Vždy sa nájde niekto z vás, ktorý dokáže napísať len to, že to tu ide dolu vodou. Ale len málokto napíše niečo čo by sa dalo vylepšiť. Kritizovať vie každý. Píšete že to ide dolu vodou. Pretože niektorí dobrí fotografi tu prestali prispievať? Ak áno, položili ste si aj otázku prečo prestali prispievať? Možno je to kvôli tomu, že im vadilo, že záujem je niekedy aj o fotografiu z fotopasce alebo retro? Môžno ich zaujímala len technická forma fotografie, ale my tu sme na poľovníckom portáli! Áno i technická stránka fotografie je dôležitá a určite krajšia ako nejaký - prepáčte mi za výraz - mazanec, ALE opäť pripomeniem, sme na poľovníckej stránke, nie na foto servri. Mám pocit, že napr. 357AS stále dookola vadia úspešné fotky z fotopasce alebo retro. Je dobrý fotograf, vie čo musí urobiť pre dobrý záber a nevie sa zmieriť s tým, že je ľahšie umiestniť niekde fotopascu alebo odfotiť fotku z albumu. Ale napriek tomu sa 357AS musíš s tým zmieriť, sme na poľovníckej stránke a páčiť sa môžu ľubovoľné fotografie z ľubovoľnej kategórie - poľovníkom sa môžu páčiť i nie iba technicky dokonale odfotené fotografie. Niektorí neriešia technickú stránku a dokonalosť fotky, ale len obsah a výnimočnosť záberu. Všetky majú spoločného menovateľa - poľovníctvo. Nie sú tu len profi fotografi. Väčšinu tvoria poľovníci a môžeme byť len radi, že ich spoločne učíme napr. uctiť si ulovenú zver a mnohí si už nájdu čas i na vytvorenie pekného záberu s trofejou/úlovkom a podobne. A to voľakedy vôbec nerobili. A verím, že za to môže LovuZdar.sk a preto nesúhlasím s názorom 357AS ktorý sa vyjadril že stránka LovuZdar.sk nikoho nikam neposunula. Ja ten pocit nemám. Poznám tu veľa fotografov, ktorí keď prišli na stránku LovuZdar.sk, pridávali (myslím to bez urážky) také obyčajné mazanice. A vďaka či už iným fotografom tu na stránke, ktorí im dali rady, alebo i sledovaním iných pekných fotografií sa kvalita ich fotenia rapídne zlepšila a teraz sa môžu bez problémov zaradiť medzi profi fotografov! Taktiež v diskusiách, veľmi veľa poľovníkov tu nadobudlo veľa informácií, ktoré sa dozvedeli len vďaka LovuZdar.sk. Nevravím, že nie sú i iné možnosti, ale oni sa to dozvedeli tu. Sám viem, že napr. správca MMasska denne odpisuje cez poštu alebo v diskusii a radí ostatným, čiže už len rady od neho pomohli veľa ľuďom. A takto pomáhajú mnohí z vás. Áno, boli a i sú tu stále ľudia, z ktorých máme so správcami pocit, že im ani tak nejde o to aby ste sa tu navzájom podelili o pekné fotky, rady, postrehy a skúsenosti, ale poniektorí len aby sa hádali kritizovali a zhadzovali tých druhých. Sme sklamaní z niektorých vašich reakcií a mám dojem že vám ide len o to znechutiť nás. Ozaj vám už nejde o to aby to tu išlo a vedeli sme sa tu podeliť o šťastie z úlovku, fotky, skúsenosť a poradili si navzájom!? Súhlasíme, a je poučenie i pre nás, to čo píše Ondrik, nesmieme ponechať dlhšie hádku v diskusii ale musíme hneď zakročiť. Treba si však uvedomiť, že chod tohoto portálu je z veľkej miery vo vašich rukách. Vaše fotky a komentáre pod nimi a v diskusiách ho formujú. Vy tvoríte obsah, vy tvoríte to, či je portál zaujímavý alebo už nie. Vy určujete ako na tom portál je a bude. Len kopnúť si vie každý ... a to je smutné.
Edu tie 2 MB pri pridavani je maximalna velkost suboru pre upload na server lovuzdar, ak by bola fotka vacsia, tak ju vobec na server nenahra. Ak je mensia tak ju nahra a az vtedy kontroluje rozlisenie a zmensuju na 760px. Tych 760 px je len kvoli grafike stranky, vacsia sa tu (na sirku) nevojde. Realne si myslim ze maju vsetky fotky do 1 MB a vacsinou len okolo 100-200 kB.
Inac suhlas so vsetkym co pises ... ◄ reagovať
Áno foto k inzerátom je dobrý nápad a dorobím to. A smajlíci priamo v CHATe :-? ok aj to môžem urobiť.
Vďaka za nápady.
Edu s tou veľkosťou fotky, ok, dať na 200 Kb ale budú si to vedieť všetci upraviť do 200 Kb ak tam dám takú kontrolu? Toho sa bojím. Lebo niektorí majú problémy s úpravami fotiek.
Nechcel by si tu mať na stránke takú fotoporadňu ? Ako je veterinárna poradňa. A tam by sa ťa ľudia pýtali a ty by si im poradil, že čo sa ako robí. Hm? Čo ty na to? Ak hej, napíš mi do pošty, dohodneme sa. ◄ reagovať
Samozrejme že to som napísal na margo keby bolo malo placu .Inak by som nič nemenil .Mne stačí trvale prihlasenie .:))Stranka je urobená výborne !!! ◄ reagovať
Kačenka nemyslel som konkretne tvoje fotky .Osobne tu mam tiež nejake mobilovky dokonca jelenov alebo momentky . Goral s môjho eosu 30D vyleze 3500pixelova fotka na širku ked ju zmenším na 760 pix stačí mi na zachovanie excelentnej kvality 150kilo velkosti zopar ukážok či je tu zlá TK uznaj sám :
toto má 150kilo :
odkaz />
odkaz />
odkaz />
odkaz />
odkaz />
odkaz />
odkaz />
To je zopár ukážok že 150 kilova fotka môže byť po technickej stranke rovnako dobra ako fotka 8500 kilová . Tam vidím cestu v obmedzení maxima na 200 kilo a kludne by som račej povolil 1024 širku malej fotky na dáta . Nie ako je to teraz že obrovita fotka v rozlišení 760 pix nevidím v tom praktickú a pragmatickú logičnosť .Za smajliky som tiež pripadne aby sa páči nepáči nemohlo dat fotke bez komentu stačila by bodka . Ono trepnuť na fotku nepači bez slova sa mi zda tiež nekorektne . Napisal by som nepači sa mi ostrosť ,HO alebo technicka stranka pripadne kompozicia atd . To by vlastne pomohlo robiť ludom čoraz lepšie momentky a fotografie keby vedeli čo sa iným nepači na fotografii alebo naopak páči .Toľko odomna . ◄ reagovať
Nemohol by si admin k inzerátom urobiť aj pridanie foto, ako je to u príbehoch a článkoch?? ◄ reagovať
ak nahodou nemas fotoaparat po ruke a trebars ta momentka stoji za to,tak nech je to aj mobilova mazanica.. s tymi smajlami je to fajn napad.. ked chces odpisat rychlo a studovat,co by sa tam tak hodilo.. suhlas.. ◄ reagovať
vlastne nie pod chaat, medzi chaat a okno kde sa pise sprava ◄ reagovať
co tak vybrat dakych 20 zakladnych smajlov, dat ich pod chaat na pridavanie klasickym klikanim? ◄ reagovať
hej ale krasne foto so zrkadlovkou niekedy zabera aj 8MB, bolo by dost nelogicke zmensovat to az na 200kB, 2MB su v pohode, preco by sa to malo menit??? ◄ reagovať
Možno by boli ľudia ochudobnený zbytočne o prekrasne fotografie zveri od Godiho ,hodoňa ,Duduška ,Oriolusa atd . A zbytočne by tu boli mobilove mazanice v počte 100 ks . To je zase môj názor .Samozrejme nemam problem sa akokolvek prispôsobiť pripadne aj zmazať všetky fotografie keď to bude na dobro veci a portálu . Len sústavne vylepšovanie povedie k anarchii verte mi . To že admin povolil 2 foto za den je až až .Osobne som tiež premazal nejake fotografie . Druha vec je načo davať take obrovske fotky v rozlíšení 760 pix . Tam by som videl schodnejšiu cestu povoliť maximum 200 kilo fotografiu čo je až až . ◄ reagovať
Bolo mi,moji mili,odporucene,aby som sa pridala sem.. takze moj nazor je,ze by bolo asi rozumnejsie odobrit nazor 100 fotiek na uzivatela.. postupom casu by tie opozeranejsie,alebo s prepacenim nezaujimave fotky podla svojho uvazenia mazal a nahradzal novymi,prepokladam,ze lepsimi fotkami.. nech sa vam dari.. ◄ reagovať
dobre by bolo keby sa mohlo dat viac fotiek za jeden den ale max pocet fotografii na jednu kategoriu by bolo 1 foto ◄ reagovať
Obmedzenie fotografíí je uplne bežna vec . Na fotoserveroch je to jedna foto za48 v priemere . Na mnohých servroch ohladne prirody idu fotky cez adminov ktorý zvažia publikovatelnosť danej fotky .Niektore sú fotky z mobilov že je to maximal mazanica a šumotechna take fotky je škoda publikovať . Osobne som sa pokusil par ludom poradiť ako napríklad Martinovi Tymrovi atd. No žial nedočkal som sa pochopenia chcel som mu poslať softy odšumovacie atd . Nech zlepší technickú kvalitu fotografie pripadne kompoziciu a ine veci. Na fotoportáloch si takto bežne ľudia radia .No dočkal som sa iba pár pikantých správičiek ,uražok ,a absolútnych výmyslov, ktoré šíri za mojim chrbtom a červených nepáči pod mojimi fotkami . Podobne emocie a naturi funguju na všetkých servroch od varenia až po fotky :)) Osobne mi to na dospeleho chlapa príde detinské:) Ešte sa vratim k fotkam . Nie len že publikovatelnost riadia admini ale napríklad nahuby.sk ešte admin odobruje či fotka môže byť v galerke respektíve v atlase. Je to síce mravenčia práca ale admin ma možnosť udeliť spolahlivým členom konto kde môžu pridať bez odobrenia .Taketo konto bolo udelene i mne na doteraz všetkých portáloch za čo im dakujem . Nahuby.sk je vysoko kvalitná stranka +super ludia napriek tomu som s tejto stranky odišiel . Ono sustave sa hadať s típkom ako je Laci Pomšár mi prišlo nenormálne :) Možno je to tým že je Blavák a ja iba sedliak z dediny :) Mimochodom Pomšár má výborne fotografie hub a je nepochybne výborný odborník .To na margo aby som len nehanil . Ja mám zasa väčšie srdce priznám neskromne :)))))))))) A asi aj lepšiu etickú stranku výchovy a správania sa :)
Takže zaver: Pridanie iba 2 foto za den schvalujem. ◄ reagovať
Presne tak Gamo a o to asi aj ide,aby niekto nemal 250 fotiek a niekto nemohol pridať ani jednu,lebo kapacita servera by bola plná. ◄ reagovať
Celkom dobrý nápad, že 2 fotky na deň a dosť. A pozdáva sa mi aj návrh od MILANK, určiť hornú hranicu buď pre všetky fotky alebo v jednotlivých sekciách. Viem, že by sme prišli po pri tom aj o veľa veľmi pekných fotiek tých najlepších, ale asi by to stránke prospelo, ak každý, by musel robiť selekciu vlastných. PALOL už to robí a radikálne ◄ reagovať
V tomto (3fotky/deň) admina plne chápem...kapacita webky nieje nekonečná ako vesmír :) ◄ reagovať
osobne mi je to jedno, je pravda ze 100 foto je dost, a ja nemam problem sa prisposobit ◄ reagovať
Vždy musíš pre dobro veci niečo obetovať.Myslím,že sto fotiek je dosť,aby to vyzeralo super.Aj u tých profíkov sa to opakuje a dá sa triediť aj tam.Ale to je len môj návrh. ◄ reagovať
prisli by sme o vela super foto od profi fotografov :) ◄ reagovať
Ahoj Admin....k tomu obmedzeniu "dve fotky na deň": Aj tak tu je možnosť,že ľudia budú robiť to čo doteraz.Ja by som to ešte rozšíril dajme tomu 50 (50-100) fotiek a dosť, t.j. maximum 50 fotiek vo svojej galérii.A to by bolo triedenie a rozmýšľanie,čo tu nechám a čo nie;-)Čo ty na to? ◄ reagovať
Admin, je to fajn! Ďakujeme........ ◄ reagovať
Ešte by to chcelo aby sa po prihlasení otvorila uvodná stranka :) Ale to už by bolo asi moc .Takto to mne osobne uplne stačí .Uvod po trvalom prihlaseni by mohol byť na reklamu na tejto stranke pohohlo by to zvýšit klikanie na reklamu a samozrejme aj stranke samotnej . Takto je to v poriadku teraz . ◄ reagovať
Nuž ešte raz zapnút nebude problém .Ale ked som si chcel napríklad z mobilu pozerať liezlo mi to meno a heslo na nervy ako aj samotne odhlasenie po par minutach .Teraz je to super. Ešte raz vďaka! ◄ reagovať
Teraz 12. júna medzi 11:00 - 11:30 ste mohli mať ešte problémy s automatickým prihlásením, no už je to všetko v poriadku. Potreboval som to preprogramovať aby ste to mohli využívať i na viacerých PC na jedno login. (napr. PC doma, v práci, ...)
Už by to malo fungovať, ďakujem za trpezlivosť. Všetci si ale pravdepodobne musíte zapnúť automatické prihlásenie ešte raz :( ◄ reagovať
dobrá práca, hneď sa mi krajšie (a lahšie) vstávalo :D ◄ reagovať
Nuž admin parádne si to urobil super !!! Ďakujem isto budú spokojný i ostatný. ◄ reagovať
OK, dnes bolo spustené automatické prihlásenie. ◄ reagovať
skus, ten rozdiel na beznych velkostich nepostrehnes ◄ reagovať
cilan ale ja tie fotky robim aj pre vlastny archiv tam ich chcem mat v Max rozliseny...skusim ten Fotofiltre ◄ reagovať
ohladom nasich videi na youtube.com
To, preco nahravame videa na youtube.com je v nedostaku miesta na lovuzdar.sk a vo vacsej interaktivite. Dovtedy to fungovalo tak, ze ste mi video museli poslat na CD postou a ja som to potom manualne nahral na tuto stranku. Cize ten dovod je iba taky, ze to takymto sposobom teraz mozete sami nahrat na youtube.com a potom mi len poslete info ze ste to tam nahrali a ja to uverejnim na nasej stranke.
Cize nejde o zviditelnenie stranky youtube.com! A ani nevyzadujem, aby to bolo nahrane na youtube.com pod loginom lovuzdar! Ak tam mate uz vy svoju vlastnu registraciu a video tam mate nahrane, tak mi staci poslat info kde sa nachadza a ja ho uverejnim. Takze stranku youtube.com vyuzivame IBA na to, aby sme mali kde nahravat nase videa, kedze miesto stranky lovuzdar.sk je obmedzene a uz tisice fotiek na lovuzdar zaberaju znacne miesto. V principe mi je teda uplne jedno kde bude vase video nahrane. Ide len o to aby to bolo vase video a aby sa dal pouzit link na zobrazenie vasho videa na nasej stranke lovuzdar.sk ◄ reagovať
Irfanom sa zmenšuju fotky slušne ale ja ti poradím Gamo stiahni si Mini programčok Fotofiltre je to v češtine Free verzia na nete pripadne v časaku počitač pre každeho . Nie len že doostráš zmenšíš ale zvlada dosť naročne vecičky .Osobne používam fotofiltre na 99% uprav mojich fotiek . K prihlasovaniu stale čakam na vývoj :))) ◄ reagovať
vo fotaku si mozes nastavit kvalitu fotiek, to ti urcite bude robit mensiu velkost a jeden fakt velmi jednoduchy program je irfan view ◄ reagovať
A ešte jedna taká otázočka s čím rýchlo zmenším veľkosť fotky? Mám nový foťák lenže má 12Mpix a žiadna z fotiek nieje pod 3.5Mb...A fotky sem chcem dať aspoň pár čo som za uplynulých 4-5mesiacov pocvakal... ◄ reagovať
4 admin- ja by som pridal k prihlasovaniu niečo ako -zapamätať, príp. uložiť heslo...moje heslo je napr. 20 miestne a ťukať ho sem nieje sranda (hlavne keď sem o5 začínam chodiť aktívne). ◄ reagovať
Edu - nie je to zlozitostou, naprogramovat sa da vsetko, ide o moj cas. Bohuzial ho mam v poslednej dobe malo, no budem sa snazit urobit to co najskor. Preto vam dakujem za pochopenie a trpezlivost. ◄ reagovať
Eh to samoprihlasovanie nebude asi taka jedoducha vecička ked to stale nejde . ◄ reagovať
to veon - ano na youtube sa stracaju a preto su na tejto stranke , pretoze maju prezentovat stranku prave tuto a nie youtube, youtube uz davno svoju slavu zislaka a lepsie na tom uz asi nebude a tieto pridane videa jej k tomu rozhorne nemaju pomoct, ja by som ohladom tych videii navrho len aby sa prehravali v rovnakom formate ako na youtube a nie v zmensenom ◄ reagovať
re cilan: možno máš pravdu, tej stranke by to asi dosť pomohlo, ale na druhej strane, ako som pozerala, sú tam len videá z prírody a polovnictva, kdežto na youtube je všeličo, a tieto pekné naše videa sa tam stracaju.... ◄ reagovať
Admin rychloriešiaci veci !!! Rešpekt .Aj to je dôvod prečo je tato stranka kvalitná ! ◄ reagovať
áno súhlasím a ďakujem za námet pre trvalé prihlásenie - dorobím to ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.