009 o 1:42

hawk 3 medvede zabíjali kamennými hrotmi na oštepe ,či luku pred desiatkami tisíc rokov . Mortalitu však nikto nepozná :) U nás je mortalita človeka nula :) Kľudne páľ 4000 :) Na internete sa ľahko páli ako z kaťuše :)) Ja som chcel poradiť realne! Ty chceš dokázať svoju pravdu . Tak prajem veľa štastia a dobrú mušku ! :) ◄ reagovať

off anonym, 6.8.2009 o 22:30

A čím strielali medvede ked ešte nebol výkonný bezdymný prach ? Medved nie je žiadny RAMBO,a nepotrebujem na neho 4000yaulov,ani tažký kaliber gulovnice,ako som už písal,357MAG bohato stačí. Ale kto má strach,tomu nebude stačit na pocit bezpečia ani protitanková past,s krídielkami. ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 6.8.2009 o 20:09

Väčšinu poštarov zvyknu nahanať psi, na slovensku už idu na vyššiu uroveň :)) .. i tu su pribehy. Som počul .. že pred pár rokmi urval jeden agresivny kanec istemu polovnikovy vajcia a ako bonus.. prizabil im psa. Nie naidealnejšia poľovačka asi.. ◄ reagovať

off lukas23, 6.8.2009 o 14:28

hm tak to mas dobre ked byvas tam kde medveda nieto u nas kurnik mi minuli rok vravel horar ked som snim bol na ruji ze pred rokom iba cez ruju videl u nas 19ks medvedov a nebol to stale ten isty stale iny kus...
tak zachvilu sa u nas tak premnozia ze budu aj po dedine behat ..
a raz uz jedneho asi pred 6-7 rokmi zastrelili bo sa tulal medzi dedinami a ked isla postarka do sesednej dediny ca1 km tak ju nahanal a hned v ten den alebo nadruhy neviem uz tak ho dali dole ..... ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 6.8.2009 o 12:33

Ale zas tým nechcem naznačiť že srna je nejaka krvilačná šelma.. len som chcel povedať, že medveda ja stretnem raz za rok a srnu tak 2-3 razy za týžden. Takže u mna utok medveda je možno menšia pravdepodobnosť ako utok srnky :)). ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 6.8.2009 o 8:43

Ale wed to riziko nebezpečia, to je ako osobne u mna trochu jedna z vecí ktorá sa mi na tom fotolovectve celkom páči.. take adrenalinovejšie :). Dá sa povedať chlapske.. :)). A tiež rád chodievam na take rozsiahle pohlia, sem tam jeden strom a krátky pásik lesa.A vy tu hovoríte o medvedoch ale podla mna väčšia šanca ža vás už napadne nejaká srna srnec. A verte že nežartujem, akurat som videl viedo na youtube ako polovnik šiel uloviť srnca, ale nakoniec nwm kto lovil koho. Doslova mu nakopala prdel.. a ked už ležal dokopaný na zemi, dostal celkom pekny head kopytkom, ale asi to prežil.. lebo ten pribeh i rozprava. ◄ reagovať

off lukas23, 5.8.2009 o 21:58

hm no ja som este vminuli rok chodieval s ujom a do hory som zacal asi ked som mal 9-10 to sme chodievali tak na jar pokukat co noveho a to asi s tych dobrych utekacek pred diviakmi mam taky strach snich doteraz...... hm no a iba tento rok som zacl fotit v marci a aiba tento rok som zacal chodit aj sam bo samemu sa lepsie foti ...

cilan dik si myli :D hm no ale ja to u nas poznam dostatocne a viem ze tam kde chodim ja tam medved este nikdy nebol a ani nebude ... pozri na mojej strake "môj fotorevit " a tam uvidis .. hm no ale na opacnej strane tam medevede uz videli 3 a preto na tu stranu sam nechodim :D hm no ale to bude tym ze stej strany je hned hora az na koniec sveta a z tej strany kde chodim foti sidoko delako len luka predelena pasikom lesa ... vim o com hovorimm.. ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 5.8.2009 o 21:47

Už som tu spomýnal že medvedov tu mame strašne malo. Ale všimol som si že viacery sa bojite diviakov a tie už by tu nebol taky problem najsť. Mno a do lesa chodím tak zopar rokov.. a to som chodieval na hriby vždy s nejakym rodinným prislušnikom, neskôr i s kamaratmi a sam chodievam taky rok :), a fotim približne 2 týždne. ◄ reagovať

off Cilan, 5.8.2009 o 21:44

lukas23 asi ta nepotesim ale never tomu ze medved ti nevylezie na luke za dedinou ◄ reagovať

off lukas23, 5.8.2009 o 21:35

Ferdo-kexo 100 ludi 100 chuti :D hm no a od kolkich rokov chodis do lesa ?? a od kolkkich chodis sam ??? a kolko mate medvedov ?
dik ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 5.8.2009 o 21:33

ja mám tiež 15 .. a dovolim si tvridť že sa nebojim. Aj ked občas mna postavilo do pozoru.. ale to len mala banalita. ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 21:17

Áno poznám to. Ako hovorím, všetko príde vekom, časom a skúsenosťami.Budeš čoraz viac "ostrieľanejší" a nebudeš sa báť. A budeš aj správne reagovať, teda vo väčšine prípadov. Strachu sa neboj, musíš byť s ním dobrý priateľ. Potom ti už nijako neublíži. ◄ reagovať

off lukas23, 5.8.2009 o 21:07

hm no dufam ze hej ale mne sa na jar dost roztriasli kolena ked sme s kamosom isli po takej luke ktora je zvecej casti zarastena trninou a pod isieli sme asi tak 2-3 metre od takej kruziny a zrazu daco zafucalo zasuchotalo a to si mal vidiet tie sprinty sme prebehli asi 25m k takemu stromu za sekundu a as potom sa mi triasli kolena ..
ja uz ako som pisal mam par stretnuti s medvedomnie na kratku vzdialenost (do 50m) ale nikdy sa mi kolena netriasli ani nic iba ked pocujem ako diviaky ideu z hory a pogrulkavaju si tak ma chita panyka
hm no ale keby to boli iba lanstaiky tak by som sa za nimi aj poplazil na fotenia ale ked je tam aj prasacka s prascami tak nehrozi uz pozeram kde je najblisi strom na ktory sa da vyliest :D nevies nieco co by mi pomohlo na potlacenie tohoto strachu ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 20:51

Keď vyrastieš, možno už v nebezpečenstve nestuhneš, resp. nezamrzneš a chladnokrvne vyriešiš situáciu. Možno až potom sa ti roztrasú na chvíľu kolená. Takých ľudí osobne uznávam, nie opačných. ◄ reagovať

off lukas23, 5.8.2009 o 20:46

hm no podla mne keby bol niekdo v hore a zbadal by medveda na 5m tak pochbujem ze by ho napadlo ten revolver vobec vytiahnut ja osobne by som asi zamrzol na mieste alebo ja nevime co by som robil .... ved som cidel aj pri jedenj foto medvedov ze fotograf sa neodvazil stlacit spust ked boli uz na 15m a to islo len o fotake resp. o uzavierku.. ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 20:45

Ak bude chuť a čas, napíšem čosi ohľadne hydr. efektu a s ním veľmi úzko súvisiacich vecí. ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 20:39

Tu vôbec o to nejde, či revolver pomohol, alebo nepomohol, alebo či medveď nikoho na Slovensku neusmrtil. Tu ide o niečo iné. Legálna ochrana osoby, resp. fotografa v prírode je mať a vlastniť krátku guľovú zbraň. A či ju už použije, alebo nie, je vedľajšie. To neriešme, to si každý rieši sám. Každá situácia je iná a každý človek je iný.
Ten link som čítal dávnejšie. Nie je tam ani zďaleka všetko. ◄ reagovať

off Edu, 5.8.2009 o 20:18

rys 2 ked mi povieš jeden prípad kedy ten výkonný revolver niekomu pomohol uverím Ti . O život ešte nikto nikdy na Slovensku pri stretnutí s medveďom neprišiel . Ak chceš vedieť niečo o hydrodynamickom efekte :odkaz ◄ reagovať

off lukas23, 5.8.2009 o 20:11

podla mna je najlepsie ochrana pred medved je ked nebudeme chodit do mieste kde sa zdrzuje a kde je zarucene ze sa neobjavy.. ja osobne chodim fotit len po lukach za dedinou a tam sa medved neobjavy urcite ale tak s coho mam veci strach su diviaky ktorych ej tm pozehnane a aj celkom pekne kusi a tych sa bojim o dost viac ale ja kedze mam len 15 tak asi zo sebou ziadnu zban nosit nemozem tak co mi ostava ??? dat si plienky zbrat kilo toaletneho nozik, fotak, dalekohlad, maskovaciu siet a za verdo odvahy a idem..... ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 19:29

Ja zas doporučujem jednoznačne nosiť výkonný revolver, resp. pištoľ pri potulkách prírodou. Radšej pri sebe mať zbraň a nepoužiť ju, ako ju nemať a prísť o život.
P.S.- vieš čo je hydr. efekt, šokový účinok, ako, kedy a čím vzniká, čo tomu predchádza? Vieš o TKO? Asi moc nie, inak by si to nepísal len jednou povrchnou vetou. Edu, je toho trošku viac. ◄ reagovať

off Edu, 5.8.2009 o 17:43

rys 2 ani tento Canon ťa neochráni pred medveďom . Strela nepôsobiaca hydrodynamickým efektom proste nespôsobuje šok . Čiže keeby si medveďa nesasiahol do čela je vysokopravdepodobné ,že bojujúc o život ťa poškodí na zdraví alebo živote . To je môj názor . Ani W 300 magnum a jeho použitie nezaručuje ,že medveď padne ako handra . Preto nedoporučujem nosiť akúkoľvek pištol za účelom bránenia sa pred medveďom . Som na 100% presvedšený ,že aj tak ju nikto nepoužije a to keby i chcel nebude mať na to proste čas . Bola tu fotka z nejakého nikonu ako šokovaná medvedica beži cez strelcov . Strelec mal guľovnicu medvedica štvaná psami na ľudí ktorých videla zareagovala absolútne skratovo a labou prefackala najbližšieho poľovníka . Ten nestačil ani zodvihnúť guľovnicu nieto vystreliť :)))) čiže bola mu na hovno :) a to doslovne :)
Pán JÁN GEJDOŠ mal tiež zbraň nielen ,že ju nepoužil ale nestačil si ani len rukou zakryť tvár . Veľa bolo prípadou keď medveď konal skratovito a napadol poľovníka zo zbraňou a zo zbraňou výkonnou loveckou nie pištolkou 9mm . Vždy sa potvrdilo ,že vytreliť nikto nestačil . Ano niektorí stačili v sebeobrane vystreliť .Je však otázka či to bola alebo nebola sebaobrana alebo to bola zámerná strelba na medveďa vykázaná ako krajná nudza . Samozrejme kto považuje za vhodné zavesiť si na pás niekoľkokilovú pištol za 1000 € a tak sa chrániť pred medveďom nehovoriac o tom kto mu na to dá A zbroják nech tak urobí . ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 5.8.2009 o 17:10

hawk3 - kto sa bojí, neubráni sa ani proti nasranému ježkovi. To ked som si prečital a predstavil :D . Ja chodievam proste s fotakom, s vreckovkami ( najčastejšie na utieranie objektivu ked už je moc zasrany), s nejakou malinovkou, s nožom a občas vezmem dalekohlad.. a bohato mi to stači ◄ reagovať

off rys2, 5.8.2009 o 16:47

"Prskavka" na zajace.

odkaz ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 5.8.2009 o 16:25

ja vediem :D .... a to okrajovanie dubakov je tiež jeden z dôvodov prečo nosím nôž. Som len povedal čo mavam zvyčajne pri sebe a tu je medvedov strašne malo, raz za 5 rokov sa tu jeden objaví, a to len prejde a zamava a už ho niet. Takže toho sa až tak nebojím.. najviac utokov aj tak býva podla mna od tých najmenších.. ako osy, ovada a atd. Nedavno som bol s kamaratom na huby ked nechtiac im asi stupil na hniezdo..však pribeh si domyslite :). A ked sa až tak bojite tej zvery tak najbezpečnejšia je isto normalna strelna zbran alebo sedte doma ! ◄ reagovať

off Edu, 5.8.2009 o 15:37

Ferdo-kexo ale tu nechceme okrajovať dubáky :) Nožom na medveďa u mňa bezkonkurenčne víťazí :))))))))
Moje poradie žartov ako na medveďa je zatiaľ :
1. Nožíkom
2.paralyzérom
3.prskanie pištoľkou
4.sperovanie minisprejíkom
5.Útek na strom
Po dalších radách možno poradie upravím :)
Dúfam ,že som nikoho neurazil proste sa zabávame a to je dôležité :) ◄ reagovať

off Ferdo-kexo, 5.8.2009 o 11:19

Ja mávam so sebou nôž.. ◄ reagovať

off Edu, 4.8.2009 o 12:22

lukáš 23 ja som Hawkovi 3 napisal kritiku už davnejšie to tu bol pod nickom Badi .Teraz je tu pod Hawk 3 a mnohými inými nickami ,ktoré sa mi sem tam pripomenú :)) Dovolím si tvrdiť ,že tak ako mám ja schodené Slovensko má naozaj málokto . Malá či Veľká Fatra a všetky pohoria Slovenska. ◄ reagovať

off lukas23, 3.8.2009 o 23:42

hm haw 3 este ta to stale bavy Eda urazat a pisat somariny o nom a jeho foteni????
ja nevime co sa ti na jeho foto nepaci ved su skvele a aj ty to vies ale ked ti napisl krytiku tak asi sa ti to v tej gebuli zablokovalo a pises chujoviny ... ◄ reagovať

off lukas23, 3.8.2009 o 23:38

hm no ja nenosim na obranu resp. ochranu nic hm no ale tak ja nechodim fotit daleko iba hned za dedinu kde vime ze medveda nestretnem pri najhorsom diviaky... a tym sa akoze bojim neviem presne definovat preco ale strach ked ich vidim a preto ked ich vidim tak sa rychlo poberem prec.... ale ked som s nikim dospelim tak sa as tak nebojim ale strach je urice :D hm no a pred rokom na jelenej ruji ked som bol s horarom tak sme sedeli na lesnej cesticke a cakali a zrazu zobku z hory sa ozval nejaky lomoz a potom sa to postupne priblizovalo as to preslo po malinci pri cest a vtedy zme zbadali ze je to medved a vysiel na cestu a isiel rovno na nas ked uz bol asi na 20-25 m tak sme zacali ustupovat a ujo zacal trocha kaslat aky si nas vsimol a vtedy zastal pozrel nanas a zdrhol ale vtedy som sa nebal tak ako ked pocujem ze idu diviaky z hory na luku vtedy nic ziaden strach proste nevime preco... asi tam keby som spanikaril tak by to dopadlo inak a doteraz si to neviem vysvetlit preco sa diviaky bojim a medveda nie ◄ reagovať

off Cilan, 3.8.2009 o 17:21

Ked vies o medvedovi (nebezpecenstve"psovi..") skor tak sa da pouzit aj daka ta obrana, bezne co viem chlapi davaju medvedovi o sebe vediet az ked maju "zalozene"
ked vie o tebe on skor tak asi dufat nech mu v hlave preblesnu len tie najlepsie umysly:) ◄ reagovať

off anonym, 3.8.2009 o 16:46

TO SÚ RADY, NAJLEPŠIE SEDIET DOMA A FOTIT AKO EDU,V ZÁHREDE ALEBO V ZOO,DOLINA PODOBNE, BOJ SA MEDVEDA,DIVIAKA,JELENA DOKONCA AJ LUDí V LESE,NO TO JE STRAŠNÉ A DACHA NA NASRANÉHO JEŽKA :-) DÚFAM ŽE SA NEDÁŠ ODRADIŤ,TREBA BYŤ OSTRAŽITÝ MAŤ REŠPEKT ALE NIE SA BÁŤ TO BY SI NEODFOTIL NIČ. ◄ reagovať

off dolina, 3.8.2009 o 13:49

Ja nosim 9mm-legalne,ale poviem ti ked bolo horuco tak som si ani nespomenul ze ju mam.Ten sprej je len tak pre dobry pocit,ze nieco mas.Vies si predstavit ako by si ho pouzil ked bude fukat silne proti vietor? Schytas to naplno.A chcel by som ta vidiet ako by si cakal az pride nejaka zver k tebe na 2-3 metre,aby si mohol pouzit sprej.Ked sprej tak len na ludi,po horach sa motaju vseliake individua ktore si brusia zuby na cudzi majetok.Vsimaj si prirodu- na jar su medvede vyhladovene a nervozne,vodiaca bachyna a male pasikave prasiatka-velmi agresivna pri obrane,na jesen jelania ruja,jelene su dost zblbnute a v niektorych pripadoch si trufli aj na cloveka,na jesen si macko narychlo nabera posledne kila pred zimnym spankom- ak ho vyrusis pre svacinke vie byt dost nebezpecny....... takychto prikladov je velmi vela,treba s nimi ratat,apokial mozno vyhnut sa nepriemnostiam. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 21:59

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tiež dobré :)))))))))))))
adam0 si ma neskutočne rozosmial . Faktom zostáva ,že je lepši ako hawkova pištoľka :)) ◄ reagovať

off adam0, 29.7.2009 o 21:56

a co paralyzer ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 20:27

Hawk 3 mal by si sa zasa premenovať ako si sa už viacekrát naposledy z Badiho :)) aby si sa nemusel hanbiť za tie voloviny čo tu píšeš uletené od tem . ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 20:23

Hawk 3 knihy nech robia odbornici ako Ty a Ivan Kňaze :)) ◄ reagovať

off anonym, 29.7.2009 o 20:16

EDU,KDE TU JE NAPISANE ŽE PIŠEM KNIHU ALEBO NIEČO PODOBNÉ ? TO SA TI ZAS NIEČO SNÍVALO A RUKA V ŠERBLÍKU. JA SOM SA PÝTAL TEBA, ŠPIČKU EURÓPI, KOLKO KNÍH ,ČI ASPON JEDNU MÁŠ KDE NÁJDEM TVOJU FOTKU A KOLKO SVOJICH VÝSTAV SI MAL,ALE AKO SOM ZISTIL MÁŠ VELKÝ PRD,TAK CHOD DO ZÁHRADKY A FOT JAŚTERIČKY AKO ŽERÚ ŠIDIELKA A OBLBUJ ZAS NIEKOHO KTO TA EŠTE NEPOZNÁ. TO JE VŠETKO. KEĎ CHCEŠ OBLBOVAŤ ZALOŽ SI VLASTNÚ DISKUSIU A NEZABERAJ TU MIESTO INYM. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 19:27

Nuž ako poznám Hawka 3 ,alias Badiho musel zasa ujsť lebo dostal otázku ktoré že to knihy to napísal :)))) Asi je to tajné . ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 11:59

Ondrik niekolko krat som sa vratil k teme ale proste sa to neda hawk 3 nam musi dokazat že je autor knihy bebebe. Jeden z našich najznamejšich cvakačov bol jozef ponec. Vydal silu knih s fotkami a dost katastrofickymi bez zakladov kompozicie. Hawk 3 ktore su to knihy??? ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 179 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov