Vždy sa nájde niekto z vás, ktorý dokáže napísať len to, že to tu ide dolu vodou. Ale len málokto napíše niečo čo by sa dalo vylepšiť. Kritizovať vie každý. Píšete že to ide dolu vodou. Pretože niektorí dobrí fotografi tu prestali prispievať? Ak áno, položili ste si aj otázku prečo prestali prispievať? Možno je to kvôli tomu, že im vadilo, že záujem je niekedy aj o fotografiu z fotopasce alebo retro? Môžno ich zaujímala len technická forma fotografie, ale my tu sme na poľovníckom portáli! Áno i technická stránka fotografie je dôležitá a určite krajšia ako nejaký - prepáčte mi za výraz - mazanec, ALE opäť pripomeniem, sme na poľovníckej stránke, nie na foto servri. Mám pocit, že napr. 357AS stále dookola vadia úspešné fotky z fotopasce alebo retro. Je dobrý fotograf, vie čo musí urobiť pre dobrý záber a nevie sa zmieriť s tým, že je ľahšie umiestniť niekde fotopascu alebo odfotiť fotku z albumu. Ale napriek tomu sa 357AS musíš s tým zmieriť, sme na poľovníckej stránke a páčiť sa môžu ľubovoľné fotografie z ľubovoľnej kategórie - poľovníkom sa môžu páčiť i nie iba technicky dokonale odfotené fotografie. Niektorí neriešia technickú stránku a dokonalosť fotky, ale len obsah a výnimočnosť záberu. Všetky majú spoločného menovateľa - poľovníctvo. Nie sú tu len profi fotografi. Väčšinu tvoria poľovníci a môžeme byť len radi, že ich spoločne učíme napr. uctiť si ulovenú zver a mnohí si už nájdu čas i na vytvorenie pekného záberu s trofejou/úlovkom a podobne. A to voľakedy vôbec nerobili. A verím, že za to môže LovuZdar.sk a preto nesúhlasím s názorom 357AS ktorý sa vyjadril že stránka LovuZdar.sk nikoho nikam neposunula. Ja ten pocit nemám. Poznám tu veľa fotografov, ktorí keď prišli na stránku LovuZdar.sk, pridávali (myslím to bez urážky) také obyčajné mazanice. A vďaka či už iným fotografom tu na stránke, ktorí im dali rady, alebo i sledovaním iných pekných fotografií sa kvalita ich fotenia rapídne zlepšila a teraz sa môžu bez problémov zaradiť medzi profi fotografov! Taktiež v diskusiách, veľmi veľa poľovníkov tu nadobudlo veľa informácií, ktoré sa dozvedeli len vďaka LovuZdar.sk. Nevravím, že nie sú i iné možnosti, ale oni sa to dozvedeli tu. Sám viem, že napr. správca MMasska denne odpisuje cez poštu alebo v diskusii a radí ostatným, čiže už len rady od neho pomohli veľa ľuďom. A takto pomáhajú mnohí z vás. Áno, boli a i sú tu stále ľudia, z ktorých máme so správcami pocit, že im ani tak nejde o to aby ste sa tu navzájom podelili o pekné fotky, rady, postrehy a skúsenosti, ale poniektorí len aby sa hádali kritizovali a zhadzovali tých druhých. Sme sklamaní z niektorých vašich reakcií a mám dojem že vám ide len o to znechutiť nás. Ozaj vám už nejde o to aby to tu išlo a vedeli sme sa tu podeliť o šťastie z úlovku, fotky, skúsenosť a poradili si navzájom!? Súhlasíme, a je poučenie i pre nás, to čo píše Ondrik, nesmieme ponechať dlhšie hádku v diskusii ale musíme hneď zakročiť. Treba si však uvedomiť, že chod tohoto portálu je z veľkej miery vo vašich rukách. Vaše fotky a komentáre pod nimi a v diskusiách ho formujú. Vy tvoríte obsah, vy tvoríte to, či je portál zaujímavý alebo už nie. Vy určujete ako na tom portál je a bude. Len kopnúť si vie každý ... a to je smutné.
mne osobne sa nápad s novou kategóriou rarity vôbec nepáči. ako už bolo napísané, spôsobní to len väčší bordel a kategórií je už viac ako dosť.
čo sa týka návrhu o "položke" kamaráti, priatelia (alebo ako by sa to nazvalo), tak sa mi to celkom pozdáva ;-) ◄ reagovať
otazka hlavne na admina- preco sa stava to co sa stalo aj mne pri fotke ID 46370, napisal som ako prvy komentar a bez mojho vedomia a pricinenia sa zobrazil ten isty moj komentar aj po pridani ineho komentara inym uzivatelom
dik ◄ reagovať
Milánku, dik za opravu môjho nepochopenie ray20.Súhlasím s tvojím návrhom aj ja.Čo sa tika zaradenia fotografii je to starý problém, donekonečna sa to opakuje, stále sa to porušuje.Pravidla sú preto, aby sa dodržiavali, forma výchovy v podobe vymazania fotografie. ◄ reagovať
Zle otočená fotka tu nemá, čo hľadať.Každá taká fotka sa automaticky maže Adminom.Každý kto takú fotku pridá,dostane poštou upozornenie a môže si tu fotku pridať znovu,ale správne.Ja,ale aj každý normálny človek,ktorý prída fotku,si hneď kontorluje,či ju vôbec pridalo,kde ju malo pridať a či je to vôbec tá správna fotka,ktorú som chcel pridať,čiže či je všetko ok.Čo s takým človekom a aj s jeho fotkami,ktorému je to u zadku?Vymazať!Keď sa to aj uvedie do pravidiel,kto ich číta?Je tam v pravidlách toľko vecí a aj tak sa porušujú.Myslím,že na to,aby bola fotka otočená normálne a nie hore nohami,nepotrebujeme pravidlo.Je to samozrejmosť.
Čo sa týka kategórie Rarity,by som tiež rád vedel,čo v nich bude?Trofej,preparát,úlovok?Všetko v jednom?Myslím,že kategórie trofeje a úlovky bohate stačia.Ani teraz niektorí nevedia rozoznať,čo je úlovok a čo je trofej.Načo ďalšiu podobnú,takú istú?
Ale veľmi sa mi pozdáva návrh od Ray20 a to s tými priateľmi.Už som nad tým rozmýšľal aj ja.Mať tak položku v Mojom menu - Moji známi(priatelia),by bolo fajn.Samostatne si môcť pridať do nejakej tabuľky login ľudí s ktorými si píšeme a podobne.A takisto by mi táto tabuľka ukazovala,ktorý s tých mojich známich je momentálne offline a ktorý online.Mohla by tam byť položka - poslať poštu,zobraziť fotografie a podobne.Čo ty na to ADMIN? ◄ reagovať
V menu je adresár,zadaj login osoby,vyhľadaj a napíš poštu,keď si dobrý kamarát, tak Ti možno odpíše:))) ◄ reagovať
no to hej to je fajn ale napr mam tu kamosa a vkuse kukam v tom zozname prihlasenych ci tu je ci nie tam snorim ako kopov bolo by super keby ma nieco upozornilo napr. gabriel iso je tu a hned ti pisem chapes co myslim nie? ◄ reagovať
Dáš fotografie,nad nimi hore je okienko vložíš číslo fotky zadáš vyhľadať a sa Ti zobrazí. ◄ reagovať
da sa tu nejak ukladat id niekam ? ja som lama som tu tri dni aj s cestou tak neviem :) ◄ reagovať
Gabriel ISO presne to som mal na mysli :)) Len by som bol za zmenu RARITY za Skôsty & estetika .
Tiež by som vyhlásil súťaž o najhoršiu fotografiu serveru :))
Proste by členovia posielali I.D. najstupídnejšej fotky :))
Víťaz by dostal nové okuliare podľa doporučenia lekára a na rok zvieraciu kazajku . ◄ reagovať
Myslíš také ID 46217,46181,46238 atď. ◄ reagovať
Ahoj ja by som nemenil nic zda sa mi ze je tu vsetko co ma byt a je to dobre akurat by som uvital keby sa tu dalo nejako oznacit si osoby ako znamych kamaratov alebo tak na styl pokecu a priatelov nechce sa mi hladat medzi spravami akoze sa volal ten a ten co pisal pred tyzdnom.Bolo by oszne si ich niekde oznacit ako pre mna zaujimave osoby.Neviemci je to mozne technicky alebo nie tu no aspon podnet dam ◄ reagovať
Gabriel ISO ja by som tých rarít našiel habadej :) ◄ reagovať
Chcete aby boli rarity,skus sa pozrieť na pridávanie fotiek 20% nevie kam ma fotku teraz zaradiť, a preto s pýtam rarity tak aké ???? Ulovky???Trofeje??Výstavy??Uhyn???alebo sa to zmasti do jedného celku RARITY. ◄ reagovať
Carpin tak to je naozaj sila . Toho som si nevšimol . Osobne by som to mazal rovno . Ked už niekto nevie fotkuotočiť nech ju ani nepridáva ! ◄ reagovať
no mne uz jednu taku fotku vymazalo, ale tiez s tym suhlasim uvedomil som si to dost neskoro ze je lepsie pozerat rovno ako si nicit krcne stavce tiez s tymto pravidlom suhlasim ◄ reagovať
Vadí mi, že někteří z nás vystavují své fotografie otočené (foceno na výšku fotoaparátu). Myslím, že každý má možnost fotku v počítači otočit tak, aby bylo možno se na ni normálně podívat a nevyvracet hlavu, jako !"Velký šéf". Netvrdím, že by se fotky musely hned adminem vymazat, ale možná by stačilo, kdyby v pravidlech vkládání fotek bylo zakotveno, že fotka má být otočena správně. ◄ reagovať
ja si myslím tiež že áno.... ◄ reagovať
lesnica1 nebránim sa tomu, ale rád by som počul na to i názor ostatných. ◄ reagovať
cechurik - moju odpoveď napísal milank. Je to tak, buď si zapneš Automatické prihlásenie a vtedy sa nemusíš báť ako dlho píšeš. Alebo budeš používať pre istotu CTRL+C a CTRL+V, pretože bez automatického prihlásenia ťa odhlási stránka po 30 minútach nečinnosti. ◄ reagovať
ja by som uvítala priečinok s fotkami s názvom ,,rarity´´ Je zaujímavé vidieť niečo nezvyčajné. Aj ked sa vyskytnú medzi fotkami pri úlovkoch, či zhodoch, myslím, že by mohol byť aj takýto pričinok. ◄ reagovať
ano samo, firefox si to pameta, ale na IE to urcite nefunguje tam to treba takto kopirovat ◄ reagovať
ahojte,
no CTRL C + C a CTRL + V poznam...len som si neuvedomila, ze to tu tak rychlo vyhadzuje ...napadlo mi to az ked som dala odoslat a uz bolo neskoro :-). No jasne, ze prve som skusila dat spat, ale moj koment nikde :-(. No mail, zalezi ako ktory (myslim, co sa tyka necinnosti a odhlasenia). No nic, nabuduce si musim dat pozor. Inak Milank, bolo to k tej teme vycviku polovnych psov...ale uz sa mi to nechce znovu pisat. JJ a dakujem obom za reakciu :-). Pekny dnik.Danka ◄ reagovať
hmmm skusil som to teraz po odoslani prispevku a bolo to prazdne :-D tak teraz neviem, uz som to velakrat pouzil prave pri odhlaseni, alebo podobne ...
Vyskusal som to teraz este na inej stranke a tam mi to funguje ... takze to asi pre lovuzdar neplati, alebo nie pre vsetky formulare ... ◄ reagovať
V mojom prehliadaci - mam firefox - ked po odoslani formularu sa vratim v historii spat na zadavanie, tak mi ho vyplni odosielanym textom. Bezne to pouzivam. Urcite to je funkcia prehliadaca a neviem ako su na tom ine ... ◄ reagovať
Samo nechcem o tom polemizovať a ani sa s Tebou hádať,ale ten text tam nebude určite :-). ◄ reagovať
Cechurik> niekedy vtedy staci dat v prehliadacinavrat o stranku spat. Sice ta to uz neprihlasi, ale mal by tam aspon byt Tvoj tazko napisany komentar. Takto si ho mozes okopirovat a po prihlaseni ho uz len cely vlozis. ◄ reagovať
...a ešte.To odhlasovanie (expirácia) po 30 minútach je urobená kvôli ochrane tvojich osobných údajov.Hackeri sú potvory :-).Teda myslím,že je to tak.... ◄ reagovať
Ahoj Danka.Nie som Admin,ale odpoviem Ti.
Limitované je to ako všade, kde sa prihlásiš pod svojim nickom,t.j. po 30 minútach nečinnosti Ťa automaticky odhlási (napr.aj tvojom maili).Takže keď píšeš niečo dlho si to jednoducho skopíruj: vysvieť si text a stlač CTRL+C tak ho skopíruješ a potom,ak Ťa odhlási,sa znovu prihlás a vlož si ten skopírovaný text tam,kde si pred tým chcela.Vložíš ho použitím CTRL+V.Toto nepríjemné odhlásenie po 30 minútach nečinnosti sa dá zamedziť tým,že si pri prihlásení zaškrtneš políčko "automatické prihlásenie" alebo ako to tam je.Nemusíš sa báť,že tu budeš vysieť non-stop.Ono Ťa odhlási rovnako ale,keď si nahodíš stránku alebo preklikneš po viac ako 30 minútach si tu opäť automaticky.Už som tieto stavy zažil.Môžeš mi veriť,že som tiež niekedy infarktoval.Takže kopírovanie a automatické prihlásenie tvoj problém vyrieši.Aby som nezabudol odhlásiť Ťa môže aj,keď Ti padne nečakane tvoj signál ;-). ◄ reagovať
ahojky admin,
prosim ta, neviem ci sa to tu uz niekde diskutovalo, ale akurat som skoro zazila infarktovy stav, ked som asi pol hodiny tukala koment do jednej diskusie a po odoslani ma vyhodilo, ze sa mam znova prihlasit...no ani za svet to nebudem pisat znova, ale chcem sa spytat, preco je prihlasenie limitovane nejakym casom, resp. takym kratkym. dakujem danka ◄ reagovať
Děkuji za reakci na můj příspěvek.
Řešení tohoto problému (tedy pokud se to dá nazvat problém - možná spíš fenomén) jsem nastínil v minulém příspěvku. Myslím, že by bylo naprosto objektivní, kdyby fotografie označené jako nej (tedy nejlepší, nejnavštěvovanější apod.) neměly počitadlo a možnost dávat páči a nepáči. Prostě by tam byly pouze zobrazené a označené jak jsou - tedy nejlepší nebo nejnavštěvovanější apod. Navštívit tuto fotku (aby se návštěva započítala) anebo jí dát svoje páči by každý mohl úplně stejně, jako všechny ostatní fotografie - tedy si ji vyhledat třebas jako dnes přidáno. Bylo by to naprosto spravedlivé.
Na jednom výtvarném serveru (minimax.cz) se v asekci výtvarné umění-malba zobrazuje už dva roky stále stejný příspěvek jako nejčtenější (uvádím to jako extrémní příklad) a logicky, dokud se nezmění systém, bude navždy nejčtenější, protože denně lidé ze zvědavost kliknou...
Mně tento fenomén zas až tak netrápí a klidně budu žít i při stávajícím stavu, ale někdy je mi líto, že opravdu nádherné fotografie (jak co do krásy světla a stínu, barev, zobrazeného nebo i hodnoty sdělení) jsou sice hodně dobře hodnoceny a navštěvovány, ale nedostaly se do kolonky dnes nejnavštěvovanější hned ráno a pak už nemají šanci. ◄ reagovať
Carpin - najlepšia fotografia zobrazovaná vľavo tam nie je vďaka počtu zobrazení ale počtu hodnotení za posledných 10 dní. Čiže tým, že na ňu niekto klikne neznamená že má "väčšie skóre" a bude sa tam zobrazovať dlhšie, ale až keď za ňu niekto zahlasuje a dá Páči.
Je ale samozrejmé, že keď už na ňu niekto klikne a páči sa mu, ohodnotí ju ako Páči. Chápem čo si chcel povedať, že má väčšiu šancu získať lepšie hodnotenia a tým zostane dlhšiu dobu ako Najlepšia fotografia. Ako by si to navrhoval riešiť? ◄ reagovať
Možná mi dají mnozí za pravdu, že "najlepšia fotografia" anebo "dnes najpozeranejšie" nejsou objektivně těmi nejlepšími a svůj titul si vysloužily v první části tím, že rozpoutaly diskusi (nechci nikomu sahat do svědomí, že si návštěvnost vyrobil sám) a ve druhé části právě tím, že se v sekci "nej" objevily - logicky, každý, kdo si LZ otevře, je zvědavý, proč právě tato fotka spadá do kategorie "nej"... a kliknutím na ni její návštěvnost zvýší (leckdy i přes svoji nelibost, že právě této fotce svoji navštívenku dal). Domnívám se, že kategorie "nej" by měly být zcela zbaveny počitadel. Kdo chce té které fotce hlas nebo jen návštěvu dát, ať si ji vyhledá. To by bylo mnohem objektivnější a spravedlivé hlavně vůči těm fotografiím, které si tituly zaslouží ať už uměleckou nebo dokumentární hodnotou. ◄ reagovať
Finist - Vďaka za tip, je možné, že došlo k chybe ešte pri čistení starej databázy a odvtedy si to nikto nevšimol. Vďaka. ◄ reagovať
Admin a čo nick branislav? Ten je tu prihlasený už od 12.6.2008 nonstop. ◄ reagovať
admin máš to dobre vymakané . Ja swom prihlasený stále vôbec neviem prečo by som sa mal odhlasovať . Problem mám len že sa neda poslať link neprihláseným členom . ked skopčím s adresára adresu vyhodi to že len pre registrovaných . ◄ reagovať
iboo - aj mne to ide v poriadku. Aké chyby v skriptoch máš namysli? O aké skripty ide? Problém je aký? Že ťa automaticky neprihlási?
Postup i pre ostatných: Keď si zaškrtnete pri prihlásení Automatické prihlásenie, tak bude aktívne až kým nekliknete na Odhlásiť. Kliknutím na Odhlásiť sa automatické prihlásenie deaktivuje. Ak sa bojíte, že zostanete stále prihlásený na stránke pokiaľ nedáte Odhlásiť, tak sa nemusíte báť, pretože stránka vás automaticky po 30 minútach vašej nečinnosti tu na stránke sama odhlási a nezruší vám automatické prihlásenie. ◄ reagovať
Problém môže byť v čistení počítača a odstraňovaní cokie napríklad disc clenerom . ◄ reagovať
Iboo mne automatické prihlasenie funguje . Používam explorer. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.