Vždy sa nájde niekto z vás, ktorý dokáže napísať len to, že to tu ide dolu vodou. Ale len málokto napíše niečo čo by sa dalo vylepšiť. Kritizovať vie každý. Píšete že to ide dolu vodou. Pretože niektorí dobrí fotografi tu prestali prispievať? Ak áno, položili ste si aj otázku prečo prestali prispievať? Možno je to kvôli tomu, že im vadilo, že záujem je niekedy aj o fotografiu z fotopasce alebo retro? Môžno ich zaujímala len technická forma fotografie, ale my tu sme na poľovníckom portáli! Áno i technická stránka fotografie je dôležitá a určite krajšia ako nejaký - prepáčte mi za výraz - mazanec, ALE opäť pripomeniem, sme na poľovníckej stránke, nie na foto servri. Mám pocit, že napr. 357AS stále dookola vadia úspešné fotky z fotopasce alebo retro. Je dobrý fotograf, vie čo musí urobiť pre dobrý záber a nevie sa zmieriť s tým, že je ľahšie umiestniť niekde fotopascu alebo odfotiť fotku z albumu. Ale napriek tomu sa 357AS musíš s tým zmieriť, sme na poľovníckej stránke a páčiť sa môžu ľubovoľné fotografie z ľubovoľnej kategórie - poľovníkom sa môžu páčiť i nie iba technicky dokonale odfotené fotografie. Niektorí neriešia technickú stránku a dokonalosť fotky, ale len obsah a výnimočnosť záberu. Všetky majú spoločného menovateľa - poľovníctvo. Nie sú tu len profi fotografi. Väčšinu tvoria poľovníci a môžeme byť len radi, že ich spoločne učíme napr. uctiť si ulovenú zver a mnohí si už nájdu čas i na vytvorenie pekného záberu s trofejou/úlovkom a podobne. A to voľakedy vôbec nerobili. A verím, že za to môže LovuZdar.sk a preto nesúhlasím s názorom 357AS ktorý sa vyjadril že stránka LovuZdar.sk nikoho nikam neposunula. Ja ten pocit nemám. Poznám tu veľa fotografov, ktorí keď prišli na stránku LovuZdar.sk, pridávali (myslím to bez urážky) také obyčajné mazanice. A vďaka či už iným fotografom tu na stránke, ktorí im dali rady, alebo i sledovaním iných pekných fotografií sa kvalita ich fotenia rapídne zlepšila a teraz sa môžu bez problémov zaradiť medzi profi fotografov! Taktiež v diskusiách, veľmi veľa poľovníkov tu nadobudlo veľa informácií, ktoré sa dozvedeli len vďaka LovuZdar.sk. Nevravím, že nie sú i iné možnosti, ale oni sa to dozvedeli tu. Sám viem, že napr. správca MMasska denne odpisuje cez poštu alebo v diskusii a radí ostatným, čiže už len rady od neho pomohli veľa ľuďom. A takto pomáhajú mnohí z vás. Áno, boli a i sú tu stále ľudia, z ktorých máme so správcami pocit, že im ani tak nejde o to aby ste sa tu navzájom podelili o pekné fotky, rady, postrehy a skúsenosti, ale poniektorí len aby sa hádali kritizovali a zhadzovali tých druhých. Sme sklamaní z niektorých vašich reakcií a mám dojem že vám ide len o to znechutiť nás. Ozaj vám už nejde o to aby to tu išlo a vedeli sme sa tu podeliť o šťastie z úlovku, fotky, skúsenosť a poradili si navzájom!? Súhlasíme, a je poučenie i pre nás, to čo píše Ondrik, nesmieme ponechať dlhšie hádku v diskusii ale musíme hneď zakročiť. Treba si však uvedomiť, že chod tohoto portálu je z veľkej miery vo vašich rukách. Vaše fotky a komentáre pod nimi a v diskusiách ho formujú. Vy tvoríte obsah, vy tvoríte to, či je portál zaujímavý alebo už nie. Vy určujete ako na tom portál je a bude. Len kopnúť si vie každý ... a to je smutné.
Kocho82,naozaj nechapem.. maš tu najviac pridaných fotografií... ◄ reagovať
v pohode ale nic v zlom!!! je to uz vela aj na kona!!! taky amyter nie fotograf takzvany obycyjny clovek ked chce pridat foto tak ho hned prejde to pridavanie ked sa kukne na tie pravidla!! len o to my ide na taku stranku su to az prilys velke naroky !! ako su tie pravidla je ich vela a zbytocne je ich vela prepac admin ale to je moj nazor !!
jedno este poviem jedneho by som sa drzal v jednoduchosti je krasa !!! ◄ reagovať
Mne sa zatial všetky fotky páčili , ale ak je na tejto stránke len obmezený pametovi priestor na fotky tak je lepšie vimazat fotky ktoré sa ludom nepáčia ◄ reagovať
gabrielSO - ak na take fotky narazis, tak posli TIP pre vymazanie.
A preco nehodnotis ak sa ti foto nepaci? Ved ak sa nejaka fotka viditelne nepaci ludom, tak by tu nemala byt. Je tu system, ktory automaticky vymaze fotky, ktore sa nepacia po urcitom pocte hlasov. A ako sa to ma stranka dozvediet, ked nechcete za take fotky hlasovat Nepaci? ◄ reagovať
Ja zatial som takisto tu dlho,ale žiaľ neviem stale ktore fotky su od profikov,že niekto má lepší fotoaparát a foti tam kde je dostatok zveri ma možnosť sa k nej dosťať blízko a nafotiť ju ja osobne to len obdivujem a prajem každému len veľa takých fotiek,ved o nič nejde.Ak dobre rátam tak mi boli vymazanych 50 fotiek,ale nič nenamietam je to rozhodnutie admina,každému niečo vymazal ,len neviem či dostatočne,skôr sa pozriem na tri,štyry pekné fotky zo série ako na fotky uvediem príklad lesna zver v prírode fotky z ID 15980,16476,16883,16947,17203,17303,17506 atd.su to nahodne fotky len z jednej kategorie ktoré zostali neviem ich autorov pretože som nechcel nikoho uražať hodnotením,takých je tu viac,tie mali byť vymazané.Ešte raz je to môj názor,a moje fotky ktore boli vymazáne ostali v mojom počitači a kedykoľvek si ich možem pozrieť. ◄ reagovať
veon - nesúhlasím s tebou, lebo asi si si nevšimla, že nevymazávali sa len fotky ako si ty nazvala nejaké "amatérske". Boli vymazané i fotky niektorých užívateľov, ktorí su v TOP 10 naj fotografov, a ktorí majú "silné delá". Vôbec to nebolo o tom, že chceme tu mať iba profesionálne fotky. Veď minimálne 98 % ľudí čo tu pridáva fotky sú amatéri. Tým nechcem nikoho uraziť, ale mám pocit že väčšina sa tým neživý, ale fotí iba vo svojom voľnom čase a zo záľuby. A šancu pridať a ukázať svoje fotky má každý! Vymazávali sa iba fotky z rovnakých sérií, ktoré keby si dala za sebou tak to môžeš pustiť ako film. A väčšina fotiek sa presúvala do správnych kategórií, čiže neboli vymazané ale presunuté.
A sama si napísala že sa rada pozrieš na foto, ktorá je zaujímavá. Tak prečo nevymazať nezaujímavé fotky? - a 5 rovnakých foto za sebou podľa mňa zaujímavých nie je.
Som ochotný debatovať na túto tému, v pohode. Takže kľudne píšte svoje názory. ◄ reagovať
veon - tak ako tebe aj mne, no aj viacerim ludom sa pacia fotky zaujimave, take momentky z lesa, ale treba dat priestor aj "profesionalom" co maju vykonne dela nie? A kedze sef je tu admin tak si moze dovolit aj urcovat dajake tie pravidla nie? Aj mne vymazal foto, ale uznal som ze nebolo najlepsie a asi sa tu fakt nehodilo. Tiez tu nemusi byt vsetko co na prvykrat dakto nafoti a potom na tej fotke nie je dokopi co obdivovat. ◄ reagovať
mám rovnaký názor ako alan. a tiež tu nie som jeden či dva piatky :-) anarchia nikam nevedie... ◄ reagovať
Ja si myslím že nikto tu nezakazuje pridávať fotky,ale ak si tu bude každý robiť čo chce tak sa to tu môže fakt zrušiť.Predsa tu musí biť nejaký poriadok a dodržovanie nejakých pravidiel.Ja z adminom úplne súhlasím. ◄ reagovať
To tu nie je o tom,čo chce admin.. naopak,každemu sa snaží vyhovieť,respektíve neublížiť.. ale všetkym nevyhovie ani pri najlepšej vôli.. je tu dosť amaterskych fotiek a nikto proti nim nič nema.. ◄ reagovať
Túta stránku sledujem pravidelne, je celkom fajn... resp. bola celkom fajn... ale to co tu nacvicujete s tými fotkami je pekne trápne. Pol roka debata o fotkách, o hodnotení fotiek... o nicom... Proste jedna velka trápnosť. To aby sa sem bál človek pridať fotku, ktorá sa mu páči, ku ktorej má nejaký vzťah, s ktorou sa chce pochváliť... veď stačí že nespĺňa jednu s primitávnych podmienok,alebo sa znepáči adminovi a je vymazaná... Ja osobne sa radšej pozriem na amáterske fotky, aj na x amáterskych fotiek, ktoré boli odfotené náhodne, je na nich niečo zaujimavé, ako sa mám pozerať na profesionálne fotky, ktorých je plný web, a ktoré ešte k tomu prešli velkou cenzúrov...Sa nad sebou zamysli admin. Keď to chceš robiť takto, tak možeš rovno zakázať priádavanie fotiek, posťahovať nejaké profesionalne z webu a kochať sa tu nimi sam... ◄ reagovať
Kultura prejavu je tu naozaj na vysokej urovni.. ◄ reagovať
nie nezacina, len sa konecne zacalo nieco robit a nie len vyhrazat ◄ reagovať
prepacte za vyraz ale iny vhodny na to neexistuje ◄ reagovať
uz to nieje ta stranka co bola uz sa tu urobi z blchy slon je to uz len o prestizi a nie pre ludi nemam pravdu admin!!! som o tom plne presvedceny niesom tu jeden ani dvy piatky vidim ze sa to zacita jebat ◄ reagovať
sam nech ich pretriedy a mne preco bez vsekeho vymaze 3 dni po sebe 17 fotiek!!! ja nemam pravo aby som si ich sa pretriedil alebo co !!! ◄ reagovať
petko - ano, mas pravdu, idem ho kontaktovat nech skusi sam preriedit ◄ reagovať
Dokazem uznat, ze nekdo sa pomyli, a da fotku do nespravnej kategorie, Napisem TIP adminovi, aby ju presunul... je to OK. AlE ak nekdo da 20 fotiek vlka do kategorie vtactvo vo volnej prirode, tak to uz je dost trapne pre kazdeho, hlavne ADMINA-a ◄ reagovať
admin - v kategorii lesná zver v zajatí nafotil serie fotiek Edu, su to bezpochyby uzasne fotky, len je tam tak ako pises z jedneho miesta sfotenych 15 fotiek vlkov, 15 rysov a asi 15 medvedov. Su to krasne fotky, ale podla tvojho "kluca" by si ich mal tiez preriedit nie?
Alebo vytvor kategoriu FOTO - SERIE a budu vsetci stastny.... ◄ reagovať
tak ano,kludne tie rovnake maž... ok.. nech sa vam darí :o) ◄ reagovať
kacenka1975 - pridávanie väčšieho počtu fotiek nie je problém, ale je problém, pridať 5 fotiek skoro rovnakých, kde by sa dala hrať hra "Nájdi tri rozdiely".
kocho82 - predstav si keby každý pridal 50 fotiek z jednej túry, vieš koľko by to bolo fotiek denne? Stihol by si si ich všetky pozrieť? A je aj iné pridať 50 rôznych fotiek! Lebo keď niekto pridá 5 fotiek z toho istého miesta, tak mám pocit že sa stále pozerám na jednu a tú istú a je to nezaujímavé. Nie je dôležité aby tu boli státisíce fotografií, ale radšej menej a tématicky zaujímavých. ◄ reagovať
ale ja neviem co sa tu deje mne dnes a vcera admin vYMAZAL 40 FOTIEK !!!!??? a ide o to ze neviem naco je vlasne potom spravena tato stranka !!!!nieje nahodou pre ludi a na fotky!!! t.j. na hodiake mnozstvo fotiek???? nechapem tomu vobec nejak sa to do.....o!!! neide my o nic ale boli to dobre fotky a neviem komu to prekaza ale ked idem na turu alebo proste do lesa a urobim 50 fotiek podarenych a chcem aby sa popozerali aj druhy na ne tak preco ich tu nedat nie???? moj nazor je ze je to stranka pre ludi ktory maju cit k prirode a nie kolko kto tu ma fotiek!!! a akych fotiek
DAKUJEM ◄ reagovať
Myslím,že toto hodnotenie je spravodlive.. každy mame svoj nazor a fotka by mala byť aj esteticka,nielen dokumentarna. Nesuhlasím ani s obmedzením na jednu fotku.. ak pridavanie väčšieho počtu fotiek sposôbuje nejake problemy na stranke,nech sa k tomu vyjadrí Admin.. ◄ reagovať
Ja si tiež myslím, že to staré hodnotenie bolo lepšie oproti sučasnému. A čo som sa o tom bavil aj s inými, tak tiež sú rovnakého názoru ako ja. Tiež som si všimol, že ak má niekto fotku nekvalitnú, ale je na nej 220 bodová trofej jeleňa, tak ju ohodnotí-páči, ale ak je tam kvalitná fotka a je na nej ihličiak tak ju ohodnotí-nepáči. Inak si myslím, že by bolo dobre obmedziť prídávanie fotiek na určitý počet denne. Napr. 1 fotka denne 1 užívateľom a nestavalo by sa to čo dnes 50 fotiek jedným uživateľom a samozrejme, že išlo o série fotiek. ◄ reagovať
admin nwm proste to hodnotenie bolo lepsie bol tam vecsi vyber hodnotenii" ◄ reagovať
gabrielSO. Ja len doplním. samozrejme, že so to patrične ocenil aj komentárom. Bolo to aj o prázdnych kŕmnych zariadeniech, u kune v klepci a aj u zákonom chránených rysoch. Kto to číta, tak vie aký som tam dal komentár. vyzval som aj autorov, aby mi to vysvetlili. Dočkal som sa len slabej obhajoby autora ( neautora ) fotky kuny v klepci. Ináč, kocho aj petko ma pochopili...... Na takých fotkách nie je čo hodnotiť, len haniť. Nenapísal som, že autora. Autor len dokumentuje a poukazuje na čin niekoho. Aj to treba.... Foteniu a poľovníctvu zdar! ◄ reagovať
alebo toto petko dakujem. podla mna je to kus kruta fotka je tu viac takych zamyslenia sa hodnych fotiek na ktorych neide vobec o kvalitu ◄ reagovať
gabrielSO... ale pri fotkach kde je kuna chytena v klepci je tazko hodnotit kvalitu fotky... ◄ reagovať
vlastimidurcik spravne suhlasim s tebou a aj z horarom stevom jeo o polovnictve a nie kto ma aku kvalitnu fotku je to o tom aby sa ludia popozerali na rozne fotky z roznych regionov a a nie aby sme sa pretekali kto ma viac paci alebo bodov!!! nie sme na stranke pre profesionalov ale sme na polovnickej stranke to je moj nazor dakujem ◄ reagovať
Osobne sa mi viac paci originalna momentka (s polovnickou tematikou) urobena mobilnym telefonom, ako hocijako kvalitne a hocijako kvalitnym fotakom urobeny gyc, ktorych sa na nete vaľaju stovky. Moj nazor. ◄ reagovať
vlastimidurcik,trošku ťa poopravím,hodnoť kvalitu fotky a nie čo je na nej,ak sa Ti nepáči obsah fotografie ,vyjadri to komentárom k danej fotografii.Pretože ak je posed polamaný,v seníku nič není,
není úcta k zverí, a iné tak aj kvalitná fotka za to nemôže a ani ten kto to odfotil,je to na zamyslenie aj pre iných hodnotiacich. ◄ reagovať
Ahojte. Som nový účastník stránok a nepoznám staré hodnotenie. Snažím sa prispievať, ale nie za každú cenu. Ak si myslím, že sa niekto rád pozrie, tak to tam dám. Aj ja sa rád pozriem na rôzne fotky , ale samozrejme mojim ponímaním. Ak sa mi páči, tak dám, ak nie,tak nedám nepáči, ale dám nepáči len vtedy, ak to nemá nič spoločné z poľovníctvom a zakonom o poľovníctve. Chápem ajto, že ten či onen má iné " delá " na fotenie a odfotí z 500 m tak, ako ja z 20 m. Je to len vec pohľadu a názoru. Ak mi dal niekto nepáči, bral so to ako jeho pohľad na fotku a nerobil som žiadnu odvetu! Či budem mať fotky v TOP, alebo nie, nevadí a teším sa z každej fotky iného. Nejde tu o prestiž, ale o spoločný záujem veľa ľudí, a to je poľovníctvo a príroda. Majte sa! ◄ reagovať
Pakôn - prečo sa ti toto hodnotenie nepáči? Konkrétne povedz dôvod. Možno ma presvedčíš, že toto je zlé. A keď dostaneš jedno nepáči, vôbec sa neboj, nie je to počítané len vďaka priemeru. ◄ reagovať
Nič,len neviem prečo toľko to komentuješ,tak sa rozhodol admin,asi mal na to dôvod,tak to rešpektuj. ◄ reagovať
Pakoň-skús si najsť inde zábavu. ◄ reagovať
lol ale stare hodnotenie bolo lepsie!!!!z tohoto sa nemozem vysomarit!!!proste ani nechapem jak to funguje!!!dajte to spet ◄ reagovať
perco by si ju mal v "riti" ? skus to vysvetlit, alebo sa nabuduce spytaj ako to funguje ◄ reagovať
ee dostanes 1 nepaci a uz mas fotku v riti ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.